Το Υπουργείο Οικονομικών αύξησε τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Σε πιο πολλούς το επίδομα θέρμανσης.


Ρεπορτάζ: Ντίνος Σιωμόπουλος.

Στη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων προχωρά άμεσα το υπουργείο Οικονομικών. Τα μηνύματα που έχουν φθάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι ότι οι πολίτες, με δεδομένη τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας, έχουν γυρίσει την πλάτη στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων και δεν προχωρούν σε παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης. Αν αυτό παγιωθεί τότε η ζημιά στα έσοδα θα είναι μεγάλη, αφού ούτε ο στόχος της πάταξης του λαθρεμπορίου θα επιτευχθεί ούτε θα προκύψει αύξηση των εσόδων από την πληρωμή Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών.
Για τον λόγο αυτόν, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, αποφασίστηκε η διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων βάσει των οποίων θα χορηγηθεί εφέτος στους δικαιούχους το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που δικαιούνται επιστροφής φόρου 28 λεπτά το λίτρο, ανάλογα τη γεωγραφική ζώνη και τα τετραγωνικά της κατοικίας τους.
Τα τελικά κριτήρια θα περιληφθούν σε υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες βάσει των οποίων οι πολίτες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr) για να ενημερωθούν αν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης ή όχι. Η ηλεκτρονική εφαρμογή ακόμη δεν έχει ανοίξει για τον πολύ κόσμο παρά μόνο για τους διαχειριστές των πολυκατοικιών. Ωστόσο όποιος ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για λεπτομέρειες όσον αφορά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να επικοινωνήσει με τη ΓΓΠΣ στο τηλέφωνο 210-4803.131. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη, τις επόμενες ημέρες με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, θα ανοίξει τις ηλεκτρονικές του πύλες το σύστημα TAXIS για να υποδεχθεί τα αιτήματα των πολιτών που δικαιούνται το εν λόγω επίδομα.
Με τη νέα απόφαση που θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα τα νέα κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης καθορίστηκαν ως εξής:
Εισοδηματικά κριτήρια: Άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, έγγαμοι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ, με 1 παιδί 38.000 ευρώ, με 2 παιδιά 41.000 ευρώ και με 3 παιδιά και άνω ετήσιο εισόδημα 44.000 ευρώ.
Περιουσιακά κριτήρια: Άγαμοι με ατομική συνολική αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως 150.000 ευρώ και έγγαμοι με συνολική οικογενειακή αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr αναγράφοντας τα στοιχεία τους και συγκεκριμένα το ΑΦΜ τους, τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ, τη διεύθυνση της κατοικίας και τα τετραγωνικά της κατοικίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.