Μια οφειλόμενη απάντηση στο Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου.



Με αφορμή σχόλιο του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου σχετικά με την ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αιτωλ/νίας κας Μαρίας Τριανταφύλλου για τη Μαρίνα Μεσολογγίου, έχω να δηλώσω τα εξής:
1) Η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας κινείται με απόλυτη συνέπεια και ευλάβεια στα πλαίσια των συλλογικών αποφάσεων που έχει λάβει για την Μαρίνα Μεσολογγίου. Προς τούτο και πρόσφατα, με σχετικό έγγραφό της, που κοινοποιήθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ζητεί από την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη να λύσει με υπουργική απόφαση τη σύμβαση παραχώρησης με την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Α.Ε.», διότι κατά την άποψή μας αφ’ ενός υπάρχουν προβλήματα νομικής φύσεως και αφ’ ετέρου το Υπουργείο Τουρισμού αποφεύγει σκοπίμως και εντέχνως να αναλάβει τις ευθύνες του.
2) Το Λιμενικό Ταμείο εξαιρέθηκε το 2009 από τη σύμβαση παραχώρησης με την ανάδοχο εταιρεία και την κύρια ευθύνη γι’ αυτό φέρει το Υπουργείο Τουρισμού. Δηλαδή στη σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας δεν υπάρχει το Λιμενικό Ταμείο!
3) Πολιτική μας βούληση και θέση είναι όταν λήξει η παραπάνω διαδικασία να προχωρήσουμε σε νέο διεθνή διαγωνισμό σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για τη Μαρίνα.
4) Πώς είναι δυνατόν ο κύριος “συνυπεύθυνος” και “υπασπιστής” να συμφωνεί απόλυτα στον βασικό κορμό της ερώτησης προς το Υπουργείο Τουρισμού που υποβλήθηκε στη Βουλή; Η απλή λογική λέει ότι αν συνέβαινε κάτι διαφορετικό δεν θα είχαμε καμία διάθεση για τη δρομολόγηση των νόμιμων εξελίξεων και θα αφήναμε την κατάσταση ως έχει, δηλαδή τελματωμένη.
5) Για το ζήτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και το όψιμο ενδιαφέρον του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, παραπέμπουμε σε παλαιότερες προγραμματικές μας θέσεις οι οποίες ταυτίζονται απολύτως με τη θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τώρα γιατί δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ας ψάξετε αλλού τους αποδέκτες της κριτικής σας.
6) Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου έρχεται ως συνήγορος του κ. Κατσιφάρα ο οποίος απέκλεισε τα λοιπά λιμάνια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρότι αυτό ήταν ανοιχτό μέχρι 31-12-2013. Κάποιοι λοιπόν πρέπει να προβληματιστούν για την χαιρέκακη άποψη του Ναυτικού Ομίλου περί μη μεροληψίας και ίσης μεταχείρισης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
7) Για τα ζητήματα της εκλογής μου ως Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και οιονεί εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, σας συνιστώ να μην ανακατεύεστε γιατί θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα. Εξάλλου δικαίωμα του καθενός είναι να θέτει υποψηφιότητα και να τίθεται στην κρίση εκλογής των συλλογικών οργάνων, εκτός αν ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου δεν μας το επιτρέπει… Υπενθυμίζουμε ότι οι καταβολές και η ιστορία ορισμένων επιβεβαιώνονται μέσα από την καθημερινή τους δραστηριότητα. Τώρα εάν η εκλογή μου ως Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου ενόχλησε την ηγετική ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου, δεν πειράζει, έτσι είναι η ζωή, μπορούμε να πάμε παρακάτω.
8) Εάν κάποιοι είχαν συνηθίσει να έχουν τον πρώτο λόγο, να διαχειρίζονται κατά το δοκούν χώρους της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, να μην πληρώνουν στο Λιμενικό Ταμείο και να κάνουν ταυτόχρονα τον τιμητή και “εξολοθρευτή” των πάντων, αυτό να το ξεχάσουν. Και φυσικά μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου.
9) Το λιμάνι, η Μαρίνα, η χερσαία ζώνη του λιμανιού, δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ανήκει στη δημόσια σφαίρα και η Λιμενική Επιτροπή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να την προασπίσει και κυρίως απ’ αυτούς που υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης της τουριστικής βιομηχανίας προσδοκούν να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα.
10) Και επειδή ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου επί 6 χρόνια δεν έχει καταβάλει καμία εισφορά στην έκταση 1.555 τ.μ. που του έχει παραχωρηθεί από το Λιμενικό Ταμείο μετά από σχετική σύμβαση παραχώρησης από το 2006, στις επόμενες ημέρες θα κληθεί να περάσει και αυτός από το… ταμείο, για την ιστορία και την ισονομία.
Τέλος δεν επιθυμούμε να υπεισέλθουμε στις διώξεις της δικαιοσύνης σε βάρος ιθυνόντων από το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου. Αυτό θα το κρίνει αυτή και μόνο αυτή. Επί του παρόντος αυτά και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. 

Ο Πρόεδρος 

Πάνος Παπαδόπουλος             

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.