Στον Εισαγγελέα στέλνει ο Δήμος Ξηρομέρου το θέμα του ελλείμματος στα τέλη ύδρευσης.


Ομόφωνα, αλλά μετά από μεγάλη κουβέντα, εντάσεις, αντεγκλήσεις και διάφορες τοποθετήσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, αποφάσισε να στείλει το φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης του ελλείμματος από την είσπραξη δημοτικών τελών στον πρώην Δήμο Αλυζίας στον Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση.
Η υπόθεση στην οποία το AgrinioNet.gr με πρόσφατο ρεπορτάζ αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση η οποία ξεκίνησε όταν ο Δήμος Ξηρομέρου μετά τη συνένωση ξεκίνησε την απογραφή με ορκωτούς λογιστές στην οποία παρουσιάστηκε έλλειμμα ύψους 31.808,60 ευρώ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς ζήτησε την αναβολή του θέματος επικαλούμενος νέα στοιχεία, κάτι που τελικά δεν πέρασε και το θέμα συζητήθηκε.
Από την πλευρά της η Αντιπολίτευση κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι έπρεπε να έχει ήδη προχωρήσει σε ΕΔΕ κάτι που δεν έχει πράξει ακόμη ο Δήμαρχος. Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας προσπάθησαν να στηρίξουν τη θέση του Δημάρχου αλλά εντύπωση προκαλεί το ότι κάποιοι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του κ. Λύτρα σύμφωνα με πληροφορίες έπραξαν το ίδιο. Ουσιαστικά υπήρξε "ρήγμα" και στα δυο στρατόπεδα αφού δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας άδειασαν το Δήμαρχο Πυθαγόρα Σαμαρά κάτι που έπραξαν και δημοτικοί σύμβουλοι του Γιάννη Λύτρα.
Τελικά στο Δήμο Ξηρομέρου πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια αλλαγή στους πολιτικούς συσχετισμούς. Η απόφαση που πάρθηκε όμως ομόφωνα μετά από μεγάλη ένταση και αρκετές τοποθετήσεις είναι να σταλεί πλήρης φάκελος στον Εισαγγελέα για διερεύνηση της υπόθεσης.
Πολύ σημαντικό είναι πάντως ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει το δικαίωμα να θέσει το χρονικό όριο στην έρευνα του Εισαγγελέα από το 1999 - 2010. Ο Εισαγγελέας μπορεί να ερευνήσει την υπόθεση σε όποιο χρονικό βάθος ο ίδιος κρίνει σκόπιμο.

10 σχόλια:

  1. Οπως τα περιγραφεις τελικα οι δημ συμβουλοι γλυτωσαν προς το παρων τη ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και στελνουν στον εισαγγελεα την υποθεση.
    Κατ εικονα και ομοιωση των βουλευτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλοι αναγνώστες
    Δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ανώνυμα σχόλια που εκτοξεύουν κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων, παρουσιάζουν υποθέσεις, περιστατικά κ.α. Δεν μπορούμε εμείς να πάρουμε την ευθύνη αυτών που εσείς θέλετε να πείτε ανώνυμα. Δεν είναι δουλειά των blogs να δικάζουν και να καταδικάζουν ανθρώπους. Ξέρουμε την αναστάτωση που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα συνδημοτών μας οι οποίοι ξανά καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά τελών ύδρευσης τα οποία έχουν ήδη πληρώσει.
    Στις πολιτείες δικαίου όπως είναι η δικιά μας υπάρχει η προβλεπόμενη οδός να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Αυτοί που έχουν την ευθύνη να οδηγήσουν την υπόθεση εκεί έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να δικαιωθούν ή όχι και αυτοί που πιθανόν να κατηγορούνται άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Προεδρος του Δημοτικου Συμβουλιου κ.ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ εχει υποχρεωση να μας ενημερωσει ποιοι ειναι αυτοι οι δημοτικοι συμβουλοι και απο τις δυο παραταξεις που ψηφισαν την προταση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ για ΑΝΑΒΟΛΗ του θεματος.Μπραβω σε οσους ψηφισαν και απο τις δυο παραταξεις να συζητηθει και τελικα επεβαλαν και την αποφαση ΜΠΡΑΒΩ ΜΠΡΑΒΩ αυτο ειναι το καθοληκο αιτημα των δημοτων. Κυριε ΠΡΟΕΔΡΕ περιμαινωμε ενημερωση και ο καθενας θα κριθει απο τις πραξεις του ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΖΗΤΑΜΕ γιατι ο ενημερωμενος πολιτης ειναι ο σωστος πολιτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ μαθαινω εκανε ολοκληρη φασαρια για να ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΜΦΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ δεν αφηνω υπονοουμενα την αληθεια λεω για ενημερωση και μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλω οποιος γνωριζει να μας πει τα ονοματα των δημοτικων συμβουλων που ηθελαν αναβολη. Επιτελους πρεπει να ξερουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ.
    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ.
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΓΑΛΟΥΝΗΣ, ΛΑΙΝΑΣ, ΡΕΤΟΥΛΗΣ
    ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ, ΤΑΜΠΑΚΗΣ, ΛΙΒΑΝΗΣ, ΚΟΛΟΒΟΥ, ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπερ της πρότασης του Προέδρου του Δ.Σ. Βασίλη Μουρκούση για να συζητηθεί το θέμα των τελών ύδρευσης της Δ.Ε Αλυζίας ψήφισαν:
    ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ Β., ΛΥΤΡΑΣ Σ., ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ Σ., ΖΟΡΜΠΑΣ Ι., ΚΑΤΣΙΠΑΝΟΣ Α., ΒΟΤΣΗΣ Γ., ΝΤΙΝΟΣ Α., ΨΗΛΟΣ Λ., ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ Π., ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ Κ., ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ Ε., ΛΥΤΡΑΣ Ι., ΚΥΡΙΑΚΟΣ Κ., ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Σ., ΓΑΖΕΤΑΣ Π.
    Κατά της πρότασης και υπερ της αναβολής της συζήτησης του θέματος ψήφισαν:
    ΣΑΜΑΡΑ Ν., ΛΙΒΑΝΗΣ Φ., ΜΗΤΣΑΝΗΣ Ζ., ΜΠΙΤΑΣ Ν., ΚΟΛΟΒΟΥ Ε., ΓΙΩΤΗΣ Α., ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ Σ., ΓΑΛΟΥΝΗΣ Ε., ΛΑΙΝΑΣ Κ., ΡΕΤΟΥΛΗΣ Θ., ΜΑΓΓΙΝΑΣ Α., ΤΑΜΠΑΚΗΣ Η.

    Το αποτέλεσμα ήταν 15-12 υπερ να συζητηθεί το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.