Ο Δήμος Ξηρομέρου «ξέχασε» την απόφαση του για συμμετοχή στις νομικές ενέργειες εναντίον του «Χωτοταξικού των Υδατοκαλλιεργειών», σύμφωνα με την Π.Σ.Ε.


21.1.2013
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Προς
1) Μέλη Π.Σ.Επιτροπής
2) Μ.Μ.Ε. των θιγόμενων περιοχών

Η Π.Σ. Επιτροπή, με επιστολή της στις 18.12.2012, κάλεσε όσους Δήμους έχουν δηλώσει συμμετοχή στις νομικές ενέργειες κατά του «Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών» και δεν έχουν ανταποκριθεί στις οικονομικές και τυπικές τους υποχρεώσεις, να ενημερώσουν έως τις 7.1.2013 αν προτίθενται να εκδώσουν τις απαιτούμενες αποφάσεις (ορισμού και αμοιβής δικηγόρων), ή διαφορετικά ότι ανακαλούν τη συμμετοχή τους στις ενέργειες αυτές. Η Επιτροπή τόνισε ότι υποχρεούται να ενημερώσει τους κατοίκους των θιγόμενων περιοχών και τα τοπικά Μ..Μ.Ε. ποιοι Δήμοι ανταποκρίθηκαν στη δέσμευσή τους και ποιοι όχι.
Κατόπιν των ανωτέρω, ενημερώνουμε ότι έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους οι Δήμοι Σαλαμίνας, Ερμιονίδας, Ναυπλιέων, Λοκρών, Μεγαραίων, Κεφαλονιάς, Αίγινας, Επιδαύρου, Ιθάκης, Χάλκης και Καλύμνου, ενώ ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να το κάνουν οι Δήμοι Οινουσσών και Λευκάδας. Οι Δήμοι Τροιζηνίας και Πόρου δεν έχουν εκδώσει τις απαιτούμενες αποφάσεις, αλλά οι οικονομικές τους υποχρεώσεις έχουν καλυφθεί πλήρως από ιδιωτικές εισφορές του Δημάρχου Τροιζηνίας και του επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Πόρου. Τέλος, στην Επιτροπή δεν έχουν απαντήσει οι Δήμοι Πύλου–Νέστορος, Χαλκιδέων, Ξηρομέρου, Λέρου και Σύμης, ενώ την ενημέρωσαν εγγράφως ότι τελικά δεν θα συμμετέχουν στις νομικές της ενέργειες (παρότι αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτές) οι Δήμοι Αγαθονησίου και Μεγανησίου.
Θυμίζουμε ότι η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης κατά του «Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών» στο ΣτΕ θα γίνει στις 3.4.2013 και μέχρι τότε υπάρχει το χρονικό περιθώριο όλοι οι Δήμοι να λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις.
*Σημείωση: όλα τα σχετικά έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου

Εμείς σαν Blog θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι με ψήφισμα του στις 28/11/2011, έπειτα από εισήγηση του Αντιδημάρχου Σπύρου Λύτρα, ο Δήμος Ξηρομέρου τάχθηκε εναντίον του «Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργιών» και δήλωσε συμμετοχή στις νομικές ενέργειες της Π.Σ.Ε. (δείτε εδώ)
Επίσης ως γνωστό ο Δήμος Ξηρομέρου αργότερα, στις 30/9/2012 γνωμοδότησε θετικά για την δημιουργία 200 στρεμμάτων ιχθυοκαλλιέργειας, για την μετατόπιση-συγχώνευση των υφιστάμενων  στη περιοχή διάσπαρτων μονάδων της εταιρίας SEA FARM IONIAN Α.Ε. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τότε την έντονη διαφωνία τους στην απόφαση αυτή με επιχειρήματα. Δείτε το επίσημο έγγραφο και αυτής της απόφασης.


2 σχόλια:

  1. Στη μοναδα στο βουλκο δουλευουν καμια 30ρια απ τη περιοχη μας, και περιστασιακα περισοτερα. Τι θελετε να κλεισει?
    Τοτε να τους βρειτε δουλεια εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιστι οι Δημοι που δεσμευτηκαν θα κλεισουν τις ιχθυοκαλλιεργιες?
    ας αφησουμε λοιπον τους εκβιασμους τυπου: εργαζομενοικαι ιχθυοκαλλιεργιες ή τιποτα και ας γινει προσπαθεια να βρεθει μια λυση συμφερουσα για ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.