Σε κλοιό πυρκαγιών η Αιτωλοακαρνανία.


Πυροσβέστες με δεκαετίες υπηρεσίας, απορούν με την συχνότητα των πυρκαγιών τις τελευταίες μέρες στον Νομό. Είναι αξιοσημείωτο πως την στιγμή που μια φωτιά πάει να ελεγχθεί, σε κάποιο άλλο σημείο, ξεσπά μια άλλη με αποτέλεσμα εύλογα να προκαλούνται ερωτηματικά για το τυχαίο αυτής της εξέλιξης. Να θυμίσουμε πως το ντόμινο των πυρκαγιών ξεκίνησε την Δευτέρα από την Σκουτεσιάδα, για να εκδηλωθούν λίγο μετά την ίδια μέρα φωτιές στην Γαβρολίμνη και το Αιτωλικό.Δυο μέρες μετά και ενώ η μάχη με τις πρώτες πυρκαγιές ήταν σε εξέλιξη, ξέσπασε φωτιά την Στάνο και στη συνέχεια στην Κορπή και μόλις σήμερα νέο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στις Φυτείες. Στην Στάνο η φωτιά συνεχίζει να καίει σε τρία μέτωπα: Το πρώτο προς το χωριό Στάνος, το δεύτερο προς τον Άργιλο και το τρίτο προς το Λουτράκι. Επί τόπου επιχειρούν δυνάμεις απ’όλον τον Νομό, αλλά και από άλλες περιοχές που ήρθαν να ενισχύσουν την κατάσβεση. 
Στις Φυτείες η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και οι υπάρχουσες δυνάμεις, δίνουν μάχη, μαζί με εναέρια μέσα. Η κυκλοφορία προς το χωριό προς το παρόν έχει διακοπεί και έχει δύο μέτωπα ένα προς Λιγοβίτσι και ένα προς τις Φυτείες.

Πηγή: ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.