Ανακοίνωση-καταγγελία για τις δεξαμενές του νερού, από τη παράταξη ''Λαϊκή Συσπείρωση'' του Δήμου Ξηρομέρου.


Πολύς λόγος έχει γίνει και γίνεται για την ποιότητα του νερού στο Δήμο μας καθώς και για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτό. Ευθύνες που αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής αμέλειας. 
Πολλές φορές ως παράταξη έχουμε καταγγείλει και στα Δημοτικά Συμβούλια την τραγική και τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στις δεξαμενές, αλλά και σ’ ολόκληρο το Δίκτυο Ύδρευσης της Δ.Κ. Αστακού, χωρίς βέβαια να ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων.
Πριν από λίγες μέρες και μετά από καταγγελίες που μας έγιναν, κάναμε έναν έλεγχο στις Δεξαμενές της Δ.Κ. Αστακού και διαπιστώσαμε ότι η ίδια κατάσταση ίσως και χειρότερη υπάρχει ακόμα.




Οι κεντρικές δεξαμενές πλήρως εκτεθειμένες, χωρίς καμία ασφάλεια. Περιφράξεις ασφάλειας δεν υπάρχουν. Κάποια φρεάτια δεξαμενών δεν έχουν καπάκια, αλλά και όπου υπάρχουν δεν είναι ασφαλισμένα με λουκέτα. Αντλιοστάσια ανοιχτά (δεξαμενές Μαργωνεϊκα και Λιβανεϊκα) είναι εκτεθειμένες σ’ οποιαδήποτε μόλυνση από άγρια ζώα, φίδια, ποντίκια κ.λ.π., αλλά και σε δολιοφθορά.


Η κεντρική δεξαμενή του Αστακού όταν δεν είναι άδεια, είναι μόνιμα σε υπερχείλιση, που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους του ρεύματος, ζημιές από συνεχή λειτουργία των αντλιών, καθώς και ελλιπής χλωρίωση. Όλα αυτά τα καταγγέλλουμε, γιατί θεωρούμε ότι το νερό ως αγαθό θα πρέπει να παρέχεται με επάρκεια και υψηλή ποιότητα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Καλά είναι τα πανηγύρια και τα καρναβάλια, καλές είναι και οι ομπρέλες στις παραλίες, αλλά πάνω απ’ όλα η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.


Πριν από μια εβδομάδα ενημερώσαμε την Δημοτική Αρχή (Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο). Δυστυχώς ακόμη μέχρι και σήμερα, την Τρίτη το μεσημέρι 13.11.2012, δεν έχουν κάνει τίποτα και είμαι υποχρεωμένος με την καταγγελία αυτή να ενημερώσω τους Δημότες και με φωτογραφικό υλικό και video, για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. Το τραγικό είναι ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση παραμένει έτσι εδώ και ένα χρόνο περίπου, από την στιγμή που τα είχαμε καταγγείλει για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θέλω να πιστεύω ότι οι υπόλοιπες δεξαμενές στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα είναι ασφαλισμένες.

Αστακός 13.11.2012 

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΤΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

4 σχόλια:

  1. Προς τη Δημοτική Αρχή.
    Κύριοι επιτέλους δώστε τη δέουσα σημασία στο θέμα του νερού. Μέχρι τώρα έχετε δείξει μέγιστη αμέλεια και οι δημότες σας έχουν βάλει πολύ κακό βαθμό στο συγκεκριμένο θέμα. Πρόταση: Φτιάξτε ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων στις δεξαμενές (καθαρισμοί, καθαρισμοί περιβάλλοντος χώρου, καπάκια, ασφάλιση καπακιών, έλεγχος χλωριωτών). Χρησιμοποιήστε κάποιους από τους πολλούς πλέον υπαλλήλους των 5μήνων. Επίσης βάλτε πρόγραμμα τακτής επιτήρησης-επιθεώρησης των δεξαμενών. Φτιάξτε σχετικά έντυπα όπου υπάλληλοι από τα 5μηνα θα σημειώνουν ανά τακτά διαστήματα προβλήματα που διαπιστώνουν, π.χ. ανοικτό καπάκι, σταμάτημα χλωριωτή ή άδειασμα του δοχείου με το χλώριο κ.α. Επιτέλους κάντε αυτό που αποτελεί αρμοδιότητα σας και δουλειά σας γιατί έχουμε θυμώσει πολύ μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεσκεπασε τους Μάκη. Αρκετό δηλητηριο μας ποτισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. GIATI AYTOI POY PHRAN STA 5MHNA DEN PANE NA KATHARISOYN TIPOTA GIATI DEN LETE KAI AYTO?ELEGAN OTI TOSO KAIRO DEN EIXAN ERGATES KAI TORA POY EINAI?PERASTE MIA VOLTA APO TO DHMO NA DEITE POY EINAI.ALITHEIA POSES THESEIS ITAN DIOIKITIKOY STIN PROKIRIXI KAI POSO ERGATON KATHARIOTITAS?POY KATHONTAI EKEI GIA NA PINOYN ANENOXLITOI TA KAFEDAKIA TOYS KAI NA BAFOYN TA NIXAKIA TOYS KAI KAPOIOI ALLOI AFANTOI.PSAXTE TO PINAKA PROSLIPTEON KAI TIS THESEIS KAI KOITAXTE NA DEITE POY EINAI EMEIS MPOREI NA IMASTAN EPILAXONTES KAI NA THELAME NA DOYLEPSOYME KAI STA SKATA AKOMI ALLA DEN MAS DINOYN TIN EYKAIRIA KAPOIOI KALOTHELITES.THN EPOMENI FORA THA MILISOYME ME FOTOGRAFIES KAI ME ONOMATA ARKETI YPOMONI EXOYME KANEI.EINAI KAI ALLA NEA PAIDIA POY PINANE KAI THELOYN DOYLEIA KAI KATA TA ALLA VOITHATE TOYS NEOYS,POS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.