Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη κύρηξη του Νομού μας ως πυρόπληκτου.


Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αιτωλ/νία μετά το Δεκαπενταύγουστο, για 3η συνεχή χρονιά κατέστρεψαν ολοσχερώς μεγάλο μέρος των δασικών και καλλιεργητικών εκτάσεων και ταυτόχρονα απείλησαν περιουσίες και σπίτια.
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, ο οποίος του σκιαγράφησε την εικόνα της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Αιτωλοακαρνανίας το καλοκαίρι. Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σημειώθηκαν 621 πυρκαγιές που αποτέφρωσαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, προκύπτει ότι ο νομός Αιτωλ/νίας δεν έχει κηρυχτεί πυρόπληκτος! 

Ερωτούνται οι κ.κ. Υπουργοί: 
- Υπήρξε σχετικό αίτημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να κηρυχτεί η Αιτωλ/νία πυρόπληκτη; Αν ναι τα αρμόδια Υπουργεία εξετάζουν το ως άνω ενδεχόμενο; 
- Έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Ε.Ε., η ένταξη των γεωκτηνοτροφικών ζημιών από τις πυρκαγιές, σε νέο πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων; 
- Ποιες πιστώσεις έχουν διατεθεί φέτος για την πυροπροστασία στην Αιτωλ/νία σε σχέση με το 2010 και που αυτές διατέθηκαν; 
- Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την αποκατάσταση και προστασία των καμένων δασών; 

Οι καταθέτοντες Βουλευτές 

Δημήτρης Παπαδημούλης 
Ηρώ Διώτη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.