Ανάσταση για το Μύτικα. Σε πορεία ξεμπλοκαρίσματος το λιμάνι που έχει σταματήσει το ΣτΕ.


Μία πολύ θετική εξέλιξη έχουμε στο θέμα του βουλιαγμένου λιμανιού που εδώ και χρόνια έχει μπλοκάρει το ΣτΕ με την υπ' αριθμόν 978/2005 απόφαση του. Με νέο νόμο που κατατέθηκε πρόσφατα δίνεται η δυνατότητα νομιμοποίησης και αποπεράτωσης του έργου και όπως μάθαμε από πλευράς του Δήμου, μέσω του Αντιδημάρχου Αλυζίας κ. Ηλία Ταμπάκη έχουν δρομολογηθεί όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε το λιμάνι επιτέλους να ολοκληρωθεί και να γλιτώσει ο Μύτικας από την στασιμότητα και την υπανάπτυξη με την οποία είχε καταδικαστεί εσαεί.
Προσπάθειες για νομιμοποίηση του λιμανιού είχαμε και παλαιότερα (δείτε εδώ), οι οποίες όμως δυστυχώς απέτυχαν (δείτε εδώ) με αποτέλεσμα το λιμάνι του Μύτικα να παραμένει ένα κουφάρι εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για ναυτικά ατυχήματα (δείτε εδώ) και για απώλεια ανθρώπινων ζωών και εμποδίζοντας κάθε προοπτική τουριστικής ανάπτυξης στο μέλλον.
Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι θα τελειώσουν και ο Μύτικας θα βρεθεί με ένα καινούριο λιμάνι για πρόσδεση τουριστικών σκαφών κάτι που θα σημάνει μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Μύτικα.
Τα λάθη που έγιναν στη περίπτωση του συγκεκριμένου έργου πολλά και από πολλές πλευρές και δεν είναι ώρα να τα αναλύσουμε. Όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί και τις ευθύνες που έχουν κάποιοι. Επίσης τα ίδια λάθη και ακόμη περισσότερα είχαμε και στο ήδη υπάρχον λιμάνι του Μύτικα. Τα λάθη θα μπορούσαμε να τα συνοψίσουμε στη φράση ότι «τα έργα αυτά δεν έγιναν με τις επιταγές και του κανόνες της επιστήμης, αλλά με τις επιταγές και τα θέλω τοπικών παραγόντων και δημοτικών αρχόντων». Η θέση του λιμανιού άλλαζε λες και παίζαμε σκάκι. Βρεθήκαμε με λιμάνι με κυματοθραύστη στην εσωτερική του πλευρά και με δέστρες στην εξωτερική του!! Τραγελαφικές καταστάσεις να γελά κάθε πικραμένος.
Ελπίζουμε όλα αυτά να αποτελούν μία δυσάρεστη ανάμνηση και επιτέλους ο Μύτικας να πάρει αυτό που δικαιούται. Ένα πανέμορφο μέρος που έχει όλες τις προδιαγραφές για τουριστική ανάπτυξη. Μέχρι τώρα ήταν καθηλωμένος και γειτονικά μέρη με πολύ λιγότερα πλεονεκτήματα γνώρισαν τουριστική ανάπτυξη ενώ ο Μύτικας όχι. Ελπίζουμε ότι από εδώ και πέρα αυτό θα αλλάξει...

8 σχόλια:

  1. ειμαι απο αγρινιο και νομιζω το ομορφοτερο παραθαλασιο μερος της αιτωλοακαρνανιας κατα την γνωμη μου. το ιονιο στα ποδια του, μεγανησι, λευκαδα, ιθακη απεναντι και φυσικα ο παραδισενιος καλαμος και καστος σε αποσταση αναπνοης. αν γινει αυτο που διαβαζω και δυο τρια πραγματακια ακομη νομιζω οτι ο μυτικας μπορει να εκτοξευθει ως τουριστικος προορισμος τα επομενα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο Βασιλη ειναι η καλυτερη αναρτηση που εχεις κανει στο μπλογκ σου εβερ. ΑΜΗΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρεθήκαμε με λιμάνι με κυματοθραύστη στην εσωτερική του πλευρά και με δέστρες στην εξωτερική του!!

