Θετική εξέλιξη στο θέμα της κατασκευής βιολογικού καθαρισμού στο Μύτικα.


Επίσημο έγγραφο από το ΥΠΕΚΑ ήρθε στα χέρια μας με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Λύτρα, σχετικά με το βιολογικό καθαρισμό στο Μύτικα. Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος, μετά από προσπάθειες ενός και πλέον έτους ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την υπογραφή του Σ.Α.Ο. (Συμφώνου Αποδοχής Όρων), αφού μόλις πρόσφατα έφτασε στη Δ.Ε. Αλυζίας έγγραφο με τη θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης. Ο Αντιδήμαρχος μας τόνισε ότι, «έγινε επιτέλους το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα για την κατασκευή του σημαντικότερου ίσως έργου στην περιοχή μας, του βιολογικού καθαρισμού».
Ο Αντιδήμαρχος μας μίλησε και για τη δυσάρεστη εξέλιξη σχετικά με τη δυτική λιμενολεκάνη στο Μύτικα λέγοντας μας: «Για το λιμάνι πάντως δε θα σταματήσουμε εδώ τις προσπάθειες. Θα επανέλθουμε και είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Δυστυχώς μόνο στα εύκολα, που εξαρτώνται μόνο από εμάς τους ίδιους, κολλάμε λιγάκι».
Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο για το βιολογικό καθαρισμό:

5 σχόλια:

 1. Eτοιμαστε τους σωληνες ....και οποτε δειτε εργο να μου γραψετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σημαντικότατο έργο και μακάρι να προχωρήσει γρήγορα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να το δούμε να ξεκινά. Επίσης για το λιμάνι μην το αφήνεται. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι. Όσο δεν λύνεται αυτό το θέμα ο Μύτικας θα παραμένει καθηλωμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ο μυτικασ εχει το ρεκορ στα κουφαρια....ΛΙΜΑΙ,ΚΕΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ , ΣΚΑΛΩΣΙΕς ΚΑΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το έργο του βιολογικού εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ¨ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ κ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007 - 2013¨, αλήθεια τι σημαίνει αυτό το <<2007-2013>> ; μήπως ότι το έργο πρέπει να ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ μέχρι και το 2013; αν ΝΑΙ ας ξεχάσει ο Μύτικας βιολογικό καθαρισμό, γιατί με τους ρυθμούς που κινείται η όλη διαδικασία του συγκεκριμένου έργου μάλλον το 2033 θα είναι έτοιμο.
  Και η απόδειξη των παραπάνω: το έγγραφο του Υπουργείου που διάβασα παραπάνω αναφέρει ότι δόθηκε θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης σύμφωνα με το πρακτικό 6/21/12/2010. Δηλαδή αριθμ.πρακτικού 6 από 21/12/2010, ή μήπως το διαβάζω λάθος; Γιατί σκέπτομαι ότι αν χρειάστηκε περίπου ενάμιση χρόνος να σταλεί αυτό το έγγραφο από το Υπουργείο στο Δήμο, τότε πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνουν οι υπόλοιπες διαδικασίες;
  Εύχομαι να τα κατάλαβα λάθος.
  Ας με διαψεύσουν κάποιοι αρμόδιοι που ίσως ερμηνεύουν σωστά το έγγραφο.
  Ο Μύτικας έχει ανάγκη από έργα ¨χειροπιαστά¨ και όχι από έργα που μένουν στα λόγια μόνο για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.