Σπόντες για ... παρόντες και ... απόντες.


Γράφει ένας αναγνώστης.

Τις τελευταίες μέρες παίζεται στο Δήμο Ξηρομέρου ένα «ιχθυοκαλλιεργητικό» σήριαλ με θέμα την άδεια επέκτασης της εταιρείας ΜΥΤΙΚΑΣ ΑΕ. Η εταιρεία ζητά επέκταση 10 στρεμμάτων στις δραστηριότητές της, και μετά την παρέλευση 3 μηνών από την ημερομηνία υποβολής του σχετικού αιτήματός της, εφόσον αυτό δεν συζητηθεί, λαμβάνει αυτοδίκαια την άδεια. Ως εκ τούτου, καθυστερήσεις οφειλόμενες σε έλλειψη απαρτίας λόγω απουσίας των αιρετών από τις συνεδριάσεις, καθίστανται τουλάχιστον ύποπτες καθότι παραπέμπουν το νου μας σε ηθελημένη κωλυσιεργία.
Πληροφορίες θέλουν εκπροσώπους του Δήμου να συναντώνται πρόσφατα με εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΥΤΙΚΑΣ ΑΕ. Παρακαλούνται οι αρμόδιοι να πάρουν θέση επί του θέματος και να απαντήσουν στην κοινή γνώμη, αν πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις αυτές και τι συζητήθηκε κατά τη διάρκειά τους, ειδάλλως –αν μπορούν- ας τις διαψεύσουν. 
Παρακαλούνται, επίσης, τα μέλη της Επιτροπής «Ποιότητα Ζωής» του Δήμου Ξηρομέρου που δεν προσήλθαν σήμερα Τετάρτη 14.9.11 στην προγραμματισμένη συνεδρίαση όπου θα συζητούνταν το συγκεκριμένο θέμα, να μας απαντήσουν ΓΙΑΤΙ; 
Κάθε καθυστέρηση και κωλυσιεργία σε ζητήματα που υποκρύπτουν ενδεχόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση κοστίζουν στην περιοχή και στους κατοίκους της. Να υπενθυμίσω στους αιρετούς, σε περίπτωση που πέρασε καιρός από την εκλογή τους και τους διαφεύγει, ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να υπηρετούν ακριβώς αυτό: το συμφέρον της περιοχής και των κατοίκων της.

13 σχόλια:

  1. Δεν λαμβάνει αυτοδίκαια την άδεια μετά από 3 μήνες. Το σωστό είναι ότι λαμβάνει την άδεια επειδή είναι μόνο θέμα της Περιφέρειας. Η γνώμη του Δήμου δεν είναι δεσμευτική και η πρακτική σε όλη την Ελλάδα δείχνει ότι δεν λαμβάνεται και υπ' όψη. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ''εφόσον αυτό δεν συζητηθεί, λαμβάνει αυτοδίκαια την άδεια''.

