Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου κ. Σπύρου Λύτρα για το θέμα του αγροτικού γιατρού στο Αρχοντοχώρι.


Διαβάζοντας σήμερα στο ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS την καταγγελία του Προέδρου της Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου κ. Λιοντάκη Γιώργου (δείτε εδώ), σχετικά με το πρόβλημα του γιατρού στο χωριό του, και γενόμενος αποδέκτης κάποιων σχολίων τύπου παραπόνων από το Δ/ντή του Κ.Υ, ένοιωσα υποχρεωμένος να παρέμβω με σκοπό τη σφαιρική ενημέρωση των αναγνωστών για ευνόητους λόγους, όπως θα γίνει εύκολα αντιληπτό από τα παρακάτω:
- Είμαι γνώστης και συμμέτοχος της ευαισθησίας και του ενδιαφέροντος του αγαπητού φίλου και συνεργάτη Γιώργου Λιοντάκη (Τσακνή) για όλα τα θέματα που αφορούν το χωριό του και ιδιαίτερα για τα θέματα πρόνοιας και περίθαλψης των υπερηλίκων. Μετά από συζήτηση που είχαμε προ 12ημέρου για το πρόβλημα του γιατρού στο χωριό του, κάλεσα το Δ/ντή του Κ.Υ Μύτικα σε συνάντηση με όλους τους προέδρους των Τ.Κ και τον Αντιδήμαρχο Αλυζίας, η οποία έγινε την Τρίτη (4/6), με σκοπό να υπάρξει αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης που ταλανίζουν τους συνδημότες μας και για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο Δ/ντής του Κ.Υ. στην προσπάθειά του να τα αντιμετωπίσει. Στόχος, όπως τόνισα στην αρχή της συνάντησης, ήταν να βρούμε λύσεις από κοινού για το σήμερα και να να προγραμματίσουμε δράσεις εν όψει της επερχόμενης θερινής περιόδου, που τα προβλήματα θα επιδεινωθούν.
- Από τη συζήτηση που έγινε και με δεδομένο ότι στη διάθεση του Κ.Υ σήμερα, εκτός του Δ/ντή του, υπάρχει ένας μόνο αγροτικός γιατρός ο οποίος μάλιστα τοποθετήθηκε πρόσφατα, αποφασίστηκε αυτός να διατίθεται οπωσδήποτε μια ημέρα την εβδομάδα στο Αρχοντοχώρι. Με την τοποθέτηση και δεύτερου (συνολικά προβλέπονται τέσσερις) αυτό να γίνεται δυο φορές την εβδομάδα και μια στην Κανδήλα. Παράλληλα, προσυπογράψαμε όλοι ένα ψήφισμα με τα προβλήματα και προτάσεις για την άμεση βελτίωση της κατάστασης, το οποίο συνέταξε και παρέδωσε ο ίδιος ο Δ/ντής του Κ.Υ. κ. Χρόνης Ιωάννης στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Σαλμά Μάριο το απόγευμα της επόμενης ημέρας (5/6), το οποίο και επισυνάπτω.
Τέλος, συμφωνήσαμε όλοι ότι θα πρέπει να ενεργούμε από κοινού και με θεσμικό τρόπο και όχι μεμονωμένα, αποσπασματικά και εξωθεσμικά, προκειμένου να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό και να αντιμετωπίσουμε τυχόν κινδύνους περαιτέρω υποβάθμισης ή ακόμα και κατάργησης του Κ.Υ., κάτι που στην τραγική οικονομική και όχι μόνο συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας δεν πρέπει να αποκλείουμε ότι θα συμβεί.
Κατόπιν αυτού θεωρώ ότι η ενέργεια του αξιόλογου φίλου και προέδρου Αρχοντοχωρίου έγινε υπό το βάρος της ανησυχίας και της ευαισθησίας του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συγχωριανών του και δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του Δ/ντή του Κ.Υ, ο οποίος στο μέτρο των δυνατοτήτων του και με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του.

