Ο Ναυτικός Όμιλος Μύτικα ... και η φιλική εταιρεία.


Άρθρο – Παρέμβαση του ΠΑΝΟΥ Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό τις φιλότιμες προσπάθειες του νεοσύστατου “Ναυτικού Ομίλου Μύτικα” και ομολογώ ότι μου έχουν γεννηθεί 2-3 καίριες απορίες και ερωτηματικά. Πέραν του γεγονότος ποιοι και πώς κινούν τα νήματα της υπόθεσης – που έχουν κάθε δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες – ορισμένα ζητήματα αφ’ ενός πρέπει να διευκρινιστούν και αφ’ ετέρου οι δημότες της ευρύτερης περιοχής, θεωρώ ότι πρέπει να είναι υποψιασμένοι από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, σχετικά με την τελική τους στόχευση.
Τυχαίνει να είμαι ως εκ της θέσεώς μου ως Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας. Στο πρόσφατο Δ.Σ. του Ταμείου στις 21-6-2011 ήρθε πρόταση με την συγκατάθεση του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα (πλην μιας αρνητικής ψήφου) να δοθεί – άκουσον, άκουσον – μια ολόκληρη προβλήτα στο αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα, στον “Ναυτικό Όμιλο Μύτικα”! Όπως ήταν φυσικό το σχετικό αίτημα ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ και δόθηκαν – όπως και στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αιτωλ/νίας με έδρα το Αγρίνιο – μόνο 4 θέσεις στη συγκεκριμένη προβλήτα για το “Ναυτικό Όμιλο Μύτικα”. Να επισημάνω εδώ ότι η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου. Όπως και προφορικώς έχω εξηγήσει και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Λύτρα, κάτι τέτοιο, δηλαδή η διαχείριση όλης της προβλήτας από τον “Ναυτικό Όμιλο Μύτικα” ήταν εξ αρχής αδύνατο να δοθεί αφ’ ενός και αφ’ ετέρου θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη δομή, λειτουργία αλλά και στη διαχείριση του λιμανιού στο Μύτικα. Θέλω επίσης να τονίσω δημόσια στους κ.κ. του “Ναυτικού Ομίλου Μύτικα” ότι δύο (2) κυρίως ήταν και είναι οι στόχοι τους και γι’ αυτό οφείλουν να αναρωτηθούν όλοι που ζουν σ’ αυτό τον τόπο: 
1. Τυχόν μελλοντική τους “πολιτική” νομιμοποίηση στα τοπικά δρώμενα, με έμμεσο και φαινομενικά “αθώο” τρόπο και 
2. Ο “Ναυτικός Όμιλος Μύτικα” να ΠΟΥΛΑΕΙ θέσεις για λογαριασμό του με αδιαφανείς διαδικασίες και επί της ουσίας να κάνει κουμάντο στο μισό λιμάνι του Μύτικα! 
Ως εκ τούτου – δηλώνω ότι σε ό,τι με αφορά – κάτι τέτοιο ΠΟΤΕ από το Λιμενικό Ταμείο δεν πρόκειται να περάσει, όσο θα είμαι μέλος στη Διοίκησή του. Οφείλουν λοιπόν μια απάντηση οι κ.κ. του “Ναυτικού Ομίλου Μύτικα”, διότι καθόσον γνωρίζω όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, οι Όμιλοι αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους έξω από τα Αλιευτικά Καταφύγια και σε δικές τους εγκαταστάσεις. 
Τέλος κλείνω με ένα πολύ απλό ερώτημα: Για να γίνει κάποιος μέλος του “Ναυτικού Ομίλου Μύτικα” πρέπει να τον προτείνουν τρία (3) τουλάχιστον από τα ιδρυτικά μέλη! Εδώ μιλάμε για τους Illuminati (πεφωτισμένους), ή για την Φιλική Εταιρεία των Σκουφά, Ξάνθου και Τσακάλωφ; Για εξηγήστε μας αυτά τα ψιλά γράμματα κύριοι.