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΙΤΙΚΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανώμυμε αναγνώστη,
    Απάντησή μου στο ερώτημά σου για συναντήσεις κλπ στην προηγούμενη ανάρτηση επί του θέματος. Προσθέτω μόνο ένα πράγμα. Υποστηρίζω την αλήθεια και τη διαφάνεια όσο τίποτα στο κόσμο και με οποιοδήποτε κόστος. Δεν απολογούμε ποτέ σε ανώνυμους και για τίποτα. Σύντομα θα γίνει η συγκέντρωση της Επιτροπής Διαβούλευσης Αλυζίας, που εκπροσωπεί την κοινή γνώμη θεσμικά, είναι ανοιχτή και μπορεί ο καθένας να έρθει και να ενημερωθεί υπέυθυνα για οτιδήποτε.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Σπύρος Λύτρας
    Αντιδήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας τις αναρτήσεις και τα διάφορα σχόλια ανώνυμα αλλά κυρίως τα επώνυμα του Αντιδημάρχου (προσωπικά τον συγχαίρω γι αυτό) βγάζω τα εξής συμπεράσματα. 1) Θέμα προθεσμίας δεν υπήρξε και δεν υπάρχει, είναι 3 μήνες καθαρά. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο λάθος από την αντιπολίτευση που μάλλον τη βρίσκω λίγο πρόχειρα προετοιμασμένη και ανημέρωτη. Τόσο θόρυβος, τόση φασαρία και τελικά δεν υπήρχε κανένα θέμα προθεσμίας και μεθόδευσης όπως φανερά άφηνε να εννοείται. 2) Διαφαίνεται ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου θα εισηγηθεί αρνητικά. 3) Προκύπτει ότι η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι διακοσμητική και όχι δεσμευτική και 4) Όσο για το αν συναντιούνται και μιλάνε άνθρωποι του Δήμου με τον επιχειρηματία εγώ προσωπικά θα τους έψεξα αν δεν συναντιόταν. Είναι υποχρεωσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με τη θέση σας υπέρ της «μεταφοράς/απομάκρυνσης του συγκεκριμένου ιχθυοτροφείου και όχι μόνο», θέση την οποία και στο παρελθόν πολλοί άλλοι θεωρητικά υιοθέτησαν και αυτοδιοικητικά εκμεταλλεύτηκαν για ψηφοθηρικούς λόγους: Φίλε αντιδήμαρχε, ο πολίτης επί δεκαετίες δουλεύεται, περιφρονείται, εξευτελίζεται και απομυζείται συστηματικά από αυτό που αποκαλείται κατ΄ευφημισμόν «Πολιτεία». Γι΄αυτό, η θέση σας θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα φέρετε ή δεν θα φέρετε –και ο καιρός γαρ εγγύς- στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όλα στην πράξη κρίνονται, αφού στη θεωρία και «λεφτά υπήρχαν» αλλά δεν μας έχει μείνει σάλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η έννοια της υπηρέτησης του συμφέροντος της περιοχής και των συνδημοτών μας,για το οποίο αναφέρεστε, πολλές φορές καθίσταται υποκειμενική και αντιφατική στα μάτια ουδέτερων κριτών, ανάλογα με τη διαφορετική άποψη - θέση- ιδεολογία- όραμα- και φιλοσοφία αντίληψης των τιθέμενων στόχων και δράσεων που αφορούν την οικονομική επενδυτική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, το δικαίωμα εργασίας και την μείωση της ανεργίας των νέων μας. Παράδειγμα πολλοί θέλουν την επένδυση, πολλοί δεν την θέλουν. Ο καθένας έχει τα επιχειρήματά του. Θα ληφθούν οι αποφάσεις. Να είστε σίγουρος-η. Γιαυτό υπάρχουν οι νομοθετημένοι και οι άγραφοι νόμοι ή οι εθιμικοί και οι θεσμοί του κράτους. Εδώ θα καταθέσω και νομίζω έχω δικαίωμα και τη δική μου θέση και αγωνία για κάτι γενικότερο, ότι σήμερα οι θεσμοί και οι αξίες της πατρίδος μας έχουν απαξιωθεί, λόγω της ραγδαίας διάλυσης του εθνικοκοινωνικοοικονομικού ιστού της χώρας μας. Αλλά μέχρις στιγμής δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι στον Δήμο μου παίζουμε με απόντες ή παρόντες. Αν γίνει, να είστε σίγουρος ότι θα το κατακρίνω και θα το δημοσιοποιώ με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος.

    Ο καθένας σαφέστατα κρίνεται από τις πράξεις ή τις παραλείψεις του και το εν γένει τελικό αποτέλεσμα αυτών.Το τι θα πράξει ο καθένας αιρετός αυτό θα φανεί στους δημότες. Αλλά και οι οι κρίνοντες κρίνονται. Έτσι, όπως κρίνονται και οι αιρετοί, κρίνονται και οι δημότες που τους ψηφίζουν ή μένουν απαθείς στα κοινά ή αντιδρούν ανάλογα όπως προανέφερα με τα δικά τους προσωπικά ή συντεχνιακά η άλλα συμφέροντά τους.Έτσι δεν είναι; Όλα επομένως υπόκεινται στην υποκειμενικότητα της ερμηνείας των διαφόρων εννοιών, λόγω του γονιδιακού υποστρώματος της φυλής μας. Αυτό εκμεταλλεύονται εις βάρος μας και οι "ξένοι", διαχρονικά, όπως βλέπουμε και σήμερα.
    Κατά τα λοιπά πιστεύω ότι όλοι έχουν καλυφθεί από τις δηλώσεις του κ Λύτρα Σπ και του κ Μορκούση.
    Κοντός ψαλμός αλληλούϊα λοιπόν.

