Εταιρεία στον Αστακό τρομοκρατεί τους εργαζομένους.


Αστακός 28/02/2012 

Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας πω μια "ιστορία" από την περιοχή μας για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται οικονομικά σε αυτή.
Πρόσφατα λοιπόν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μεγάλη εταιρεία προέβη στην απόλυση εργαζομένων (και δεν εννοώ αυτούς που έληγε η σύμβασή τους και θα τους ξαναπάρουν σε κανένα μήνα) τρομοκρατώντας μάλιστα μέρος των υπολοίπων εργαζομένων, πως αν δεν σταματήσουν τις κατηγορίες εναντίον της εταιρείας θα βρεθούν και οι ίδιοι στον δρόμο. Σίγουρα νεόφερτα πράγματα γιατί μέχρι τότε δεν είχε ξαναγίνει αυτό.
Οι "κατηγορίες" δεν ήταν βέβαια άλλες από αυτές που συζητούνται από πολλούς συμπολίτες μας στα καφενεία, ότι δηλαδή "δεν υπάρχει σωματείο στην εταιρεία και έτσι κάνουν ότι θέλουν", "βάζουν άτομα και οδηγούν οχήματα ή κυβερνούν καΐκια χωρίς διπλώματα", "ακόμα πετάνε σκουπίδια και λύματα παράνομα στην χωματερή", "γίνονται ατυχήματα και λένε ότι κυβερνούσε άλλος αντί άλλον γιατί ο τελευταίος δεν είχε δίπλωμα", "έχουν υπεράριθμα κλουβιά και δεν μιλάει κανείς", "έχουν αυτοί τις κόντρες τους και την πληρώνουμε εμείς", "τα παίρνουν οι υπεύθυνοι και κάνουν την πάπια".
Το θέμα σε όλα τα παραπάνω είναι ότι ο εργάτης προσλαμβάνεται για να δουλεύει και όχι για να μην μιλάει, έτσι λοιπόν κύριοι κοιτάξτε να προσέχετε τους εργάτες σας για το αν δουλεύουν και όχι για το τι λένε, εξάλλου στις υποχρεώσεις της εταιρείας σας είναι να βάλει τέλος σε ότι λέγεται και μεταξύ μας ξέρετε και εσείς πως πολλά από τα παραπάνω δεν λέγονται τυχαία.
Θα σας παρακαλέσω λοιπόν να ξαναδείτε τα θέματα των τελευταίων απολύσεων με επιείκεια και λόγο της οικονομικής κρίσης και να δώσετε από την πλευρά σας ξανά, μια ευκαιρία στην εργασία, στους "πρώην" εργαζομένους που δεν έκαναν κάτι κακό άλλωστε, ώστε να στερήσετε από την οικογένειά τους το μηνιάτικο.
Προσωπική μου άποψη την οποία και έχω εκφράσει σε πρόσφατο συμβούλιο που αφορούσε την ίδια εταιρεία (και για ευνόητους λόγους δεν κατονομάζω) είναι ότι θα πρέπει η ίδια να προστατέψει τους εργαζομένους της να ιδρύσουν σωματείο και όχι να απολύει εργάτες που προσπαθούν να ξεκινήσουν την ίδρυση σωματείου. Πιστεύω πως θα υπάρξει και συνέχεια....

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.