«Φιλόζωοι» κακοποιούν σκυλιά στο Μύτικα.


Καταγγελία πήραμε από αναγνώστη μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά συντοπίτη μας προς τα σκυλιά. Αφορμή στάθηκε η κακοποίηση του δικού του σκύλου από τον εν λόγω κύριο, που όταν ο καταγγέλων του ζήτησε το λόγο γιατί το κάνει αυτό, δικαιολογήθηκε ότι το πέρασε για κάποιο άλλο σκυλί που τον ενοχλούσε. Όπως μας είπε ο αναγνώστης μας, ο εν λόγω, έχει γίνει επανειλημμένα αντιληπτός από τον ίδιο να έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στα σκυλιά, να τα χτυπά και να τους ρίχνει βραστό νερό!
Εμείς θεωρούμε αυτή τη συμπεριφορά απαράδεκτη και καταδικαστέα, αλλά θα παρουσιάσουμε και την επίσης απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων «φιλόζωων», να αφήνουν τα σκυλιά τους αδέσποτα, άπλυτα και πεινασμένα να κυκλοφορούν στο Μύτικα και να ενοχλούν τους περαστικούς. Για του λόγου του αληθές θα σας αναφέρουμε τρία πρόσφατα περιστατικά για τα οποία έχουμε και ονόματα και διευθύνσεις. Σκύλος πριν ελάχιστες μέρες στη περιοχή της εκκλησίας στο Μύτικα, πήρε στο κατόπι νεαρή μητέρα με το μικρό της, με αποτέλεσμα να κατατρομοκρατηθούν. Το συγκεκριμένο σκυλί όποιον περνά από το σημείο του ορμά γαβγίζοντας τον και ειδικά αν είσαι με ποδήλατο κινδυνεύεις να τσακιστείς.
Σκυλί πριν λίγες βδομάδες δάγκωσε στο πόδι παιδί της Β' Γυμνασίου. Το ίδιο σκυλί πριν τρεις ημέρες δάγκωσε γυναίκα η οποία πήγε στο Κ.Υ. Μύτικα για ορό και παίρνει και αντιβίωση. Ας φροντίσουν λοιπόν οι ιδιοκτήτες αυτών των σκυλιών να είναι σωστοί, γιατί το να έχεις ένα ζώο σημαίνει ότι έχεις και μία ευθύνη γι αυτό. Η φιλοζωία λοιπόν πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι επιφανειακή.

7 σχόλια:

  1. Αυτός ο κύριος δεν έχει όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DEN BLEPETE TA XALIASAS EKI PERA , H KAKOPOIISI TOU SKYLOU SAS PEIRAKSE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. h συμπεριφορα στα ζωα αγαπητε φιλε δειχνει και το επιπεδο του πολιτισμου μας, αλλα τι ψαχνω θα μου πεις ψυλλους στα αχυρα

      Διαγραφή
  3. DYSTIXOS OMOS FILE O POLITISMOSAS HTANE STYRIGMENOS SE MIA EPIDOTOUMENI EUROPAIKI PYRAMIDA POU OPOS TA KATAFERATE EPESE. ME LIGA LOGIA ZOUSATE ME KSENA LEFTA IS GNOSIS SAS POLITISMENA. DEN SAS PIRAZE OMOS GIATI KANATE KALI ZOI, TOTE DEN BLEPATE TH GINOTAN GYRO SAS, OUTE SE SKYLIA OUTE SE SYNANTHROPOUSAS POU ISOS DEN HXAN TO MEON NA BOULEFTOUNE.
    ANTE GIA NOW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που πειργραφεις ισχυει για ολη την Ελλαδα, εκτος φυσικα και αν γεννηθηκες στο Λουξεμβουργο και απο την Ελλαδα γνωριζεις μονο το Μυτικα αοποτε παω πασο, αλλα δεν νομιζω.... θα θελαμε πολυ να μαθουμε που μεγαλωσες αλλα αυτο δεν θα το γραψεις για προφανεις λογους.

      Διαγραφή
    2. Σε αυτο αγαπητε συμφωνω ομως δεν μας λες Εσυ που ζουσες και τι εκανες για ολα αυτα τα στραβα σε αλλον πλανητη΄΄

      Διαγραφή
  4. 6,01 φυσικα και εχει ονομα..
    8,10 εσυ φιλε εχεις μπερδεψει την βουρτσα με .... και φυσικα μας πειραξε γιατι δεν ειναι αδεσποτο ειναι κατοικιδιο με πολλα χρηματα πληρωμενα σε γιατρους και η κακοποηση μας στοιχησε 620Ε του εν λογω κυριου. οσο για τα χαλια μας εγω προσωπικα κοιταω τα δικα μου χαλια και οχι τον αλλων εσυ βεβαια μπορει να τα εχεις λυσει τα προβληματα σου... ευχομαι να μην παθεις ποτε κατι αναλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.