Κωνσταντίνα Σαμαρά: Προτεραιότητα μας η Παιδεία στο Δήμο Ξηρομέρου.


H Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Κουμανδράκη-Σαμαρά Κωνσταντίνα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου παρευρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου και μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, που σηματοδοτεί την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εύχομαι σε Mαθητές, Δασκάλους και Γονείς, Υγεία και Δύναμη για μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά. Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα νέα μας καθήκοντα εργαστήκαμε για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων εκείνων που παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης στα παιδιά μας.
Το Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου αποτελεί περίτρανα το καλύτερο παράδειγμα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, εκτελέσαμε έργα επισκευής και συντήρησης στο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου όπως:
1) Επισκευή σε φθαρμένα τμήματα των κιγκλιδωμάτων με τοποθέτηση νέων κιγκλιδωμάτων ιδίων διαστάσεων και τύπου. 
2) Δαπάνη για πετρέλαιο θέρμανσης.
3) Πιστώσεις σχολικής μονάδας.
4) Εργασίες επισκευής και συντήρησης σε 24 παράθυρα και 2 πόρτες.
5) Εργασίες καθαριότητας και διαμόρφωση υπογείου Σχολικού Συγκροτήματος.
6) Τακτική καθαριότητα προαύλειου χώρου.
Ήδη είμαστε στο τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για παροχή ασύρματης σύνδεσης internet, καθώς και την ενσωμάτωση των όποιων λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ) στη Σχολική Επιτροπή με σκοπό την οριστική απεμπλοκή αυτών από τα σχολεία. Εργασίες που συνολικά ξεπερνούν το ποσό των 10.000 ευρώ. 
Θέλω εδώ να τονίσω ότι ανάλογες εργασίες, επισκευής και συντήρησης έγιναν σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ιεραρχώντας πάντα κατά προτεραιότητα τις ανάγκες του κάθε σχολείου. 
Γιατί πιστεύουμε ότι η προσφορά της αρτιότερης παιδείας, βοηθά στο να βγουν προικισμένοι μαθητές, προκομμένοι άνθρωποι και συνειδητοποιημένοι πολίτες».
Στην συνέχεια η Αντιδήμαρχος επισκέφτηκε και το Δημοτικό Σχολείο Βάρνακα και πέρα των καθιερωμένων ευχών, άκουσε από την διευθύντρια, για τα προβλήματα της σχολικής μονάδας και είδε από κοντά την νέα παιδική χαρά που κατασκευάστηκε το καλοκαίρι στον αύλειο χώρο του σχολείου.

17 σχόλια:

  1. αγαπητε διαχειριστή , η φωτογραφία αδικεί την σημερινή εικόνα του Σχολείου.Το Αρχοντοχώρι είναι πολύ κοντά σας να το επισκεφτείτε ( ας εχει ανηφόρα ) για να φωτογραφήσετε το σημερινό Σχολείο , χώρια που οι Αρχοντοχωρίτες είναι και φιλόξενοι όλοι τους στο χωριό . Οσο για τις δηλώσεις περί της καταβολής κόστους για το σχολείο , εκ μέρους του Δήμου Ξηρομέρου , αυτα δεν αληθεύουν γιατι είναι ολα απο πιστώσεις του Υπ. Παιδείας που απλα τα διαχειρίζεται η ΔΕΠ και αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα σε όλα τα σχολεία της χώρας μας.
    Γ.Σ
    Δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανόν έχετε δίκιο και αν μπορούσατε θα περιμένουμε μία πρόσφατη φωτογραφία του σχολείου από εσάς που είστε και δάσκαλος στο εν λόγω σχολείο. Αυτή η φωτογραφία είναι η μοναδική που βρήκα στο Google Earth. Επίσης έψαξα μήπως το σχολείο σας διαθέτει σχετικό ιστότοπο αυτός που βρήκα απλά δεν διαθέτει καμία φωτογραφία.