14 σχόλια:

  1. το οτι υπαρχει ελλειψη γιατρων το γνωριζουμε. απλα δικαουμαστε καλυτερη συμπεριφορα και αντιμετωπιση οταν αυτοι που ταλαιπωρουμαστε ειμαστε εμεις οι ασθενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σπ. Λύτρα, αν και εκτιμώ την μέχρι τώρα πολιτική σας στάση στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, εν τούτοις έχω την αίσθηση ότι στο οξύ πρόβλημα, που λέγεται «πρωτοβάθμια υγεία στο Αρχοντοχώρι», παρεμβαίνετε με λάθος τρόπο, και δίνεται την εντύπωση πως έχετε κατά νου μόνο τις ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα.
    Επί δύο και πλέον μήνες τα παιδιά, οι γέροντες και οι γερόντισσες της Τοπικής Κοινότητας Αρχοντοχωρίου, δεν έχουν γιατρό!!!! γιατί, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος κος Λιοντάκης, «ο Δ/ντής του Κ/Υ Μύτικα, παρανόμως, κρατεί τον αγροτικό γιατρό στο Μύτικα». Από την ενέργεια αυτή του γιατρού ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα οι Αρχοντοχωρίτες, αφού τρέχουν στους γιατρούς της περιοχής για να γράψουν τα φάρμακα ή να εξεταστούν (ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα !!!) ή πληρώνουν άλλος 50 και άλλος 100 ευρώ για να προμηθευτεί τα φάρμακά του!!!!!!! (Για αυτά ποιος θα τους αποζημιώσει;)
    Αλήθεια τόσο καιρό που είναι η τοπική εξουσία και η Δημοτική Αρχή (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι); Γιατί, το γεγονός αυτό δεν σας ευαισθητοποίησε/κινητοποίησε τόσο καιρό και σας ευαισθητοποίησε τώρα που αναδείχθηκε και προβλήθηκε μία αδικία για τους Αρχοντοχωρίτες;
    Κύριε Σπ. Λύτρα, έχω την αίσθηση ότι ο κύριος Λιοντάκης δεν μπορεί να σας καλύψει άλλο. Η έντονη παρέμβαση(γκρίνια) της κοινωνίας τον ανάγκασε να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας και να ζητήσει από τους αρμοδίους(όλους εσάς), σεβασμό, ισονομία και δικαιοσύνη.
    ……………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας σταματησει η γκρινια. το οτι δεν υπαρχουν γιατροι γεννα το προβλημα και υπευθυνη γι αυτο ειναι η ηγεσια του υπουργειου. τεσσερις αγροτικοι προβλεπονται για το κυ μυτικα. αν αυτοι ερθουν ολα θα δουλευουν οπως πρεπει. οσο δεν υπαρχουν αγροτικοι (μονος ενας που ηρθε προσφατα) θα υπαρχει προβλημα. ας πιεσουμε ολοι το υπουργειο να ερθουν αγροτικοι και ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε και μικροτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου εγώ είμαι πολύ μικρός και η φωνή μου δεν φτάνει μέχρι το Υπουργείο,αυτό πρέπει να το κάνουν κάποιοι άλλοι, αλλά εσύ όταν μιλάς για μικρότητες τι ακριβώς εννοείς; είναι μικρότητες όταν η μάνα μου σηκώνεται πριν τις 6 το πρωί να πάει στο ΚΥ για να πάρει νούμερο να γράψει φάρμακα; και δεν αναφέρομαι σε όλο το υπόλοιπο σκηνικό, όλοι το γνωρίζουμε. Αλήθεια αυτά είναι μικρότητες;

