Πάνος Παπαδόπουλος: Γιατί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;


Έχουμε μπει στην τελική ευθεία των εκλογών. Οι μνημονιακοί συνέταιροι Βενιζέλος – Σαμαράς βλέπουν καθημερινά τα σχέδιά τους να αποτυγχάνουν. Η δυναμική της πολιτικής ανατροπής καταγράφεται παντού και ιδιαίτερα στον καθημαγμένο τόπο μας, την Αιτωλ/νία, ένα από τα προπύργια του δικομματισμού (εκλογές 2009: ΠΑΣΟΚ 49,50%, Ν.Δ. 36%).
Η κινδυνολογία του χάους και της ακυβερνησίας, επιστρέφεται από τους πολίτες ως απαράδεκτη κυρίως σε εκείνους που στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας και στην επίκληση του κινδύνου της χρεοκοπίας, εκτοξεύουν την ανεργία, πετσοκόβουν το εισόδημα και οδηγούν τη νέα γενιά στην απόγνωση και την φυγή. Όλοι οι εγχώριοι υπεργολάβοι των τροϊκανών ουσιαστικά επιχειρούν να καταργήσουν την λαϊκή ψήφο. Όμως ποια πολιτική σταθερότητα άραγε μπορεί να υπάρξει, όταν οδηγούμαστε σε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα; Ακούστε λοιπόν ποιοι κινδυνολογούν: αυτοί που δημιούργησαν το χάος και είναι έτοιμοι να προκαλέσουν μετεκλογικά τεχνητή ακυβερνησία. Όμως σίγουρα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Και αυτός ακούει στο όνομα της λαϊκής ψήφου – επιταγής για την ενότητα της Αριστεράς και την κυβέρνηση συνεργασίας με επίκεντρο την Αριστερά! 
ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, γιατί:
1. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν κοινό πρόγραμμα το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση υποτέλειας.
2. Η Αριστερά όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά στους πολίτες, δεν άφησε κανέναν μόνο του στην κρίση και ήταν ασπίδα προστασίας στον ανελέητο πόλεμο που δέχθηκε η κοινωνία από τους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού.
3. Η πρότασή μας για εκλογική συνεργασία της Αριστεράς είναι στρατηγική επιλογή, δεν είναι “τεχνικό” ζήτημα και το έχει μεγάλη ανάγκη η κοινωνία.
4. Λέμε ξεκάθαρα ότι το ταμείο του κράτους δεν θα πάει στο εξωτερικό, δεν θα γίνουμε αποικία της ευρωζώνης, αλλά πρώτα θα πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και μετά οι τοκογλύφοι.
5. Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε διαφορετικοί και έχουμε προγραμματική κυβερνητική πρόταση.
6. Είμαστε πάντοτε μπροστά στην προάσπιση του δημόσιου χώρου και των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, η εργασία, πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.
7. Έχουμε σταθερό μέτωπο ενάντια στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής. Να θυμίσουμε ότι οι ακροδεξιοί έχουν πιάσει στασίδι στα τηλεοπτικά κανάλια τόσα χρόνια και όχι η Αριστερά.
8. Μια ισχυρή Αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη θα αλλάξει την πολιτική ατζέντα και την ασκούμενη πολιτική σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.
9. Είμαστε περήφανοι που πρωτοστατήσαμε σε όλα τα κινήματα πόλης, στις πλατείες και στους δρόμους ενάντια σε κάθε λογής χαράτσια.
10. Τέλος πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι ή θα έχουμε μνημονιακή κυβέρνηση ή ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με επίκεντρο την Αριστερά. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. 

Και επειδή στις 6 Μαΐου η εκκλησία μας γιορτάζει το θαύμα του παράλυτου που σηκώθηκε απ’ το κρεβάτι του, ήρθε η ώρα να πούμε στους κ.κ. Σαμαρά – Βενιζέλο ότι θαύματα πλέον δεν γίνονται. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

6 σχόλια:

  1. Ευχόμαστε στο συντοπίτη μας, φίλο και αναγνώστη του blog καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρόλαβε να βγει απ' την πόρτα του Λιμενικού Ταμείου ο Πάνος, και άρχισαν να τρίζουν τα θεμέλια του λιμανιού μας...Πές' τε τους
    πως σε πλωτές προβλήτες ΔΕΝ ΠΛΑΓΙΟΔΕΤΟΥΝ μεγάλα σκάφη...Και προ πάντων μην κάνετε τους "ναυτικούς" σε τίποτε βαρκούλες βλάχων και σε κάποιους "σκαφάτους" τις κότες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΥΤΙΚΑ ΠΡΕΣ ΑΝ ΒΓΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΟΤΕ ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ!
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ! ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝΕ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΗΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι Μυτικιώτης και αηδιασμένος και απογοητευμένος από τους πολιτικούς και δεν είχα σκοπό να ψηφίσω τίποτα σε αυτές τις εκλογές. Συνειδητή αποχή. Με την υποψηφιότητα του Μυτικιώτη Πάνου Παπαδόπουλου βρήκα ένα λόγο να ψηφίσω. Ο λόγος είναι απλός, ψηφίζω το Μυτικιώτη Πάνο Παπαδόπουλο γιατί αγαπώ το Μύτικα και θέλω να δω ένα Μυτικιώτη στη Βουλή. Πιστεύω ότι ένα κάτι τις που να πάρει θα το κάνει γαι το Μύτικα και την ευρύτερη περιοχή. Να έχω και έναν να του τα χώνω τα καλοκαίρια ρε αδερφέ. Γι αυτό το τόσο απλό λόγο θα κατέβω τελικά να ψηφίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθείς και τα έργα του. Γι' αυτόν τον τόσο απλό λόγο λέω να ανέβω τελικά για να μην ψηφίσω τίποτα. Ανταλλαγή πληθυσμών που λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να δουμε τη ποιοτητα του πολιτικου προσωπικου και γιατι φτασαμε εδω που φτασαμε .
    Οταν πριν λιγο καιρο εκλεχθηκε προεδρος λιμ ταμειου και ειχε οραμα και ορεξη για εργα, τωρα τα εχασε και τα παρατησε?
    Ελπιζαμε στη βοηθεια του.
    Τωρα αν δεν βγη θα ξαναπαει στη προεδρια στο λιμ. ταμειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.