Επιστολή Προέδρου Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νίας προς τον Περιφεριάρχη, για το λιμάνι του Μεσολογγίου.


Κύριε Γενικέ,
Όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» στον Άξονα Προτεραιότητας Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Δυτικής Ελλάδας που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Στην θεματική προτεραιότητα «Λιμένες» με στόχο την βελτίωση, κατασκευή και αναβάθμιση των Λιμενικών υποδομών, υπάρχει πίστωση 7 εκατ. Ευρώ για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Απαραίτητη προϋπόθεση έγκρισης υποβολής της πρότασης είναι η διαχειριστική επάρκεια των δικαιούχων που εν προκειμένου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα Λιμενικά Ταμεία.
Μέχρι σήμερα η μοναδική πρόταση που έχει υποβληθεί είναι για το Λιμάνι του Κατακώλου Ηλείας. 
Κύριε Γενικέ, 
Με δεδομένο ότι: 
α. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή μέχρι 31-12-2013.
β. Η Π.Δ. Ελλάδας και δη η Π.Ε. Αιτωλ/νίας έχει διαχειριστική επάρκεια να υποβάλλει την πρόταση μετά από προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας και να προετοιμάσει τις σχετικές μελέτες.
γ. Λόγοι ισονομίας και ίσης μεταχείρισης επιβάλλουν να μην διατεθούν όλα τα χρήματα σε ένα μόνο έργο.
Παρακαλούμε όπως αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία για την ένταξη του Λιμανιού Μεσολογγίου στο εν λόγω πρόγραμμα, δεδομένου ότι η αναβάθμιση και η βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών είναι άκρως απαραίτητα μέτρα, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη μελλοντική σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας και ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Παρακαλούμε από κοινού να συμβάλλουν στην προώθηση του αναπτυξιακού αυτού έργου ώστε με συντονισμένες κινήσεις να υπάρξει θετική εξέλιξη. 

Με εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος Λ.Τ. Αιτωλ/νίας 


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Για τον περιφεριαρχη (βαρυγδουπος τιτλος!) και τον Π.Π.
    -Μη Πετατε λεφτα σε λιμανι μεσα σε βαλτο και βουρκο που βρομαει σαπιλα. Οι κοτεραδες και ιστιοπλοοι δεν προκειται να ερθουν σε βαλτονερια λιμνοθαλασσας μερικως στασιμα. Θα πανε στα καθαρα νερα. Το υπαρχων εξυπηρετει τους ντοπιους.
    Απλα καποοιοι παλαιοκοματικοι στο παρελθον για ψηφοθηρια πεταξαν τη κοτσαν για λιμανι - μαρινα στο μεσσολογγι, και οι διαδοχοι τους το συνεχιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.