Έρχονται οι κατασκηνωτές στο Μύτικα. Ας υποδεχθούμε τα παιδιά και ας τα κάνουμε να νιώσουν σα το σπίτι τους.



Την Πέμπτη 2/8 όπως σας έχουμε ενημερώσει οι κατασκηνωτές του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού θα βρίσκονται στο Μύτικα και για έντεκα συνεχείς ημέρες. Σε επικοινωνία της αρχηγού της κατασκήνωσης κας Σοφίας Θειάδου με τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Λύτρα, ζητήθηκε την Τετάρτη 1/8, που θα έρθει μία μικρή ομάδα για να τοποθετήσει τον εξοπλισμό της κατασκήνωσης, η βοήθεια 3 εργατών. Ζητούνται λοιπόν 3 εργάτες, οι οποίοι θα πληρωθούν, ώστε την Τετάρτη 1/8 να βοηθήσουν να στηθεί η κατασκήνωση.
Εμείς θα προτρέψουμε τα μέλη των εθελοντικών ομάδων εργασίας της Δ.Ε. Αλυζίας, αλλά και όποιον άλλο επιθυμεί, να βοηθήσουμε τα παιδιά τόσο τη Τετάρτη στην εγκατάσταση τους αλλά και όλες τις ημέρες που θα βρίσκονται εδώ. Είναι φυσικό να χρειάζονται μία βοήθεια στις πολλές δραστηριότητες τους που θα αναπτύξουν κατά την παραμονή τους στο χωριό μας.
Ακολουθεί η επιστολή της αρχηγού της κατασκήνωσης στον Αντιδήμαρχο, δείτε πόσες πολλές δραστηριότητες πρόκειται να υλοποιήσουν τα παιδιά και δηλώστε εθελοντική συμμετοχή όπου νομίζετε ότι μπορείτε.

Καλώς να ορίσετε παιδιά!!! Ο Μύτικας ανοίγει την αγκαλιά του να σας υποδεχτεί...


ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΕΑ
Αθήνα 27/7/2012 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 
κ. Σπυρίδωνα Λύτρα, Αντιδήμαρχο.
Μύτικας 

Αξιότιμε Κύριε, 

Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης στον Μύτικα 

Όπως ήδη γνωρίζετε, την Πέμπτη 2/8/2012 ξεκινά η κατασκήνωση μας στην θέση «Βορρός» του χωριού Μύτικα, περιοχή πού μας έχετε υποδείξει να καταλύσουμε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, σας είχα υποσχεθεί να σας γνωστοποιήσω τα έργα πού έχουν αναλάβει να πραγματοποιήσουν τα παιδιά στο χωριό σας, και θα παρακαλούσαμε να μας βοηθήσετε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στα παρακάτω: 

· Ομάδα Ενδιαφέροντος «COB – Φυσική δόμηση».
Τα παιδιά με τα υπεύθυνα Στελέχη θα κατασκευάσουν ένα παγκάκι στον χώρο πού θα κατασκηνώσουμε από υλικά που θα βρούν στην φύση (χώμα και άμμο) αλλά και από υλικά που θα φέρουμε από την Αθήνα (άργιλο και άχυρο). Το παγκάκι θα έχει προσανατολισμό προς την θάλασσα. 
(Υπεύθυνα Στελέχη: Παπασπύρου Κωστής, Κόλλια Αγλαϊα, Σφέτσα Βαγγελίτσα) 

· Ομάδα Ενδιαφέροντος «Διαδικτυακή Αλυζία».
Τα παιδιά με τα υπεύθυνα Στελέχη θα δημιουργήσουν ένα blog με στοιχεία ιστορικά, πολιτιστικά, με ειδήσεις και φωτογραφικό υλικό και ίσως κάτι ακόμα πού δεν σκεφτήκαμε να περιλάβουμε και περιμένουμε να μας το πείτε εσείς καθώς και να μας διευκρινίσετε ποια χωριά περιλαμβάνονται στον νέο Καποδιστριακό Δήμο. 
(Υπεύθυνα Στελέχη: Κουνάδη Άννα, Τσίπρα Δάφνη) 
Εκκρεμότητες:
1. Θα πρέπει να τακτοποιήσετε την ομάδα σε έναν κτίριο πού να έχει ηλεκτρικό ρεύμα, και να μας ενημερώσετε αν ο χώρος διαθέτει σύνδεση Internet. Χρειάζεται κτίριο για να προστατεύονται τα μηχανήματά μας (laptop, εκτυπωτές) από τη σκόνη.
2. Περιμένουμε να μας γνωστοποιήσετε το όνομα του υπαλλήλου τον οποίο θα ενημερώσουμε για το στήσιμο της σελίδας και θα του δείξουμε πώς μπορεί να την εμπλουτίζει. 

