Απόφαση-κάλεσμα.


Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Μανώλης Γλέζος, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, έκανε στις 25 Οκτωβρίου 2011 την παρακάτω δήλωση. 
«Η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου, οι δυο εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία, και δεν επιμαρτυρούν ούτε ενθρονίσεις βασιλέων, ούτε επινίκια, ούτε θριάμβους. Στη συνείδηση του λαού, στην ιστορική συνείδηση επισημαίνουν αρχή θυσιών.
Η επίσημη πολιτεία, όμως, έχει μετατρέψει τις επετείους αυτές, σε εκδηλώσεις υποταγής προς τους φορείς της εκάστοτε κρατικής εξουσίας. Πραγματοποιούνται παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας και του στρατού εν ονόματι των επετείων αυτών, όχι μπροστά στα μνημεία όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία, αλλά ενώπιον των κρατικών και κυβερνητικών αρχών, οι οποίες, επί πλέον, στρέφουν τα νώτα τους προς τα μνημεία καθυβρίζοντάς τα. Καταγγέλλω αυτή τη διαστρέβλωση του νοήματος των εθνικών επετείων και ζητώ όπως οι παρελάσεις πραγματοποιούνται μόνον μπροστά στα μνημεία της θυσίας.» 

Προσυπογράφουμε την δήλωση αυτή και αποφασίζουμε: 

Να καλέσουμε: 
1. Την Δημοτική Αρχή του Αγρινίου για την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 να MHN ΣΤΗΣΕΙ εξέδρα επισήμων στην κεντρική πλατεία και να ματαιώσει την δεξίωση που έχει προγραμματίσει μετά το πέρας της παρέλασης στο δημαρχείο Αγρινίου.
2. Την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας να μην αμαυρώσει το διαχρονικό νόημα της επετείου για ελευθερία, αυτοδιάθεση και κοινωνική χειραφέτηση του ελληνικού λαού, με την παρουσία στο χώρο της παρέλασης ειδικών δυνάμεων καταστολής.
Να απαιτήσουμε:
3. Κανένας «εχθρός της τοπικής κοινωνίας», σύμφωνα με το ψήφισμα της μεγαλύτερης απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αγρινίου της 19 Οκτωβρίου του 2011 (βουλευτής που υπερψήφισε τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, και τους εφαρμοστικούς νόμους, ή εκπρόσωπος της κυβέρνησης) να μην παραστεί σε καμία εκδήλωση απόδοσης τιμής στους επαναστάτες – αγωνιστές του 1821 στην πόλη του Αγρινίου. 
Να παροτρύνουμε:
4. Τους μαθητές της πόλης να αγνοήσουν τους «εχθρούς της τοπικής κοινωνίας» εάν παρευρεθούν, και να παρελάσουν μπροστά από το μνημείο των τριών αγωνιστών της αντίστασης του Αγρινιώτικου λαού, στην πλατεία Δημοκρατίας, προς το οποίο και πρέπει να αποδώσουν τον χαιρετισμό στρέφοντας το κεφάλι αριστερά. 
Τέλος καλούμε όλο το δημοκρατικό λαό του Αγρινίου την 25η Μαρτίου 2012, μακριά από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Δημοκρατίας σε μια μαζική έκφραση λαϊκής αντίστασης για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής, που το μαύρο μέτωπο ΔΝΤ - ΕΕ - ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θέλει να μας επιβάλλει. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ 
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.