Του Αϊ Γιαννιού στο Καστό Λευκάδας.


Την Παρασκευή 24/6 είναι η ιερά πανήγυρης του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου και στο πανέμορφο Καστό Λευκάδας θα συρρεύσει πλήθος κόσμου από το πρωί για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία αλλά και τη λιτάνευση της εικόνας. Δεκάδες καραβάκια, ψαράδικα, ταχύπλοα και βάρκες από Μύτικα, Κάλαμο, Λευκάδα, Ιθάκη, Αστακό καταφθάνουν κάθε χρόνο αυτή την ημέρα στο πανέμορφο Καστό για να γιορτάσουν τον Αϊ Γιάννη. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε αυτή τη μικρή εκδρομή τη Παρασκευή.

6 σχόλια:

  1. Την προηγούμενη μέρα και την προ προηγούμενη το βράδυ έχει γλέντι με μουσική. Αξίζει να πάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πανε οι τρομπετιστες της ορχηστρας του χωριου μας στον αι γιαννη μπας και τους φωτησει και κανουν και κατι σωστο.
    Προσοχη ομως γιατι φουρτουνιαζει και μπορει να εχουμε ζαλαδες και εμετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ είμαι καινούργιος στο νησί και το λατρεύω και αν βρω να μείνω εγώ και η παρέα μου, θα είμαστε παρόντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός το ότι δεν μπορείς να βρεις να μείνεις δεν μπορούμε να παμε γιατί την παρασκευή δεν λειτουργεί η ακτοπλοική γραμμή.
    Μήπως τελικά δεν είμαστε ούτε για τα πανηγύρια.
    Η ΛΥΣΗ είναι μια και μόνη
    1. να κτίσουμε και μετά να παμε και
    2. να αγοράσουμε και πλεούμενο
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Τα βίτσια πληρώνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εκείνη την ημέρα πάντα μπαίνει δρομολόγιο από το Μύτικα προς τον Άγιο και επιστροφή μετά τη θεία Λειτουργία. Το ίδιο συμβαίνει και στον Κάλαμο τη γιορτή της Παναγίας στο Κεφάλι. Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά θα μπει δρομολόγιο την Παρασκευή για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στον Άγιο. Μέχρι αύριο θα μας έχουν ενημερώσει και για τα δρομολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.