    Με εκτίμηση
    Ευθυμία Καραπάνου -Κολοβού. Δημοτική Σύμβουλος Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ σας λεω σωστά μας τα λέτε κ λύτρα και καραπάνου- κολοβού. Εμείς όμως αναμένουμε... τοσα εχουν δει τα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς κ.Καραπάνου-Κολοβου


    Μερικές παρατηρήσεις προς την Δημοτική Σύμβουλο Ξηρομέρου:1.Καταρχην ειναι θετικο το οτι περνετε μερος στο διαλογο ,αυτο σημαινει οτι παρακουλουθητε τις εξελιξεις στο Δημο Ξηρομερου.θελω ομως να σας ρωτησω κατι.Εχετε η ιδια εικονα για το που ακριβως βρισκετε η συγκεκριμενη μοναδα ιχθυοκαλιεργειας? δηλαδη ξερετε οτι ειναι πολυ κοντα απο τα σπιτια στον οικισμο του Μυτικα??? 2.Λετε οτι αλλοι θελουν την επενδυση και αλλοι οχι, ΛΑΘΟΣ κυρια συμβουλος την επενδυση την θελουν ο επιχειρηματιας οι εργαζομενοι που δουλευουν εκει και μερικοι αλλοι.Ενω την επενδυση ΔΕΝ την θελει ΟΛΗ η κοινωνια της Αλυζιας(για να διαπιστωσετε αν ειναι σωστο αυτο ,μπορειτε να περασετε και ρωτησετε τον κοσμο στα καφενεια του Μυτικα)3. Το οτι το θεμα το χειριστηκαν κάκιστα οι αρμόδιοι του Δημου Ξηρομέρου σιγουρα δεν φταινε τα blog ουτε οι πολίτες που δικαίως ανησυχούν και ισως πολλές φορες φτάνουν σε υπερβολες και βαζουν στο μυαλο τους φανταστικα σεναρια...

    Υ.Γ Kαλο να δινετε το παρον πιο πολλες φορες στα Δημοτικα Συμβουλια, για ν'ακουγετε και η φωνη σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ανώνυμε-η. Μόνος -η σας πέφτετε σε αντιφάσεις.
    Ούτε βέβαια, απαντάτε στην ουσία για ενα θέμα που εσείς και ίσως 1-2 ακόμη,καταλαβαίνετε μεν οτι εχει λήξει πριν το επόμενο συμβούλιο, αλλά γράφετε για να γράφετε.Εγώ γνωρίζω που είναι η ιχθυοκαλιέργεια και πολλα άλλα περισσότερα ίσως απο εσάς, αλλά εσείς φαίνεται δεν γνωρίζετε για εμένα ενώ λέτε οτι συμμετέχετε σε διαλόγους στο διαδίκτυο. Βάλτε το λήμμα του ονοματεπώνυμου του δικού μου στην αναζήτηση, να δείτε πόσο συμμετέχω στα κοινά. Η φωνή μου σε διαβεβαιώνω ακούγετε και θα ακούγετε πολύ καλά εκεί που πρέπει και εκεί που θέλουν και τους υποχρεώνω να ακούνε να ακούνε. Αυτό μου αρκεία. Οι ελάχιστες απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο λόγω πολυτεκνικής ιδιότητας και εργασίας συζύγου στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Απρ 2012, καλύπτονται και θα καλυφθούν από τις άψογες και άριστες συνεργασίες με τον κ Δήμαρχο, τις επιτροπές, το πρόεδρο του Συμβουλίου και τους λοιπούς αιρετούς συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης καθώς και τους αντιδημάρχους με τους οποίους αλληλοενημερονώμαστε για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Αλήθεια εσείς μπορείτε να μας πείτε πόσες φορές ως δημοκρατικός συμμετοχικός πολίτης,βρεθήκατε σε δημοτικό συμβούλιο στον Αστακό;5-6 παρακολουθούν από τους χιλιάδες συνδημότες μας και σχεδόν οι ίδιοι. Αν είστε ένας από αυτούς γράψτε ονοματεπώνυμο σίγουρα θα σας αναγνωρίσω. Αν όχι τότε λυπάμαι που χάνετε τις συνεδριάσεις στη εκκλησία του Δήμου το Δημοτικό Συμβούλιο στον Αστακό. Ελπίζω ότι παρευρίσκεστε στο Μύτικα που το συμβούλιο είναι άψογο στις διαδικασίες μέχρι τώρα. Αλλά για να μη κατηγορηθείτε τοπικιστής κάνετε προσπάθεια να έρθετε κάποια φορά προς Αστακό, να μάθετε τι γίνετε για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας. Θα μάθετε πάρα πολλά που δεν λέγονται ή γράφονται στο διαδίκτυο και θα αποκτήσετε ...σφαιρική άποψη για όλα τα ζητήματα, αφού φαίνετε ότι θέλετε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο Δήμο.