· Ομάδα Ενδιαφέροντος «Πινακίδες Παντού».
Η Ομάδα έχει αγοράσει κόντρα πλακέ θαλάσσης και έχει κόψει πινακίδες ιδίου μεγέθους. Το ξύλο θα το επεξεργαστεί, θα γράψει με μπογιά και τέλος θα αλείψει προστατευτικό λούστρο και θα τοποθετήσει τις πινακίδες όπου πρέπει. 
(Υπεύθυνα Στελέχη: Κοττά Γεωργία, Τάτση Κατερίνα)
Εκκρεμότητες:
1. Θα πρέπει να μας υποδείξετε ποια σημεία θέλετε να σηματοδοτήσουμε ώστε να δούμε αν έχουμε αρκετές πινακίδες και αν μπορούμε από τον προϋπολογισμό εξόδων μας να αγοράσουμε κι άλλες.
2. Θα πρέπει να μας διευκρινίσετε πού θα στερεωθούν οι πινακίδες, ώστε να ξέρουμε αν χρειάζονται επί πλέον ξύλα στήριξης. Θα μπορούσαμε να τις παραδώσουμε στον Δήμο σας να τις τοποθετήσει, αν και προτιμούμε να ασχοληθούν τα παιδιά με την τοποθέτηση κάποιων έστω. Θα ήταν δυνατόν να μας προμηθεύσετε εσείς τα ξύλα στήριξης; 

· Ομάδα Ενδιαφέροντος «Γαλλική Σκαπανική».
Η Ομάδα έχει αγοράσει την κατάλληλη ξυλεία για να κατασκευαστούν δύο παγκάκια με πλάτη που θα τοποθετηθούν στον περίβολο της Αγίας Τριάδας, όπως αρχικά είχαμε συμφωνήσει. 
(Υπεύθυνα Στελέχη: Μαρμαρά Λίνα, Αντωνιάδου Συμέλα) 
Εκκρεμότητες:
1. Θα πρέπει να γνωρίζουμε αν το μέρος όπου θα πακτωθούν τα παγκάκια έχει χώμα ή είναι τσιμέντο. 

· Ομάδα Ενδιαφέροντος «Αρχαία Αλυζία - Διάνοιξη και Σήμανση Μονοπατιού».
Τα παιδιά με τα υπεύθυνα Στελέχη θα καθαρίσουν τον χώρο του Ηρώου τη Αρχαίας Αλυζίας (τηλ. συνεννόηση με κα Τσαντίλα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας) και θα διανοίξουν το μονοπάτι προς την Αγία Ελεούσα, στο οποίο μονοπάτι θα τοποθετήσουν και σήμανση ορειβατική. 
(Υπεύθυνα Στελέχη: Πορτελάνου Κατερίνα, Θηβαίου Βασιλική) 

· Ομάδα Ενδιαφέροντος «Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών – Προσφέρω στον τόπο μου».
Τα παιδιά με τα υπεύθυνα Στελέχη θα απασχολήσουν δημιουργικά με εργαστήρια, παιχνίδια και οργάνωση παράστασης, τα παιδιά του τόπου (μονίμως διαμένοντα και επισκέπτες). Τέλος, επιθυμία μας θα ήταν να καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε τα παιδιά του τόπου ώστε να προσφέρουν κάποιο είδος έργου, πχ να καθαρίσουν την πλατεία, να συνεργαστούν με τον σύλλογο των γυναικών μαθαίνοντας κάτι παραδοσιακό κλπ 
(Υπεύθυνα Στελέχη: Τσίπρα Αφροδίτη, Μπεγνή Βένη, Καρελιώτη Λία και Βομπίρης Κωστής) 

Κε Αντιδήμαρχε,
Ερχόμαστε με πολύ όρεξη και κέφι να περάσουμε έντεκα μέρες αξέχαστες στον όμορφο τόπο σας και ευχαριστούμε για άλλη μία φορά για την βοήθειά σας. Υπάρχουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες που επείγουν και πού θα θέλαμε να μας βοηθήσετε να λύσουμε:
· Θα πρέπει να μας βρείτε έναν εργάτη πού θα μας σκάψει τα «θερμοκήπια» (τουαλέτες) στον κατασκηνωτικό χώρο με βάθος 2 μέτρα περίπου και διαστάσεις που θα του υποδείξουμε. Αν χρειαστεί να τον πληρώσουμε, παρακαλούμε πολύ να είναι «οικονομικός». Θα πρέπει να γίνει την 1/8/2012 που θα έρθουν κάποια εκ των Στελεχών μαζί με το φορτηγό που κουβαλάει την «οικοσκευή» μας. Θα χρειαστούμε 1-2 εργάτες να μας βοηθήσουν να ξεφορτώσουμε και
· Την Πέμπτη 9/8/2012 έχουμε οργανώσει μία εκδρομή σε κοντινό νησάκι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, και θα θέλαμε έναν φύλακα του κατασκηνωτικού χώρου μέχρι την επόμενη μέρα πριν το μεσημέρι. Παρακαλούμε να μας βρείτε ένα έμπιστο πρόσωπο και «οικονομικό».
Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά σας και θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε κι από κοντά. 

Με εκτίμηση, 
Η Αρχηγός της Κατασκήνωσης 

Σοφία Θειάδου 

(τηλ. 2109941055, 6976150303)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.