Ακατάλληλο το νερό στο Ξηρόμερο από το 2008 – Yπάρχουν ντοκουμέντα!! (audio)


Κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στους πολίτες.
Σάλος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μέσω διαδικτύου για το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και αποδεικνύει την ακαταλληλότητα στο πόσιμο νερό του Ξηρομέρου. Όπως όμως αποκάλυψε η εκπομπή «άλλος αέρας στην ενημέρωση» το θέμα δεν έχει προκύψει τώρα και κυρίως οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στη σημερινή δημοτική αρχή αλλά είναι διαχρονικές.
Προβλήματα υπάρχουν από το 2008 αφού η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, έκανε έλεγχο στο νερό στην περιοχή του Ξηρομέρου και κοινοποιούσε έγγραφα που αποδείκνυαν την ακαταλληλότητα, ουκ ολίγες φορές όμως το θέμα ποτέ δεν πήρε διαστάσεις και το πιο δυσάρεστο είναι ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν φρόντισε να το λύσει ενώ πολλά ερωτηματικά προκύπτουν και για τις πηγές (γεωτρήσεις) που έγιναν κατά το παρελθόν και δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητοι κανόνες. Αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα αφού χρόνια τώρα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Aποκαλυπτικός ήταν στην συνέντευξη του και ο Νομίατρος κ. Φατούρος ο οποίος μιλώντας στον aerafm εξέφρασε την απορία του για την άρνηση των Δημοτικών αρχών να συνεργάζονται με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και επισήμανε πως σε τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλη σχολαστικότητα…

Δείτε τι αναφέρει το έγγραφο της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΑΠΟ ΤΟ 2008.

Η Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ της Νομαρχίας έστειλε το παρακάτω έγγραφο στο Δήμο Αστακού το 2008.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Ι.Π Μεσολογγίου 16/5/2008
Αρ. Πρωτ. 3893

ΘΕΜΑ: Αποτέλεσμα δειγματοληψίας πόσιμου νερού. 

Η υπηρεσία μας την 5/5/08 πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο του πόσιμου νερού των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου σας .
Σας γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων έδειξαν ότι τα δείγματα δεν πληρούν την ΚΥΑ Υ2/2600/01.
Στα Δ.Δ Μαχαιρά και Παλαιομάνινας πρέπει ΑΜΕΣΑ να χλωριώσετε το νερό προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ύπαρξης ολικών κολοβακτηριοειδών.
Στα Δ.Δ Αστακού, Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο παρακαλούμε να προβείτε στην διακοπή της πόσης του νερού και να προμηθεύσετε τους δημότες σας με πόσιμο υγιεινό νερό.
Σας υπενθυμίζουμε το αριθ.2952/8-4-08 έγγραφό μας και σας παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων που αφορούν την ποιότητα και προστασία του πόσιμου νερού.
Σας γνωρίζουμε ότι δεν ανιχνεύθηκε καθόλου χλώριο όπως προβλέπεται από την νομοθεσία που πρέπει να υπάρχει στα ακρότατα σημεία του δικτύου 0.2ppm χλώριο.
Εφαρμόστε συστηματική χλωρίωση του νερού, κάνετε έλεγχο όλων των δικτύων για πιθανές διαρροές η βλάβες των υδατοδεξαμενών κτλ έως αποκατάστασης του προβλήματος διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία.

Ακούστε τις δηλώσεις στον aera fm 99.50 του κ. Φατούρου.

Πηγή: http://aerasfm.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.