    Ευθυμία Καραπάνου- Κολοβού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα Μέσα Ενημέρωσης και η κριτικη είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα."
    Enoch Powell, 1912-1998, Βρετανός πολιτικός


    Καταρχήν κ.Καραπανου-Κολοβου το "υφος" της απάντηση σας είναι επιθετικό ,ενω το δικό μου σχόλιο σε καμιά περίπτωση δεν είναι(σας λεω μαλιστα οτι ειναι θετικό που συμμετέχετε στο διαλογο).Η ερώτηση μου οσο αναφορα την θεση της ιχθυοκαλιεργειας γινετε με σκοπο να δειξω την ιδιαιτερότητα που εχει η θέση αυτή(είναι κοντά στον οικισμό ,και το πρόβλημα είναι κυρίως αισθητικό).Τωρα για το θεμα της επένδυσης απλά σας μεταφέρω το κλιμα στην Αλυζια, χωρις να υπαρχει αντιπαλότητα με τον επιχειρηματία (θέσεις εργασίας προσφέρει ο άνθρωπος) αλλα τουρισμός και ιχθυοκαλλιέργειες δεν πάνε μαζί.Η θέση μου οτι πρέπει να έρχεστε πιο συχνά στα συμβούλια δει είναι ειρωνική ,ούτε υπονοεί κατι..προτροπή είναι..
    Λυπάμαι πάντως που αντιδράσατε έτσι, θέλω μόνο να σας θυμίσω αυτό και δεν άφορα μόνο εσάς άλλα όλους όσους ασχολούνται με την πολιτική
    "Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές.

