Πάνος Παπαδόπουλος: Οι εκλογές αφετηρία εξελίξεων και ανατροπών.


Τυφλοί, αόμματοι και μοιραίοι οι συνεταίροι του μνημονιακού μπλοκ παίζουν τις μέρες αυτές τα ρέστα τους. Κατά πως φαίνεται όμως έχουν στερέψει οι άσσοι στο μανίκι τους. Τα προβλήματα έχουν ονοματεπώνυμο και φέρνουν τη δική τους μοιραία και καταστροφική σφραγίδα. Αυτό συμπυκνώνεται με απλά λόγια στα παρακάτω:
  • Πιστή μετεκλογική εφαρμογή του νέου μνημονίου.
  • Περεταίρω μείωση των μισθών και συντάξεων με πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
  • Συνέχιση της ακρίβειας με δραματικές επιπτώσεις στο λαϊκό εισόδημα.
  • Άγρια περικοπή δημοσίων δαπανών σε υγεία, πρόνοια και παιδεία με κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων και απολύσεις.
  • Ξεπούλημα και αναδιανομή του πλούτου στους έχοντες και κατέχοντες.
  • Κοινωνικοποίηση των ζημιών και ιδιωτικοποίηση των κερδών μέσω του PSI.
  • Προτεραιότητα στις πληρωμές για εξυπηρέτηση του χρέους, έναντι π.χ. μισθών και συντάξεων. 
Και οι δύο έχουν συνειδητοποιήσει ότι τελειώνουν τα ψέματα και ότι σε λίγες μέρες τα ποσοστά τους θα καταγράψουν στοιχεία ανατροπής του δικομματικού συστήματος. Η κινδυνολογία λειτουργεί σε βάρος τους διότι απλούστατα η γυμνή αλήθεια για τις δικές τους ευθύνες δε αποκρύπτεται. Αυτή η μήτρα των πολιτικών διεργασιών μετατοπίζει την οργή των πολιτών οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά την τιμωρία αυτών που υποκλέπτουν την ψήφο τους και ταυτόχρονα επιλέγουν έναν εναλλακτικό συνασπισμό εξουσίας.
Κλειδί στις παραπάνω εξελίξεις είναι η ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς, πάνδημη λαϊκή απαίτηση που ξεπερνάει το ιδεολογικό μπετόν αρμέ της Αλέκας Παπαρήγα και τον σοσιαλδημοκρατισμό του Φώτη Κουβέλη. Πρέπει λοιπόν να βγούμε μπροστά και να δώσουμε το στίγμα της κυβερνητικής πρότασης εξουσίας. Οι ανθενωτικοί σπασμοί και η κεντροαριστερή περιπλάνηση δεν θα διαρκέσουν πολύ. Η παρέμβαση των πολιτών και του λαού της Αριστεράς είναι καταλυτική και θα επιβάλει αυτή την εξέλιξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επί δύο χρόνια ήταν η πλέον αποτελεσματική αντιπολίτευση. Τώρα ήρθε η ώρα να βγει μπροστά και να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και ευθύνες. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αποφάσισαν χωρίς εμάς. Προχωράμε χωρίς αυτούς. Ή εμείς ή αυτοί.

1 σχόλιο:

  1. Φιλε πανο ξεχασες να μας πης τι θα γινει με τους ρουσφετολογικα διορισμενους στο δημοσιο αργομισθους σε απιθανες θεσεις που περνανε και περνουν το μισθο τους και εξαφανιζονται.
    Προτιμας να κοβουν τη συνταξη του πατερα σου για να τους πληρωνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.