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι δάσκαλος στο σχολείο του Αρχοντοχωρίου , αλλά σε άλλο του Δήμου Ξηρομέρου .Το ξέρω όμως πολύ καλά γιατι σχεδόν τα καλοκαίρια περνάω καθημερινα απ΄έξω και φυσικα πρόσφατα ( πριν 2 χρόνια) το έχω επισκεφτεί και μέσα. Οπως με πληροφόρησαν είναι κτίριο του 1958 ; Οσο για τις φωτογραφίες του σχολείου , νομίζω οτι υπάρχουν στο διαδύκτιο , αν ψάξετε λίγο θα τις βρείτε.
    Γ.Σ
    Δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να βάζεις τα αρχικά Γ.Σ και να χρίζεσαι απο μόνος σου δάσκαλος δεν μας λει τίποτα ..βάλε το όνομά σου όπως το οναμα της βάζει και η Αντιδημαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και σεις κ. 11.45 μ.μ που τόσο κόπτεστε στο γεγονός των αρχικών Γ.Σ απαντάτε ανώνυμα !! Απαντήστε επώνυμα και θα δείτε αν θα σας απαντήσω ή όχι εφόσον ελέγξω και διασταυρώσω όντως το ονοματάκι σας...Στην ουσία όμως δεν απαντάτε, άραγες γιατί ; Και ποια είναι η ουσία ; ότι τα όποια χρήματα επενδύθηκαν στο σχολείο του ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ αλλά και των άλλων Σχολείων δεν ειναι απ΄ το Δήμο Ξηρομέρου αλλά απ΄το Υπ. Παιδείας. Αυτό το ξέρει και η "κουτσή η Μαρία " οτι γίνονται χρόνια τώρα οι επιχορηγήσεις και ο Δήμος απλά τις διαχειρίζεται!! Χώρια που με την ΔΕΠ δεν υπησέρχεται κάν ο Δήμος αλλά αποκλειστικα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ). Ρωτήστε και το Δάσκαλο του χωριού σας και θα το διαπιστώσετε. Και μην γίνεσθε άθελά σας ή ηθηλημένα βασιλικώτερος του Βασιλέως...Κι εγω ψηφοφόρος είμαι του συνδυασμού της σημερινής δημοτικής αρχής και το έκανα για να μην έρθουν τα " καλά παιδιά " του Κοτζαμπασιδισμού του Ξηρομέρου ...Ναι αυτά τα καλά παιδιά απο : Μαχαλά , Ζάφτσα , Καντήλα και Αστακό που εξακολουθούν να κεροφυλακτούν ακόμη... αλλά όπως φαίνεται και "οι δικοί μας " απλά διαχειρίζονται τα πράγματα και στην προκειμένη περίπτωση ( Σχολεία) δεν είναι και ειλικρινείς . Και κάτι άλλο . Οι θεσμικοί παράγοντες ( Βουλευτές- Δήμαρχοι-Αντιδήμαρχοι- Σύμβουλοι κ.λπ ) υποχρεούνται νομικά και ηθικά να γράφουν και να απαντούν ΕΠΩΝΥΜΑ και να λένε ΠΑΝΤΑ αλήθειες. Ο απλός πολίτης και εν προκειμένω ένας δημόσιος υπάλληλος αν βάλει το όνομα του στην Ελλάδα που ζούμε την επομένη ίσως πάει και στο Περδικάκι ή στα Βρουβιανά Βάλτου... Και εγω αγαπητε μου αγωνίζομαι για μια άλλη Ελλάδα που να μην την χαρακτηρίζουν τα ανομήματα του παρελθόντος και ο Κοτζαμπαδισμός απ΄ όποιου κομματικού χρώματος και να προέρχεται.Γιατί τοπικοί Κοτζαμπάσηδες υπάρχουν σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε Δασκαλε Γ.Σ,
    Θα πρεπει να γνωριζεις οτι τα τελευταια χρονια (κυριως τα 2 τελευταια) η χρηματοδοτηση απο την κεντρικη εξουσια ειναι ελαχιστη σε σχεση με τις αναγκες των σχολειων. Γι αυτο πολλες φορες οι Δημοι χρησιμοποιουν δικους τους οικονομικους πορους για την καλυψη των αναγκων αυτων. Αυτο γινετε και στα σχολεια του Δημου Ξηρομερου.

    Φιλικα Α-Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα χρήματα θα τα πάρετε μην ανησυχείτε. Ετσι γίνεται πάντα. Τα παίρνουν οι Δήμοι με κάποια καθυστέρηση ( ετεροχρονισμένα) . Σημασία έχει οτι : τα χρήματα της ΔΕΠ δεν είναι από πόρους αυτο καθεαυτό των Δήμων όπως αφήνεται να διαχέεται στην ανακοίνωση αλλά απ΄το Υπ. Παιδείας και επ΄αυτού δεν βλέπω να παίρνετε θέση.Και αν βάζει σήμερα χρήματα κάποιος Δήμος ( δεν νομιζω όμως να γίνεται γιατί λόγω ΔΕΠ έχει αλλαξει η διαδικασία τα τελευταία 2 χρόνια ) αύριο που θα πάρει τα χρήματα ο Δήμος απ΄το Υπουργείο Παιδείας τι θα πει , ευχαριστω αλλά δεν τα θέλω ; Θα τα ενθυλακώσει στο υπάρχον χρηματικό του αποθεματικο. Αρα τα χρήματα είναι ή δεν είναι του Υπουργείου; Και μην νομίζετε φίλτατε μου οτι αντιδικώ ή επιθυμω να οικτίρω κάποιον...Κάθε άλλο .Απλά κάποια πράγματα περίμενα απ΄τους υπευθύνους ( τους οποίους και ψήφισα ..ελαφρά τη καρδία για τους λόγους που προαναφέρω ) , περίμενα να είναι πιο ειλικρινείς.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΕΡΥΣΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΟΛΑ ΡΟΛΟΙ.

    ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχετική σημείωση: τα προαναφερθέντα χρήματα που αναφέρω είναι κατα 80% του Υπ.Εσωτερικων και τα λιγότερα και εξόχως εξειδικευμένα απ το Υπ. Παιδείας , χρήματα που διαχειρίζονται οι Σχολικές Επιτροπές Α΄θμιας και Β΄Θμιας κάθε Δήμου ανα την Ελλάδα και οι οποίες εκ του Νόμου είναι αυτοτελείς διαχειριστοί Φορείς με δικιά τους σφραγίδα και οικονομική αυτοτέλεια.
    Γ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ κ. 12.59 μ.μ ( Εκπαιδευτικέ ) κανείς δεν ισχυρίζεται οτι ελλειψαν ή δεν έλλειψαν κάτι απ΄ τα Σχολεία. Η παρεμβασή μου είναι στο ότι : η ανακοίνωση λέει οτι τα χρήματα τα έβαλε ο Δήμος και όχι οτι είναι χρήματα του Υπ. Εσωτερικών και Παιδείας και οτι αυτα τα χρήματα τα διαχειρίζονται οι Σχολικές Επιτροπές ( Α΄και Β΄βαθμού ) που απ΄το νόμο είναι διαχειριστικοί φορείς με δικια τους οικονομικοδιοικητικη αυτοτέλεια.Και εφόσον είστε Εκπαιδευτικός , σήμερα ισχύει ή δεν ισχύει αυτό που αναφέρω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΜΑΛΑ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Η ΔΗΜΟΥ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ .ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚYRIA NTINA ME TON PAIDIKO STATHMO TI GINETE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έτσι μπράβο! Στη κυρία Ντίνα όλοι, γιατί αν δεν ήταν αυτή τα σχολεία όλα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας θα είχαν τεράστια προβλήματα!!! Γιαυτό λοιπόν την επόμενη φορά τη θέλουμε δήμαρχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα βγει μονο σε περιπτωση που εξακολουθησουν να επιθυμουν να ασχοληθουν αυτοι που κατεστρεψαν τους Δημους και συμμετειχαν στην κρατικη νομη της όποιας εξουσιας . Και αυτοι ( οι μια ζωη υποψηφιοι για υποψηφιοι) ειναι γνωστοι στην "Ιερουσαλημ " που κατοικουμε και γνωριζόμαστε ΟΛΟΙ μας σαν παρδαλα κατσικια. Στο χερι μας ομως ειναι ,να μην βγει ,και να στραφουμε οταν ερθει αυτη η ωρα σε ατομα που δεν εχουν προκαλεσει την κοινωνια και να ειστε βεβαιοι οτι οι υπολοιποι συνδυασμοι ( ναι και της κ. Ντινας ) θα παθουν την νηλα του Δραμαλη τουτέστιν ο,τι επαθε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταιες εκλογες και που σημερα απο 43% πριν 3 χρόνια βρίσκεται στο 8% και ο κατηφορος δεν εχει τελειωμο.... Θα το δειτε . Ο κοσμος εχει αγανακτησει παρα πολυ με τις Κοροϊδιες των νυν και τους Σωτηρες των τεως που ονειρευονται μια 5 ετια Δημαρχίας για να μας Λ Υ Τ Ρ Ω Σ Ο Υ Ν ....κουνια που τους κουναγε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Κυρια Ντινα ειναι υπευθυνη απο τι ξερουμε για τον παιδικο Σταθμο, το ξερουμε σας ενοχλει, αλλα ποιον να ρωτησουμε τον Μπαρμπαρουση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ , ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ. ... Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑ ΛΗ ΣΤΩΝ ΚΑΙ Ν.Δ !! ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΝΕΙ - το πιθανοτερον - ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν και λίγο καθυστερημένα να απαντήσω σε κάτι που με αφορά.
    Ας ευχαριστήσω αρχικά το Δήμο(μια και δεν είμαστε από το Νομό, ούτε ψηίζουμε εδώ) γιατί μας βοήθησε την προηγούμενη χρονιά στο έργο μας. Μας ζόρισε δε λέω...αλλά τα καταφέραμε. Ας ελπίσουμε φέτος τα πράγματα να είναι καλύτερα.

    1. Αν δόθηκαν ή όχι τα 10.000ευρώ: Δεν ξέρω αν οι εργασίες του σχολείου στοίχισαν τόσα χρήματα, μια και τα τιμολόγια δεν ήρθαν στο σχολείο αλλά πληρώθηκαν απευθείας από το Δήμο. Οι εργάτες ήταν του Δήμου ή συνεργεία που συνεργάζονται μαζί του. Το connex ακόμα το περιμένουμε..

    2. Το δικό μας σημαντικό πρόβλημα είναι το νερό!!! Το σχολείο χωρίς νερό, είναι μια κινητή βόμβα μηνιγγίτιδας!

    3. Για το blog του σχολείου&τις φωτογραφίες, ευχαριστούμε για την υποστήριξη του, τον διαχειριστή του mytikaspress που έστω και με αυτό τον τρόπο κοινοποιεί την προσπάθειά μας να εκσυγχρονιστούμε ως σχολείο! Αλλά δεν είμαστε και τόσο...μακρια από το Μύτικα, τραβήξτε μια φωτογραφία για το θέμα σας.(Όπως ακριβώς τραβήξατε την κα.Αντιδήμαρχο να μπαίνει στο σχολείο) Εμείς είμαστε απλά δάσκαλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.