    Καλη επιτυχια στο εργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορεί ο κύριος αντιδήμαρχος να μας απαντήσει, αν η συνάντησή του -την οποία και παραδέχτηκε- με τον επιχειρηματία κύριο Αυδή, έλαβε χώρα στα γραφεία της εταιρείας ΜΥΤΙΚΑΣ ΑΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικό σχόλιο.
    Ποτέ δεν με ενόχλησαν τα μέσα ενημέρωσης. Απεναντίας τα χρησιμοποιούσα και χρησιμοποιώ. Για πολλά χρόνια γράφω,δημοσιεύω, απαντάω, σχολιάζω, αναλύω, κριτικάρω, δέχομαι κριτική αλλά και απαντώ ανάλογα όταν κρίνω ότι απαιτείται. Δέχομαι κάθε καλόπιστη ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΉ ΣΥΖΗΤΗΣΗ αλλά και ΚΡΙΤΙΚΗ από οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε ζήτημα εμπλέκομαι είτε από επιβαλλόμενες είτε από απορρέουσες ενέργειές μου στα κοινά.
    Όσον αφορά το ύφος του σχολίου μου... θέλετε να πείτε ότι δεν ήταν η θέση σας ειρωνική όταν πέραν των άλλων, αντί να γράφετε για το θέμα καθόσασταν και...μετρούσατε πόσες φορές έλειψα από το συμβούλιο, που σχεδόν ήταν 2-3 φορές όσο και πολλοί αιρετοί χωρίς αυτό να είναι μεμπτό; Αυτό που το τοποθετείτε καλόπιστα μέσα στο διάλογο για τις ιχθυοκαλλιέργειες;
    Πάλι δεν απαντάτε όμως στα ερωτήματά μου περί συμμετοχικής διαδικασίας στα κοινά αιρετών και δημοτών, ενώ λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να σας πείσουμε ακόμα εγώ και οι αιρετοί της Αλυζίας. Όλο το θέμα έχει καλυφθεί και εξαντληθεί. Αν θέλετε συζήτηση για όποιο άλλο θέμα τοπικό η γενικό, κανένα πρόβλημα.
    ΥΓ. Ευτυχώς τα περί πολιτικάντηδων ποτέ δεν με άγγιξαν και ουτε μπορούν, γιαυτό και πατάω γερά στα πόδια μου χωρίς να χρειάστηκα δόξα το μεγαλοδυναμο και χάπια ναυτίας για 5 συνεχόμενα χρονια στα κοινά. Επομένως κάτι ξέρει και δεν λαθεύει, η σημερινή γενιά των Ξηρομεριτών για το συμφέρον των επομένων γενιών.

    Καλά γνωμικά θα πρότεινα κι αυτά. ''Μη λες όλα όσα ξέρεις, αλλά πάντα να ξέρεις αυτά που λες.'' Κλαυδιος Ρωμαίος αυτοκράτωρ.

    ''Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδεν ωφελει. Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος.''
    Το να ντρέπεσαι ανάμεσα σε αντιπάλους δεν ωφελεί. Η σιωπή ειναι συμμαχος αυτού που μιλάει.
    Σοφοκλής.
    Ευθυμία Καραπάνου Κολοβού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 7:08 ασε και εμας τους πολλους που τη στηρίζουμε, να ξερουμε για την πολιτικη και κοινωνικη και περιβαλλοντολογικη δραση της ευθυμιας.εχεις δικιο για το θεμα με την υδατοκαλιεργεια, αυτο λεει και αυτη, αλλα παραδεξου οτι ριχνεις μπηχτες προσωπικες που δεν θα σε αφηνε η ευθυμια ετσι.

    καλα σου τα λεει, μην αγχωνεσαι για το πως μας εκπροσωπει και εσενα μαζι. τοχω ξαναγραψει αλλου σε παλιοτερο σχολιο. λυρα 100 μαζι με τη κουμανδρακη ειναι για το σαμαρα και το λαο σε αυτη τη δυσκολη εποχη.

    αν και τη ξερω οτι θα πειραχτει επειδη δίνει ακομματιστο στιγμα στις δημοτικες και καλα κανει,και επειδη τη ψηφισαν απο ολες τις παραταξεις, σου λεω οτι τιναξε στον αερα τη πρασινη υπαναπτυξη ξηρομερου - μαχαλα- που αρεσει σε μενα.

    εμεις, αυτη και ο 'στρατηγος' ξερουμε.

    συγνωμη πρωι πρωι, ευθυμια, δε σε υποκαθιστω.
    σου ευχομαι και γω καλη επιτυχια αν και φοβαμαι οτι χωρις παρα € και αναπτυξη, το μιζερο ξηρομερο δεν εχει μελλον και τα δισεπιλυτα προβληματα επιβιωσης του ξηρομερου δυσκολα θα τα λυσετε.μακαρι να διαψευστω.

    πεσατε και πέσαμε σε ατυχη πολιτικη και οικονομικη εποχη. Ισως καποιοι να επιχαιρονται. αυτοι ειναι οι πολιτικαντιδες και οι ασχετοι. παρα ταυτα προχωρα και καλο κουραγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.