Κατάρα στον Βολταίρο!


Γράφει ο Νικόλαος Ναούμης.
Πολιτικός επιστήμονας.
www.naoumis-nikos.gr

Όλα τα είχαμε, η Νανά μας έλειπε!
Ε λοιπόν, ποτέ δεν κατάλαβα πραγματικά, από πού κι ως που, που έλεγε και η Στανίση, να μιλάνε όλοι, να μιλάν και οι… οπίσθιοι γλουτιαίοι! Δε λέω, δημοκρατία έχουμε, αλλοίμονο. Καθένας έχει ως εκ τούτου το δικαίωμα να εκφράζετε ελεύθερα. Έκαστος όμως στο είδος του, κι ο Λουμίδης στους καφέδες…! Γκρίζα διαφήμιση λέγεται αυτό αλλά δε βαριέσαι.Με λύπη πληροφορήθηκα τα όσα δήλωσε η διεθνούς φήμης, καταξιωμένη καλλιτέχνιδα, Νάνα Μούσχουρη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστήριξε ότι είναι φίλοι μας οι… Γερμανοί!!! Να βάλω τώρα τις φωνές ή να τα’ αφήσω γι’ αργότερα;
Είπε κι άλλα η καλλιτέχνιδα. Είπε για παράδειγμα ότι έχουν δίκιο οι φίλοι μας για όσα μας κάνουν, ότι θέλουν το καλό μας, ότι εμείς φταίμε και πρέπει να κάνουμε ότι μας λένε και άλλα πολλά. Και γιατί παρακαλώ όλο αυτό το παραλήρημα;
Ο λόγος, είναι για μένα προφανής. Η καλλιτέχνης, έχει προγραμματίσει συναυλίες, τις τελευταίες της όπως η ίδια ισχυρίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον, επί γερμανικού εδάφους. Για την κονόμα δηλαδή… Τέτοια κονόμα αγαπητή Νάνα, να την βράσω, για να μην πω κάτι χειρότερο μέρες που είναι.
Πάντα είχα θετική άποψη για μια σειρά καλλιτεχνών, που με το έργο τους διαφήμιζαν την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Ακόμα και για την λαίδη Άντζελα! Δυστυχώς, ανάμεσα σ’ αυτούς που θαύμαζα, ήταν και η κα Μούσχουρη. Πως θα μπορούσε να γίνει άλλωστε διαφορετικά; Υπάρχει για την Ελλάδα καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό από τα πάνω από τριακόσια εκατομμύρια δίσκων που έχει πουλήσει η ίδια παγκοσμίως; Δεν υπάρχει φυσικά. Όμως αυτό, δεν δίνει συγχωροχάρτι σε κανέναν. Το ότι έκανες το καλύτερο για την πατρίδα σου, δεν σου δίνει κανένα απολύτως δικαίωμα να πεις και δυο κουβέντες παραπάνω. Σ’ αυτό, είμαι ξεκάθαρος. Δε πάει να είσαι ακόμα και η ντίβα Νάνα Μούσχουρη.
Διάβαζα σε διάφορα δημοσιεύματα για Έλληνες του εξωτερικού, άσημους και διάσημους, που έβγαιναν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και δήλωναν την θλίψη και την στεναχώρια για την πατρίδα τους, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση τους, ότι θα καταφέρουμε με προσπάθεια να βγούμε απ’ το τέλμα, σε μια απέλπιδα μάχη, αντιστροφής του κλίματος που έχει δημιουργηθεί για μας διεθνώς. Τι να το κάνεις όμως, όταν ένα μέγεθος σαν την Μούσχουρη βγαίνει και κάνει δηλώσεις, χειρότερες ακόμα κι απ’ αυτές του χαχόλου του Σόιμπλε;
Το χειρότερο βέβαια δεν είναι αυτό καθεαυτό οι δηλώσεις της. Εμένα μ’ ενοχλεί πιο πολύ, ότι η κυρία Μούσχουρη, δεν κατοικεί εδώ, που σε τελική ανάλυση θα μπορούσα εν μέρει να της δώσω ένα δίκιο. Η ίδια, διαμένει στο εξωτερικό και, η πολιτική που έξωθεν επιβάλλεται εντός των συνόρων από τους Γερμανούς πιστωτές μας και φίλους της, θα έχουν άμεση επίπτωση, στο δικό μας βιοτικό επίπεδο και όχι το δικό της. Η πολιτική που χαράσσεται από την σιδηρά κυρία της Γερμανίας, δεν θ’ αγγίξει τα δικά της παιδιά κι εγγόνια, δεν γνωρίζω αν έχει κιόλας αλλά, θ’ αγγίξει όλους εμάς, που την θαυμάζαμε και την εκτιμούσαμε. Το πλέον εύκολο αγαπητή Νάνα είναι να λες όσα λες, απ’ την ασφάλεια του σπιτιού σου στο Παρίσι ή την Ελβετία, δεν ξέρω που μένεις. Έμαθες όμως πριν πεις τα όσα είπες, ότι εδώ στη Νίκαια, το Κερατσίνι και το Μεσολόγγι για παράδειγμα, παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία απ’ την πείνα; Φαντάζομαι όχι. Δεν σου μετέφεραν οι διάφοροι φίλοι σου τέτοιες εικόνες κι εσύ, δεν βρίσκεις προφανώς χρόνο για να ενημερωθείς γι’ αυτά.
Δεν θα επεκταθώ παραπάνω επί του θέματος. Απλά κλείνοντας, θέλω μόνο να θυμίσω στην αγαπητή καλλιτέχνιδα, ότι έχει και η ίδια ευθύνες για το κατάντημά μας, όπως ισχυρίζεται. Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μας πει, τι έκανε η ίδια όσο διετέλεσε ευρωβουλευτής, εκπροσωπώντας την πατρίδα μας στα διεθνή φόρα; Έκανε κάτι για να αποτρέψει την λάθος αυτή πορεία; Πραγματικά δεν το γνωρίζω και θα ήθελα μια απάντηση επί του θέματος.
Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που καταριέμαι τον Βολταίρο, που μ’ έπεισε να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καθενός, στην ελεύθερη έκφραση, μέχρι θανάτου…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.