Υ.Γ. Κάποιοι, στο πρόσφατο παρελθόν με τις προσφυγές τους στο ΣτΕ για το λιμάνι βύθισαν το κουφάρι του και βιώνουμε αυτή την ασχήμια σαν ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Ας μην ξεχνούν ότι κάποιοι άλλοι έχουν και μνήμη και κρίση. Το θράσος έχει κοντά ποδάρια.

5 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απολύτως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια πολύ καλή λύση για να λυθεί το πρόβλημα της αγκυροβόλησης θα ήταν να μπουν πλωτές στο βυθισμένο που σταμάτησε από το ΣτΕ, κανένας δεν το έχει σκεφτεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ ξέρω ότι το λιμάνι φτιάχτηκε (το αρχικό μπαστούνι) για να δένουν τα πλεούμενα αριστερά, μετά το αλλάξανε και τα βάλανε δεξιά, μετά και απο τις 2 μεριές, και περιμέναμε να τελειώσει στο τέλος? τώρα ποιός κοροϊδεύει ποιόν και ποιές είναι οι διαχρονικές ευθύνες για το κατάντημά μας ας μην το αναλύσουμε γιατί πιάσανε και οι ζέστες. πάντως σοβαρό το ατόπημα του αντιδημάρχου για την παραχώρηση ολόκληρου μπαστουνιού. πιστεύω ότι η καλύτερη λύση για το λιμάνι είναι να παραμείνει όπως και πέρυσι και πρόπερσι. αυτοδιαχειριζόμενο και ας παίζουνε και τσαμπουκάδες ενίοτε. τουλάχιστον καταλαβαίνουμε ότι είμαστε ζωντανοί. και όποιος σας ξαναζητήσει 20 ευρώ (πάλι καλά γιατί πέρυσι κάποιος έπαιρνε 50) για θέση, ας τον πάει και μια βόλτα κανένας από εσάς με τις βάρκες μέχρι τον εισαγγελέα ή το λιμεναρχείο, μπας και ξαναγυρίσει στα πρόβατά του (και ο νοών νοείτω). γιατί εκτός από τους συνήθεις ύποπτους, πολλοί είναι αυτοί που κάνουνε "κουμάντο" στο λιμάνι (βλέπε πρόβατα και ίσως καταλάβεις, ειδικά αν έχεις "ακούσει" κάτι). το θέμα μας είναι ότι κανένας δεν είδε αυτό το χωριό με μια προοπτική τουλάχιστον 20 ετών. μετά τη διετία, αρχίζανε οι διεργασίες για την επόμενη τετραετία. και το 2011 μιλάμε στο Μύτικα για λιμάνι, για βιολογικό καθαρισμό, για σχέδιο πόλης, για φωτισμό, για παιδικές χαρές, για πλατείες, για καθαριότητες στην παραλία, για κρηπιδώματα, για πάρκινγκ και για όλα τα καλά. ευτυχώς που όλοι σχεδόν έχουν τα ίδια προβλήματα, οπότε δεν αισθανόμαστε μόνοι. καλό καλοκαίρι και απο το Σεπτέμβριο τις ίδιες ...... θα συζητάμε. Τουλάχιστον κάντε κάτι για το έρμο το νερό. Γιατί το βλέπω ότι η σούπερ διακοπή θα γίνει το 15αυγουστο. Και του χρόνου τα ίδια θα γράφω, τη βλέπω τη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου ρε μαγκάκο 2:32 μ.μ.
    Αντε βγάλε και τη μάσκα του ανώνυμου, βάλε υποψηφιότητα και θα σε κάνουμε δήμαρχο μπας και λυθούν τα προβλήματά μας, όπως μας τα είχε λύσει και ο Παπαδόπουλος όταν ήταν πρόεδρος, που τώρα μας θυμήθηκε με την ελπίδα ότι ξεχάσαμε τα κατωρθώματά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στο μέλλον δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. μπορεί να με δεις και Δήμαρχο. Βάλανε άλλοι κι άλλοι εγώ θα κολώσω? που είμαι και μαγκάκος όπως λες. πάντως για τον Παπαδόπουλο δεν τα λες κι άσχημα. μαγκάκος κι εσύ λοιπόν. και μιας και είσαι κι εσύ ανώνυμος μπορεί να σε κάνω και αντιδήμαρχο. ίσως και ειδικό σύμβουλο. θα το σκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.