Κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο Μύτικα. Καλώς να έρθετε παιδιά.


Με παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ), σας είχαμε ενημερώσει ότι από 28/7 έως 12/8, δεκάδες παιδιά, μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, θα βρίσκονται στο Μύτικα, κατασκηνώνοντας στη θέση «Βορρός».
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, όπως κάθε καλοκαίρι, πραγματοποιεί κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπου συμμετέχουν παιδιά και νέοι (κορίτσια και αγόρια) ηλικίας 5-17 ετών.
Ειδικά ο Κλάδος Μεγάλων Οδηγών (έφηβοι 14-17 ετών) πραγματοποιεί 9 κατασκηνώσεις Κοινοτικής Ανάπτυξης. Οι κατασκηνώσεις αυτές στοχεύουν στην ανιδιοτελή προσφορά εφήβων και νέων προς τους κατοίκους και τον τόπο στον οποίο φιλοξενούνται. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος οι κατασκηνώσεις συνεργάζονται στενά με τον Δήμο σας. 
326 Μεγάλοι Οδηγοί και 106 Στελέχη θα επισκεφτούν και θα ζήσουν για 10 ημέρες στα παρακάτω χωριά:
 • Πολυθέα Μεσσηνίας (Δήμος Τριφυλλίας), 27/07-6/08/2012
 • Ελαφόνησος Λακωνίας (Δήμος Ελαφονήσου), 27/7/2012 – 6/8/2012
 • Θεοδώριανα Τζουμέρκα (Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων), 27/07-6/08/2012
 • Καραβόμυλος (Δήμος Στυλίδας), 27/7/2012 – 5/8/2012
 • Μύρινα Λήμνου (Δήμος Μύρινας), 27/7/2012 – 5/8/2012
 • Χωριό Πούλιθρα (Δήμος Λεωνιδίου), 30/7/2012 – 10/8/2012
 • Ανάβρα Μαγνησίας (Δήμος Αλμυρού), 1-11/8/2012
 • Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας (Δήμος Ξηρομέρου), 28/7/2012 – 12/8/2012
 • Παύλιανη Φθιώτιδας (Δήμος Λαμιέων), 7-17/08/2012
Οι κύριοι τομείς προσφοράς είναι: το Περιβάλλον, ο Άνθρωπος, ο Πολιτισμός.

Ενδεικτικές Δράσεις.
Περιβάλλον: κατασκευή πινακίδων για τη προστασία του περιβάλλοντος, εξωραϊσμός δημοσίων χώρων, διάνοιξη και σηματοδότηση ξεχασμένων μονοπατιών, χαρτογράφηση χωριού, προώθηση της ανακύκλωσης.
Άνθρωπος: δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων, ενασχόληση με την τρίτη ηλικία, ενασχόληση με πιθανές μειονότητες, προώθηση αγροτικού συνεταιρισμού.
Πολιτισμός: συλλογή και ανάδειξη λαογραφικών στοιχείων, χαρτογράφηση και φωτογράφηση ξωκλησιών, οργάνωση βιβλιοθήκης, συντήρηση λαογραφικού υλικού, οργάνωση λαογραφικού μουσείου, θεατρικές παραστάσεις .
Οι δράσεις αυτές γίνονται σε συνεργασία με ειδικούς, χρησιμοποιούνται επαγγελματικές μέθοδοι και τεχνικές και αξιοποιούνται σύγχρονα μέσα.
Ο Σκοπός του Οδηγισμού είναι να συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων, κοριτσιών και αγοριών, ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες με πίστη σε αξίες, όπως ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η φιλία, η αλληλεγγύη και η ελευθερία της έκφρασης. Μέσα από τη δράση και τη συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, το όραμα του ΣΕΟ είναι να εξελίσσεται διαρκώς και να ανταποκρίνεται άμεσα στις σύγχρονες απαιτήσεις, ως μία δυναμική και πρωτοποριακή κίνηση ανάπτυξης και πολιτισμού στον τόπο μας.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Βάσω Τσιαμπά – Δελαγραμμάτικα, Γραμματέα του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών, τηλ. 2103235794, 3236548 - εσωτερικό (4) – φαξ: 2103235526, email: vtsiampa@seo.gr

2 σχόλια:

 1. Οι μέρες κοντεύουν, που η στροφή του χωριού μας θα γεμίσει με φάτσες καινούργιες, με χαμόγελα εφήβων και ανθρώπους έτοιμους να προσφέρουν το παραπάνω του εαυτού τους.Έφηβοι που ξέρουν καλά τι σημαίνει συνεργασία, ομαδικότητα, υπομονή και πειθαρχία!! Αξίες σημαντικές, αξίες διαχρονικές!! Και το πιο σημαντικό από όλα αυτά που προσφέρει αυτή η οργάνωση, είναι η αληθινή αξία του ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ. Του να προσφέρω στον συνάνθρωπο χωρίς αντάλλαγμα!!! Αυτό λοιπόν θα κάνουν αυτά τα παιδιά και στον Μύτικα. Το λιγότερο λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταθούμε πλάι τους σε οτιδήποτε χρειαστούν. Σαν αρχή του τόπου, σαν καταστηματάρχες, σαν απλοί πολίτες!!!
  Εύχομαι πραγματικά το αποτέλεσμα να μείνει αξέχαστο, και σε μας αλλά και στους κατασκηνωτές!!!
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
  Νάντυ Γαλάτη (μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ , ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.