Εισήγηση της Αντιπολίτευσης για τα προβλήματα στο Δήμο Ξηρομέρου.


11 Ιουλίου 2012 
Δημοτική παράταξη 
«ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ» 
Επικ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ 
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Προς: Δήμαρχο Ξηρομέρου 
κ. Πυθαγόρα Σαμαρά
Κοιν.: Πρόεδρο Δημ.Συμβουλίου
(παράκληση να κοινοποιηθεί
σε όλους του Δημ.Συμβούλους) 

Κύριε Δήμαρχε,
Οδηγηθήκαμε ως παράταξη να κάνουμε χρήση του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 διότι, ενώ βρισκόμαστε στο μέσον της αυτοδιοικητικής περιόδου, καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου, για την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου μας.
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι, δεν έχει γίνει τίποτα για την οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, με αποτέλεσμα το σύνολο του Δήμου να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα. Το ίδιο συμβαίνει με την ύδρευση (είναι γνωστά τα προβλήματα) καθώς και την αποχέτευση. Η λειτουργία του βυτιοφόρου είναι προβληματική και καμία λύση δεν δίνεται. Οι πολιτισμικοί και οι αθλητικοί σύλλογοι καθώς και άλλοι φορείς του Δήμου αντιμετωπίζονται κατά το δοκούν και ανάλογα με την περίπτωση χωρίς να υπάρχουν κανόνες.
Μία σειρά από χρονίζοντα προβλήματα, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, η μαρίνα, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο τμήμα που είναι με αμίαντο (κύρια στον Αστακό), το οδικό δίκτυο καθώς και η αγροτική οδοποιία, το σχέδιο πόλης Αστακού και Μύτικα, είναι ορισμένα από τα προβλήματα για τα οποία δεν έχει γίνει τίποτα και πρέπει άμεσα να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση.
Είχαμε ζητήσει έγκαιρα με έγγραφό μας, να γίνει συζήτηση με τους συναρμόδιους φορείς του Δήμου μας για τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής. Ενώ η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει, δεν έχει γίνει τίποτε γι’ αυτό.
Θεσμοθετημένα όργανα, όπως η Επιτροπή Διαβούλευσης, δεν λειτουργούν, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο καθημερινά υποβαθμίζεται, αφού ένα μέρος από τις αποφάσεις του ακυρώνεται, είτε για τυπικούς είτε για ουσιαστικούς λόγους από τα όργανα της Πολιτείας. Το τεχνικό πρόγραμμα κατατμήζεται και καμία δημοπρασία δεν γίνεται, όλα λειτουργούν με απευθείας αναθέσεις. Καμία πρόταση δεν έχουμε υποβάλλει στο ΕΣΠΑ και καμία νέα διεκδίκηση δεν υπάρχει από τον Δήμο. Απλώς γίνεται διαχείριση, και μάλιστα με λάθος τρόπο, της καθημερινότητας, χωρίς να δημιουργούνται οι βάσεις και η υποδομή για την οργάνωση και ανάπτυξη του Δήμου μας. Όλους τους παραπάνω λόγους επιθυμούμε με την ενέργειά μας αυτή να συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

6 σχόλια:

  1. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια συζήτηση για το που πάμε πρέπει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 50 -60 ΕΛΛΕΙΠΟΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ? ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΡΟΛΑΒΕΙ. ΕΤΣΙ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΛΛΑ ΕΤΑΖΑΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΤΕ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ? ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ? Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΟΧΙ. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ? ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ. ΝΑ ΚΥΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΕΥΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ...ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. ΜΑ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠ ΕΞΩ? ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα αυτοί φαίνεται εξακολουθούν να πιστεύουν - παρά την τοποθέτησή τους απ΄το λαό στη θέση της Αντιπολίτευσης - οτι αν ήταν στην διοίκηση του Δήμου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ θα τα έκαναν καλύτερα...όπως π.χ τα έκαναν το πάλαι ποτέ στους δήμους ΑΛΥΖΙΑΣ και ΦΥΤΕΙΩΝ που ενω ήταν προνομιούχοι στις κρατικές επιδοτήσεις -επιχορηγήσεις μιας και ήταν παιδιά του κόμματος του ΠΑΣΟΚ , παρέδωσαν και οι δύο τ. δήμαρχοι στο Δήμο Ξηρομέρου, ταμείο ΜΕΙΟΝ ( πάνω 1.800.000 ευρώ χρέη ).
    Φαίνεται οτι αναπολούν την χρυσή εποχή των παχέων αγελάδων ...ή έχουν τόσες παρωπίδες που δεν μπορούν να δούν οτι ο κόσμος ανεπιστρεπτί τους έχει γυρίσει μια για πάντα την πλάτη.
    Μιλάνε για κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις έργων , ποιοί ; αυτοί που όταν ήταν στα πράγματα των Δήμων (Φυτείες -Αλυζία) ήταν μανούλες στις απευθείας αναθέσεις και μάλιστα έδιναν τα έργα πάντα σε ημέτερους εργολάβους . Μια ματιά στους προυπολογισμούς του Δήμου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ θα δείτε στα οφειλόμενα προς τρίτους ποσά και τα ονόματά των οφειλετών εργολάβων, που δυστυχώς και σήμερα , οι περισσότεροι είναι οι ίδιοι μα οι ίδιοι εργολάβοι και με τη σημερινή δημοτική αρχή , μιας και το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται...
    Να δείτε πόσο άσχετοι είναι περί των πραγμάτων , που ενω είναι υποχρέωσή τους ως Αντιπολίτευση να ελέγχουν - καταγγέλλουν τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και να ενημερώνουν το κόσμο με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε χωριό , λένε οτι το κάνουν μετά απο διαμαρτυρίες του κόσμου ...και των φορέων...
    Δέκα οχτώ μήνες έχουν περάσει και η Αντιπολίτευση στα του θεσμικού της ρόλου ευρίσκεται "εν υπνώσει ".
    Μια συνέλευση σε ένα χωριό για τα μείζονα προβλήματα που πιθανόν να έχει και έχει κάθε χωριό , δεν έχει προκαλέσει η Αντιπολίτευση μέχρι τώρα για σημαντικά θέματα π.χ : κάποιοι κάτοικοι και όχι λίγοι , απ΄ την Παλιομάνινα , επιθυμούν να φύγουν απ΄το Ξηρόμερο και να πάνε στο Μεσολόγγι ή κάποια άλλα χωριά του κεντρικού Ξηρομέρου( π.χ Αετός , Κονοπίνα κ.λπ ) θέλουν να φύγουν απ΄ τη Βόνιτσα και να ρθούν στο ΞΗΡΟΜΕΡΟ ή ο Σύλλογος Χρυσοβιτσάνων έχει βάλει από καιρό και μάλιστα εγγράφως σοβαρά θέματα , αλλά σε κανένα η Αντιπολίτευση δεν έχει πάρει θέση και για να είμαστε ειλικρινείς ούτε και η Δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΑΓΑΠΗΤΕ 8:36, ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποιοι απ΄τους ευρισκομένους στην Αντιπολίτευση κ. 2:39μ.μ δεν πείθουν οτι θα τα κάνανε καλύτερα , γιατί με τις κατατμήσεις και τις απέυθείας αναθέσεις που κάνανε όταν βρίσκονταν σο τιμόνι των δήμων ΑΛΥΖΙΑΣ και ΦΥΤΕΙΩΝ , τους χρέωσαν πάνω απο 2.000.000 ευρώ με έργα και κατατμήσεις με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους εργολάβους. Και σαυτό , ενω προαναφέρεται αναλυτικα πιο πάνω , δεν βλέπω να παίρνετε θέση. Απλώς σιωπάτε . Γιατί άραγες; Προς το παρόν ο ρόλος ΣΑΣ κ. 2:39μ.μ είναι να ελέγχετε και να καταγγέλλετε τα κακώς κείμενα της σημερινής δημοτικής αρχής και μέχρι στιγμής δεν το έχετε κάνει ( προαναφέρεται και ο τόπος ), ώστε , άν όντως κάνετε σωστή αντιπολίτευση και πείσετε την κοινωνία , γιατί να μην διοικήσετε και σεις ; Προς το παρόν όμως και για 2 ακόμα έτη θα αρκεστείτε στο ρόλο που σας ανέθεσε ο αδέκαστος λαός που ουσιαστικά φίλτατε δεν ψήφισε τη σημερινή δημοτική αρχή , αλλά έκλεισε τα μάτια και καταδικάσε 3 τοπικούς Κοτζαμπάσηδες που κατέστρεψαν την ΑΛΥΖΙΑ και τις ΦΥΤΕΙΕΣ. Και φυσικα είναι οι γνωστοί υποψήφιοι για υποψήφιοι σε κάθε πολιτικοινωνικό "φόρουμ" ή οι αλλιώς οι απο μηχανής Θεοί - ΣΩΤΗΡΕΣ μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.