    για κλαματα και οχι για γελια
    σε ολη την ελλαδα καπως ετσι ήταν και δυστυχως ακομη και τωρα ειναι. δημαρχοι και τοπικοι αρχοντες παντογνωστες καθοριζουν πραγματα για τα οποια δεν εχουν ιδεα απλα με τα προσωπικα τους και πολιτικα τους ψηφοθηρικα συμφεροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο λαός που τους ακολουθούσε...ήταν άμοιρος των ευθυνών του ;;; Γιατί, αν θυμάστε, προσπάθειες έγιναν κατά το παρελθόν (φθινόπωρο του 2002) για να φύγει το δημαρχοκεντρικό σύστημα που εσείς σήμερα μέμθεσθαι.Και μάλιστα από άτομα ευηπόληπτα και με ήθος στην κοινωνία μας αλλά και μορφωμένοι και μάλιστα προσκείμενοι σε όλα τα κόμματα. Ο λαός (πολίτες του τ. Δήμου Αλυζίας) συμπορεύθηκε με 106 ψήφους υπέρ ,με την τότε δημοτική αρχή (προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ ) γιατί έτσι τον β ό λ ε υ ε τότε το αλυσιδωτό αλισβερίσι(Δήμαρχος-Βουλευτής-υπουργός , διορισμοί στο δημόσιο,διορισμοί στα "ψάρια " και που σήμερα σχεδόν τους έχουν απολύσει τους περισσότερους , μεταθέσεις κανακάρηδων από την παραμεθόριο για τον Άγριλο ! ή το Μεσολόγγι ! σάμπως οι άλλοι που υπηρέτησαν στον Έβρο ήταν αλλονού θεού παιδιά κ.λπ ). Άστα φίλτατε 8.03μ.μ όλοι μας κατοικούμε στην "Ιερουσαλήμ" και γνωριζόμαστε σαν τα παρδαλά κουτάβια.Μας κατάντησαν σε τέτοιο σημείο που δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε...οι ηρωϊσμοί και οι επαναστάσεις θα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους και όχι εκ των υστέρων.Και όταν κάποιοι συστρατεύθηκαν να "εκδιώξουν" το δημαρχοκεντρικό σύστημα που αφήνεται κατ΄εσάς να εννοηθεί οτι φταίει για όλα , ο λαός είπε "Βαραβά ", "Βαραβά" , "Βαραβά" ...ενω στην ουσία ήθελε Ωσανά ! Η ελπίδα όμως για το μικρορουσφετάκι του δεν τον άφηνε να δεί την πραγματικότητα επ΄ ωφελεία του συνόλου της κοινωνίας. Τώρα ; Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα... μας λέει το λαϊκόν άσμα.Προσωπική μου άποψη είναι ,οτι ο λαός της Αλυζίας ,για το τέλμα που βρισκόμαστε στην περιοχή μας ,έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

      Διαγραφή
  4. Μακάρι να γίνει!
    Ακόμα πάντως διατηρώ πολλές επιφυλάξεις..
    Αλλά ακόμα και να γίνει θα πρέπει επιτέλους στα λιμάνια του Χωριόυ μας να μπεί μια τάξη...προς το παρών είναι μπάτε σκύλοι αλέστε..Να προστατευθούν οι επαγγελματίες σε ξεχωριστές θέσεις, οι κάτοικοι σε ξεχωριστές θέσεις και απο εκεί και πέρα τα μόνιμα αγκυροβόλια(καραμοσάλια) θα πρέπει να απαγορευτούν..αλλιώς ενοίκιο φίλοι μουγια μιά θεσούλα στο Λιμάνι όπως γίνεται παντού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχομαι στον αγαπημένο μου Μύτικα επιτέλους να γίνει αυτό που του αξίζει. Η καλύτερη είδηση που έχω ακούσει. Μακάρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ!!!!!!!ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΜΕΡΟΣ 'ΜΥΤΙΚΑ'!!ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Κ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στον Ηλία Ταμπάκη, εαν τελικά καταφέρει και ξεμπλοκάρει το λιμάνι πρέπει οι Μυτικιώτες να του κάνουν άγαλμα. υπερβάλω; όχι βέβαια, τόσοι κοινοτάρχες πέρασαν από τον Μύτικα με μεγάλα ¨μέσα¨ και με πόστα καλά, Δήμαρχοι - Αντιδήμαρχοι - Δημ.Σύμβουλοι (που όλοι αυτοί αγαπούσαν τον Μύτικα) αλλά δεν κατάφεραν τίποτα. Κατά την δική μου άποψη δεν τους απασχόλησε το λιμάνι όσο θα'πρεπε.

    Μακάρι να γίνει για το καλό όλης της περιοχής όχι μόνο του Μύτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.