Έρχονται έρευνες για πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα.


Αρχίζει η «χαρτογράφηση» των περιοχών, όπου πολύ σύντομα θα διεξαχθούν οι έρευνες για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας μας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, τον Μάιο προκηρύσσεται από την κυβέρνηση ο διαγωνισμός για την αξιολόγηση κοιτασμάτων, που έχουν εντοπιστεί σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο.
Οι έρευνες θα διεξαχθούν σε έξι περιοχές: στον Πατραϊκό Κόλπο, ανατολικά της Κεφαλονιάς, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Αιτωλοακαρνανία, στο Κατάκωλο, στους Παξούς, και στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Με το διαγωνισμό αυτό ανοίγει στους ξένους επενδυτές η πετρελαϊκή αγορά της Ελλάδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου θεωρείται το πλέον πλούσιο κοίτασμα, καθώς εκτιμάται πως κρύβει περισσότερα από 150 εκατομμύρια βαρέλια.
Ανάλογης σπουδαιότητας θεωρείται το κοίτασμα των Παξών. Πάντως πλούσιες περιοχές σε υδρογονάνθρακες είναι και οι υπόλοιπες τέσσερις. Η κυβέρνηση από την επιχείρηση πετρέλαιο στοχεύει σε έσοδα 10-15 δισ.ευρώ σε βάθος 15ετίας.

Πηγή: www.realnews.gr

3 σχόλια:

  1. Τώρα αυτό καλό είναι..?Την οικολογική καταστροφή απο την εξόρυξη του πετρεαλαίου την έχουνε σκεφτεί...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sorry αλλα αυτο το δημοσιευμα απο ρεαλνιους εμενα σαν τα ουφο που λεει ο χαρδαβελλας μου φαινεται.
    Ας βρουνε πετρελαιο και τα αλλα τα βρισκουμε.
    Μη κανουμε τους οικολογους και πεθαινουμε στη πεινα. Εχουμε τεραστιο χρεος να ξεπληρωσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ντάπα ντούπα, ντάπα ντούπα που έλεγε ο Κωσταντάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.