Μεγάλη νίκη με 4-2 για τον Αλυζιακό με τον Ακαρνανικό Θυρρείου.


Πολύ δύσκολη εντός έδρας νίκη για τον Αλυζιακό, σε ένα συγκλονιστικό και με πολύ σασπένς αγώνα, εναντίον του Ακαρνανικού Θυρρείου, είχαμε το Σάββατο 27/10. Το τελικό σκορ 4-2, το οποίο όμως δεν δείχνει τη μεγάλη αντίσταση που συνάντησε η ομάδα μας μέχρι να κάμψει τη σκληρή ομάδα του Ακαρνανικού Θυρρείου.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά και με διάθεση να «καθαρίσει» όπως λέμε στη ποδοσφαιρική γλώσσα το παιχνίδι από νωρίς. Δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ χωρίς όμως να είναι και αποτελεσματικός. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ακαρνανικός Θυρρείου στο 15ο λεπτό περίπου άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος της άμυνας του Αλυζιακού.
Η ομάδα μας παρά το γκολ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ερχόταν γιατί δεν υπήρχε συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια και σπαταλούσε όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιαζόταν. Έτσι η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ομάδα μας πίσω στο σκορ με 0-1 και το παιχνίδι να μοιάζει να θέλει να επιβεβαιώσει το νόμο του ποδοσφαίρου που λέει ότι η ομάδα που δημιουργεί και χάνει πολλές ευκαιρίες στο τέλος φεύγει ηττημένη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλυζιακός μπήκε στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις και αποφασισμένος να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Τα λεπτά περνούσαν και το γκολ δεν ερχόταν και τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τους φιλάθλους και τους παίκτες μας. Ώσπου στο 54ο λεπτό περίπου, σε μία ωραία προσπάθεια του, ο Βασίλης Γεωργαλής κέρδισε πέναλτι για την ομάδα μας. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο πάντα ψύχραιμος σε αυτές τις περιπτώσεις Σωτήρης Αποστολάκης και το 1-1 ήταν γεγονός.
Σε αυτό το σημείο, το παιχνίδι πήρε φωτιά και η ομάδα μας με ανεβασμένο ηθικό θα προσπαθούσε και για την ολική ανατροπή του σκορ. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την ισοφάριση, ο Ακαρνανικός Θυρρείου στο 56ο λεπτό περίπου έκανε το 1-2 και εκεί ακούστηκαν τα πρώτα ωχ στην κερκίδα και μία απογοήτευση φάνηκε να έρχεται προς τη πλευρά της ομάδας μας.
Ξανά λοιπόν από το ίδιο σημείο η ομάδα μας προσπαθούσε να κάνει πάλι την ανατροπή. Το 2-2 ήρθε στο 70ο λεπτό, από στημένη φάση φάουλ που εκτέλεσε ο σπεσιαλίστας Άρης Αποστολάκης και με δυνατή κεφαλιά μέσα από την περιοχή ο Γιάννης Παπανικόλας, παρότι μικρός στο δέμας, έκανε το 2-2 και έβαλε φωτιά στο γήπεδο και στην εξέδρα. Μεγάλη δύναμη αποδεικνύονται μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα οι στημένες φάσεις για την ομάδα μας.
Η πίεση της ομάδας μας από αυτό το σημείο και ύστερα έγινε αφόρητη και επιβραβεύτηκε στο 80ο λεπτό, με υπέροχο γκολ του Σωτήρη Αποστολάκη με μακρινό σουτ, περίπου 10 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ένα σημαντικό γκολ, ένα υπέροχο γκολ, ένα προσωπικό γκολ που έβαλε τον Αλυζιακό μπροστά στο σκορ. Σημειωτέον ότι αυτό ήταν το 6ο φετινό γκολ του Σωτήρη ο οποίος έχει αποκτήσει μόνιμη επαφή φέτος στο πρωτάθλημα με το αντίπαλο τέρμα.
Το τελικό σκορ 4-2 διαμορφώθηκε στο 90ο λεπτό. Ατομική προσπάθεια και σλάλομ του Άρη Αποστολάκη, ο οποίος άδειασε όλη την άμυνα του Ακαρνανικού και σερβίρισμα «πάρε και βάλε» στον αμαρκάριστο Γιώργο Τριποτσέρη, ο οποίος δεν αρνήθηκε το δώρο του συμπαίκτη του και έκανε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το τελικό 4-2.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

4 σχόλια:

  1. Στο 4ο γκολ Αμπτουν ο Άρης και Μήτρογλου ο Γιώργος. Είναι Ολυμπιακοί τα παιδιά και είπαν να το δείξουν σε επανάληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΟ, ΑΡΑ ΤΟΤΣΕ.... ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΩΡΓΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην τον μπερδεύεται με το πατέρα του που είναι Βάζελος, ο Γιώργος είναι κατακόκκινος γαύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.