Πετυχημένες παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές του Δήμου Ξηρομέρου.


Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής, συντήρησης, και εγκατάστασης νέων οργάνων στις παιδικές χαρές του Δήμου Ξηρομέρου. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Κουμανδράκη –Σαμαρά Κωνσταντίνα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με σεβασμό στην ανάγκη των παιδιών μας για ψυχαγωγία, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε πετυχημένες παρεμβάσεις σε όλες τις παιδικές χαρές που λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες, καθώς και στην Δημοτική Κοινότητα Αστακού. Επισκεφτήκαμε επί τόπου τους χώρους και καταγράψαμε όλα τα προβλήματα. Συνεργαστήκαμε άψογα με τους Πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Ακούσαμε τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους. Τέλος συμβουλευτήκαμε του ειδικούς, οι οποίοι ανέλαβαν και την υλοποίηση των παρεμβάσεων.
Στόχος μας η δημιουργία ασφαλών και και καλαίσθητων χώρων για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς τους. Βασική επιδίωξη μας είναι η λειτουργικότητα των παιδικών χαρών ώστε να προσφέρουν δυνατότητες άθλησης και κοινωνικοποίησης συνεισφέροντας έτσι στην ανάπτυξη των παιδιών. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο Δήμος μας εντάθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (σαν Blog σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, με παλαιότερη ανάρτηση μας εδώ) «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», του ΥΠΕΚΑ (αριθ. 321/12.07.2012) με το έργο «Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού παιδότοπων Δήμου Ξηρομέρου».
Έτσι ελπίζουμε να δημιουργήσουμε νέους παιδότοπους, σύγχρονους με πιστοποίηση και υψηλές προδιαγραφές». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

Ακολουθούν πολλές φωτογραφίες όπως τις λάβαμε από το γραφείο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου.

Παιδική χαρά Μύτικα πριν.
Παιδική χαρά Μύτικα μετά.
Παιδική χαρά Αρχοντοχωρίου πριν.
Παιδική χαρά Αρχοντοχωρίου μετά.
Παιδική χαρά Βασιλόπουλου πριν.
Παιδική χαρά Βασιλόπουλου μετά.
Παιδική χαρά Βασιλόπουλου πριν.
Παιδική χαρά Βασιλόπουλου μετά.
Παιδική χαρά Παλαιομάνινας πριν.
Παιδική χαρά Παλαιομάνινας μετά.
Παιδική χαρά Παπαδάτου πριν.
Παιδική χαρά Παπαδάτου μετά.
Παιδική χαρά Πηγάδια Στρογγυλοβουνίου πριν.
Παιδική χαρά Πηγάδια Στρογγυλοβουνίου μετά.
Παιδική χαρά Στρογγυλοβουνίου πριν.
Παιδική χαρά Στρογγυλοβουνίου μετά.
Παιδική χαρά Φυτειών πριν.
Παιδική χαρά Φυτειών μετά.
Παιδική χαρά Φυτειών πριν.
Παιδική χαρά Φυτειών μετά.
Παιδική χαρά Βάρνακα τώρα.
Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Ξηρομέρου. Απλώς ήταν τεχνικά αδύνατο σε σταλθούν φωτογραφίες από όλες.

6 σχόλια:

 1. Tis kandilas h paidikes xares sta sxolia einai entaxi???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ. ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Kapou kentro h kandila . kai oxi apomakra to kalokairi den pataei kanenas ekei

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τουλαχιστον ο δημος να κοιταξει τι μπορει να κανει για τα παιδια μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η παιδική χαρά της Κανδήλας που είναι;Ο παιδότοπος για να πηγαίνουν τα παιδιά να παίζουν και να ψυχαγογούνται που βρίσκεται;
  Για να τα επισκεφτούν τα παιδιά;
  Η παιδική χαρά των σχολείων είναι εντάξει; ή προχειροβαλμένα και πεταμένα δώθε-κείθε κάποια παλιά και καταστραμμένα υποτυπώδη όργανα υπάρχουν;Αυτά είναι περισσότερο επικινδυνα όργανα παρά όργανα χαράς και ψυχαγωγίας.Καλύτερα να μην υπάρχουν.Οι υπευθυνοι ας προσέξουν και τις προδιαγραφές των παιδικών χαρων και παιδότοπων για την ασφάλεια των παιδιών της κάθε ηλικίας.Μια κόυνια μια τσσουλήθρα δεν κάνουν για όλες τις ηλικίες.Ας προσέξουν για να αποφευχθούν τα παιδικά ατυχήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.