«Φύση, ζωή, αγάπη», «Υδροχόος». Δύο ποιητικές συλλογές από το συμπατριώτη μας Σπύρο Καραβία.


Δύο ποιητικές συλλογές σας παρουσιάζουμε σήμερα, «Φύση, ζωή, αγάπη» και «Υδροχόος». Είναι του συμπατριώτη μας Σπύρου Καραβία, ο οποίος ευγενικά μας παραχώρησε το δικαίωμα να τις αναρτήσουμε και τον ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανε.
Ο Σπύρος Καραβίας γεννήθηκε από πατέρα ιερέα στο Αγρίνιο Αιτ/νίας, αλλά κατάγεται από το χωριό Παναγούλα του Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα και υπήρξε με Ευρωπαϊκό δίπλωμα Α’ προπονητής των ομάδων Γ.Σ. Περιστερίου, Ηλυσιακού, Νήαρ-Ηστ και πολλών άλλων. Διετέλεσε σύμβουλος στον προγραμματισμό του Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Κ. και του Δ.Σ. του Γ.Σ.Π. στον προγραμματισμό και οργάνωση των ακαδημιών και στις δημόσιες σχέσεις.
Εργασίες του είναι η ανάπτυξη του Ελληνικού αθλητισμού. Μαθήματα μπάσκετ και προγράμματα για την αδελφοποίηση των Δήμων Περιστερίου, Ιασίου, Ρουσέ. Σαν καθηγητής δίδαξε στο κολέγιο «Σαρασσότα» και στην σχολή των προπονητών μπάσκετ. Εργάστηκε από το 1964 σαν μηχανολόγος στην Α.Σ.Π.Α. Από 1968 εργάστηκε στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. και συνταξιοδοτήθηκε σαν Διευθυντής το 2003.
Έχει συγγράψει τα έργα «Το τόξο του Οδυσσέα» και το «Παπαχέλωβας», υπό έκδοση και έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Ιδέες και μηνύματα», «Ταυτότητα», «Φύση, ζωή, αγάπη» και «Υδροχόος».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.