Κουφάρι μέσα στη θάλασσα θα παραμείνει το δυτικό λιμάνι στο Μύτικα. Έτσι έκριναν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.


Δυσάρεστη εξέλιξη είχαμε στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό ο Δήμος Ξηρομέρου ώστε να μπορέσει με κάποιο τρόπο να παρέμβει στη δυτική λιμενολεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα, της οποίας η κατασκευή σταμάτησε με την υπ' αριθμό 978/2005 απόφαση του ΣΤΕ. Στην ενημέρωση που μας είχε κάνει τον Ιανουάριο ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Λύτρας (δείτε εδώ), μας είχε πει ότι είχαν απευθυνθεί με ερώτημα στη Κτηματική Υπηρεσία και ζητούσαν τουλάχιστον να τους επιτραπεί η τοποθέτηση πλωτών προκατασκευασμένων στοιχείων και αν ποτέ υπήρχαν χρήματα ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΤΕ, δηλαδή να απομακρυνθούν όλες οι κατασκευές και η περιοχή να γυρίσει στη προτέρα μορφή, αυτοί απλά θα τα αφαιρούσαν.
Πολύ λογική πρόταση που ουσιαστικά δεν ακύρωνε την απόφαση του ΣΤΕ και έλυνε έστω και προσωρινά το πρόβλημα κατά κάποιο τρόπο. Όμως οι βουλές του κράτους μας είναι άλλες, ήρθε απόρριψη του αιτήματος και ο Μύτικας από ότι φαίνεται θα πορευθεί στο χρόνο κουβαλώντας αυτό το κουφάρι το οποίο εμποδίζει οποιαδήποτε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης στο μέλλον. Τι να πούμε... απλά κρίμα... ήταν μία εφικτή λύση...
Δείτε το επίσημο έγγραφο παρακάτω:

3 σχόλια:

 1. Άσχημη εξέλιξη, πολύ άσχημη. Σίγουρα πάντως δεν μπορούμε να προβούμε σε απομάκρυνση των εργασιών που έχουν γίνει γιατί κινδυνεύουν σπίτια να παρασυρθούν στη θάλασσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προτείνω στο Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα να τοποθετήσει μία πλάκα στο βουλιαγμένο λιμάνι όπου να αναφέρει τα ονόματα όλων των υπευθύνων για αυτή τη κατάσταση. Και όταν λέμε όλων εννοούμε όλων!!! Και προυχόντων εκείνης της περιόδου και δημοτών ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. συμπατριωτη 1228 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
  ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ.. ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΝ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ (ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ Η ΡΙΒΑ ΚΛΠ ΚΛΠ), ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΕΠΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΡΗΧΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΣΑΣΙΕΣ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ.
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣΤΕ.
  ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΕ ΔΥΟ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΟΛΗΤΑ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗ.
  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ . ΓΙΝΑΝΑΙ ΟΛΟΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΙΜΕΝΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Η ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.