Αναζητώντας την χαμένη ευκαιρία.


Γράφει ο Βασίλης Φωτάκης.

Τον Νοέμβριο του 2011 δημοσίευσα άρθρο μου με τίτλο «Εθνική ανάταση με επαναπροσδιορισμό της Δεξιάς». Από τότε μέχρι σήμερα παρεμβλήθησαν γεγονότα και καταστάσεις που « ετοίμασαν την χώρα» ακριβώς για αυτήν την ανάγκη της Εθνικής ανάτασης αλλά και τον Επαναπροσδιορισμό της Δεξιάς.
Η πατρίδα μας ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, αναζητά τρόπους ώστε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της μέσα από την ανάγκη της πολυπόθητης ανάπτυξης. Από την άλλη, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ψάχνει απεγνωσμένα μέσα από την τρικυμία που προκάλεσε η κρίση (φανερώνοντας την παραφροσύνη των Εθνικών ταγών) να εκφρασθεί. Το χρεοκοπημένο υπάρχον πολιτικό σύστημα αν και πνέει τα λοίσθια, ακόμη δέχεται προσπάθειες μέσα από νέα πολιτικά εγχειρήματα να αναβαπτισθεί. Ενώ ο Λαός (δυστυχώς ) συνεχίζει να βρίσκεται σε απόγνωση, από τα αλλεπάλληλα μέτρα που υποχρεώθηκε να επωμισθεί ως αποτέλεσμα πολιτικών και συμπεριφοράς κυβερνώντων και μη.
΄Oπως είχα αναφέρει στο άρθρο μου: “ …Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να ακολουθηθεί ο μονόδρομος της Εθνικής αφύπνισης, της Εθνικής ευθύνης, ως βασική αναγκαιότητα από όλους μας…” . Σε αυτό το πλαίσιο παραμερίζοντας τiς όποιες διαφορές πρέπει να καταφέρουμε να “… εγκαθιστήσουμε έναν νέο αξιακό κώδικα ως άτομα και ως κοινωνία…”. Μην παραβλέποντας ότι “… ο Ελληνισμός είναι ο φωτοδότης του Φιλελευθερισμού και του Δυτικού κόσμου και αυτός ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι ανάγκη αδιαπραγμάτευτη…” . 
Χρειάζεται “… Να επαναπροσδιορίσουμε και να επιστρέψουμε σε αρχές και αξίες με Ελληνική αναφορά, που μας χαρακτηρίζουν χιλιάδες χρόνια ως Έθνος. Να αποκτήσουμε ξανά φιλότιμο, αξιοπρέπεια και να υπάρξουμε αυτό που υποδειγματικά μας δίδαξαν οι παππούδες και γιαγιάδες μας, χρήσιμοι στην κοινωνία.
Απαλλαγμένοι από πάθη να μπορέσουμε να τροχοδρομήσουμε εκ νέου το εκτροχιασμένο από ατυχείς επιλογές και «σωτήριες» επεμβάσεις τρένο που λέγεται Ελλάδα. Η πατρίδα δεν έχει ανάγκη από διλημματικά σύνδρομα από ατυχείς εμπνεύσεις και από ψυχωτικές αναφορές.
Η πατρίδα έχει ανάγκη τους Έλληνες ”.
Η σωστή ανάγνωση του μηνύματος των τελευταίων εκλογών αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (πέριξ του Συντάγματος) καταδεικνύει την ανάγκη για πολιτική εναρμόνιση σχέσεων, στόχων και αποφάσεων σε νέα βάση σε ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.
Η πραγματική Δημοκρατία κατακτιέται και διατηρείται απλά με περισσότερη Δημοκρατία.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια συνέχισε να γράφεις έτσι αγόρι μου !!!!

    Χαραλάμπους Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.