      Διαγραφή
  4. κυριε λυτρα αναρωτηθηκατε γιατι το κ υ μυτικα εχει μεινει με ενα γιατρο;τι να φταιει αραγε;δεν ξερετε;ο τσακνης καλα τα λεει αλλα ποιος τον ακουει; πηγατε καμια μερα να γραψετε φαρμακα εκει που καποιοι το ονομαζουν κ υ μυτικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΥ ΜΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΙΤΙΑ; ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΕ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΑΝ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΑΒΕ ΑΒΕ. ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΤΕ ΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΣΤΡΙΜΩΞΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. ΣΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ; ΩΣ ΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΑΟΥΖΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΕΛΗ .....ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ "Σ"14 Ιουνίου 2013 - 11:20 π.μ.:
    - Το τι έχω κάνει τόσο καιρό για το Αρχοντοχώρι γενικά το γνωρίζει καλύτερα ο κ. Λιοντάκης, και για το συγκεκριμένο πρόβλημα όλοι οι πρόεδροι των Τ.Κ. της Αλυζίας και ο Δντής του Κ.Υ. από τους οποίους μπορείτε να ενημερωθείτε. Αν δε επιθυμείτε μπορώ να σας ενημερώσω και εγώ ίδιος παρουσία όλων αυτών. Μόνο να μου πείτε ποιός είστε, που και πότε θέλετε να βρεθούμε όλοι μαζί.
    - Αν διαβάσετε καλύτερα το κείμενο θα δείτε ότι και η συγκεκριμένη παρέμβασή μου έγινε μετά από συζήτηση με τον κ. Λιοντάκη για το πρόβλημα του Αρχοντοχωρίου.
    - Να είστε απόλυτα σίγουρος ότι αν τον έναν και μοναδικό αγροτικό γιατρό που τοποθετήθηκε πρόσφατα, πράγματι για την Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου, τον κρατούσε παράνομα στο Κ.Υ ο διευθυντής του εγώ ο ίδιος θα είχα αντιδράσει πρώτος και θα τον είχα καταγγείλει στους προϊσταμένους του.

    Στον Ανώνυμο 14 Ιουνίου 2013 - 5:52 μ.μ. θα ήθελα να πω ότι ναι έχω και εγώ μάνα όπως ο Ανώνυμος14 Ιουνίου 2013 - 6:50 μ.μ. Έχω πάει να της γράψω φάρμακα, γνωρίζω την κατάσταση και έχω αναρωτηθεί τι φταίει. Αν θέλετε μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις γιαυτό όποτε και όπου αποφασίσετε.

    Φιλικά
    Σπύρος Λύτρας
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλε 14 Ιουνίου 9:25 μμ έδωσα ρέστα με το σχόλιο σου! Εγκυρο, τολμηρό, με βάθος και πλήρη κάλυψη όλων των προβλημάτων της περιοχής μας. Και πάνω απ΄όλα επικυρωμένο με την υπογραφή ενός ανθρώπου που η επαγγελματική του σταδιοδρομία και η κοινωνική του καταξίωση τον καθιστούν υπόδειγμα προς μίμηση από τους νεώτερους!
    Ουστ απο δω ρε μασκοφόρε ψιθυριστή!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ενω το δικό σου έχει υπογραφή φαρδιά- πλατιά 11:19 μμ??
    ουστ απο δω κρυφο-βολεψάκια σε πήραμε χάμπαρι πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι μου, εαν κάποιο Κ.Υ. έχει έλλειψη γιατρών, οι γιατροί των περιφερειακών ιατρίιων που ανήκουν στο εκάστοτε Κ.Υ. οφείλουν να το στελεχώσουν. Δεν είναι δυνατόν να είναι στελεχωμένα τα αγροτικά ιατρεία και τα Κ.Υ. να μην έχουν γιατούς.

    Κοίνος νους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θελουμε επιστημονες με ανθρωπια και χαρακτηρα.Να ανταποκρινονται και οχι να αντιδρουν, απεναντι στους ασθενεις και στους γεροντες. Το[αν] το[ισος]και το [αλλα] δεν θα οδιγησουν το θεμα πουθενα λαβετε μετρα δραστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το οτι δεν ερχονται γιατροι δεν φταιει το υπουργειο υγειας το οποιο ουτε κ μπορει να αναγκασει οποιονδηποτε γιατρο να καλυψει με διορισμο του τισ συγκεκριμενες θεσεις,ειναι στην επιλογη του καθε ιατρου εφοσον πληρει τις απαραιτητες προυποθεσεις για το υπουργειο να τις καλυψει,αλλα κ ενα αλλο ποιος ιατρος θα θερλησει να ερθει,εφοσον ο μισθοσ με εφημεριες υπολογισετε περιπου στα1200 εδυρω απο τα οποια τα 300 για το ενοικιο τα υπολοιπα 300 για τισ βενζινες?να σει με 600 ευρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.