Απάντηση του πρώην Δημάρχου Αστακού Παναγιώτη Στάϊκου στον Παναγιώτη Χολή.


Αγαπητέ κύριε Χολή.
Είχα ετοιμάσει μια άλλη επιστολή, αλλά ένα ξαφνικό λεπτό χειρουργείο που θα κάνω αύριο στην Θωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών (λεπτομέρειες θα δώσω μετά το χειρουργείο), με έκανε να αλλάξω την επιστολή, γιατί σε τέτοιες στιγμές οι άνθρωποι γίνονται λιγότερο αυστηροί και περισσότερο ανεκτικοί με τους ανθρώπους, ακόμη και εάν αυτοί τους έχουν αδικήσει στο παρελθόν, όπως με είχατε αδικήσει όταν ήμουν Δήμαρχος Αστακού και όχι μόνο.
Κάναμε ένα πολύ μεγάλο έργο και στο χωριό σας το Βασιλόπουλο; Tο οποίο θα σας θυμίσω.
Κατασκευάσαμε- ασφαλτοστρώσαμε σε συνεργασία με τον Νομάρχη κύριο Σώκο το δρόμο Βασιλόπουλο - Βελά (600.000 ΕΥΡΩ ο Δήμος  600.000 ΕΥΡΩ η Νομαρχία), ο οποίος δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους του Βασιλόπουλου και του Ξηρομέρου, αλλά και τους κατοίκους του Αγρινίου με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού σε 7 λεπτά της ώρας βρίσκονται από το Βασιλόπουλο στις παραλίες του Δήμου μας!!!
Κατασκευάσαμε και δεύτερη μεγάλη γεώτρηση και έπαψε το χωριό να έχει λειψυδρία. Αλλάξαμε όλα τα φωτιστικά σώματα στο Βασιλόπουλο, όπως και σε όλα τα χωριά, συντηρούσαμε κάθε χρόνο όλους τους αγροτικούς δρόμους με Γκρέϊτερ (η φωτογραφία στο φυλλάδιο που δείχνει ένα πολύ χαμηλό επιβατικό αυτοκίνητο είναι από δρόμους του χωριού σας και είμαι βέβαιος πως αναγνωρίζετε την περιοχή, καθαρίζαμε κάθε χρόνο τα ρέματα, τοποθετήσαμε για πρώτη φορά κάδους απορριμμάτων σε όλο το χωριό, ασφαλτοστρώσαμε το γήπεδο μπάσκετ και τέλος:
Ασφαλτοστρώσαμε το 95% των δρόμων του χωριού, το οποίο ήταν σε κακό χάλι, με αρίστης ποιότητας άσφαλτο (το υπόλοιπο 5% είχε ασφαλτοστρωθεί σχετικά πρόσφατα). Σε χειρότερο χάλι ήταν ο δρόμος μπροστά από το σπίτι σας, τον οποίο φτιάξαμε πρώτο - πρώτο και δεν διανοηθήκαμε βεβαίως να τον αφήσουμε σε αυτό το χάλι, γιατί μας αδικούσατε, γιατί τότε δεν θα είχαμε αδικήσει μόνο εσάς, αλλά και τον εαυτό μας. Όταν βέβαια είδαμε πως μας έφθαναν τα χρήματα, γιατί είχαμε πάρει μεγάλη έκπτωση από τον εργολάβο (οι εργολάβοι ήξεραν πως ο Δήμος Αστακού δεν χρώσταγε σε κανέναν και έπαιρναν τα λεφτά τους αμέσως, γι' αυτό έδιναν μεγάλες εκπτώσεις), ασφαλτοστρώσαμε και τον χωματόδρομο που πήγαινε έξω από το χωριό στο σπίτι του γαμπρού σας, οποίος μας ευχαρίστησε δημόσια.
Αυτό όμως που δεν κάνατε, να πείτε μια καλή κουβέντα όσο ήμουν Δήμαρχος, το κάνατε το 2012 με ένα μήνυμα με ευχές που μου στείλατε, τις οποίες αυτή την περίοδο τις έχω ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Αυτό το μήνυμα το έχω κρατήσει. Αποτελεί δικαίωση για μένα και δείχνει αν μη τι άλλο λεβεντιά εκ μέρους σου. Έλεγε λοιπόν αυτό το εγκάρδιο μήνυμα: «ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ».
Διάβασα με προσοχή την πρώτη σας παρέμβαση, αλλά και την απάντηση της Δημοτικής Αρχής και κόντεψα να πιστέψω πως βρίσκομαι σε άλλο πλανήτη, γι' αυτό και δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να παρέμβω. Όμως ύστερα από την δεύτερη επιστολή σας, στην οποία με καλείται να απαντήσω στα υπονοούμενα περί δήθεν χρεωμένου Δήμου Αστακού, αποφάσισα να παρέμβω με στοιχεία. Και φοβάμαι πως θα στενοχωρήσω και εσάς, αλλά και την Δημοτική Αρχή.
Αγαπητέ κύριε Χολή οφείλω να ομολογήσω ότι και τα δύο σας κείμενα ήταν πολύ καλά και δείχνουν άνθρωπο που γνωρίζει από Αυτοδιοίκηση!!! Αλλά λείπει παντελώς το στοιχείο της αυτοκριτικής, για τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις σας με τον Δήμαρχο κύριο Σαμαρά!!!
Έτσι λοιπόν όταν παρέδωσα, άφησα πίσω μου έναν νοικοκυρεμένο Δήμο με ένα πολύ μεγάλο έργο όπως φαίνεται και στο φυλλάδιο του απολογισμού. Έτσι λοιπόν δεν υπήρχε μέχρι 15/12/2010 που σταμάτησε το Ελεγκτικό Συνέδριο να δέχεται εντάλματα, ούτε ένα τιμολόγιο εργολάβου ή προμηθευτή που να μην έχει εξοφληθεί.


Αφήσαμε 657.731,46 ΕΥΡΩ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για το Κλειστό Γυμναστήριο, τα οποία φαίνονται ως ΕΣΟΔΟ στους προϋπολογισμούς του Δήμου Ξηρομέρου, από τα οποία πληρώθηκε η εργολάβος 185.230,31 ΕΥΡΩ ύστερα από εντολή Εισαγγελέα, μετά τους λάθος χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, που ζητούσε από την εργολάβο να δωρίσει στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου το 50% του εντάλματος και ενώ η εργολάβος είχε δώσει έκπτωση 50% και από 2.000.000 ΕΥΡΩ που ήταν η μελέτη, το έργο θα ολοκληρωνόταν με 1.000.000 ΕΥΡΩ. Τώρα με αυτούς τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου κινδυνεύουν να χαθούν τα υπόλοιπα 472.501,31 ΕΥΡΩ του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ για το κλειστό και να τα απορροφήσει κάποιος «μάγκας» Δήμαρχος για δικό του Δήμο. Πιστεύει αλήθεια κανένας, πως με τον Στάϊκο δεν θα είχε τελειώσει το κλειστό;
Αφήσαμε και 3.450.757 ΕΥΡΩ για την ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού, όπως προκύπτει από την Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψα με τον Περιφερειάρχη κύριο Αποστολόπουλο τον Αύγουστο του 2010 (σας επισυνάπτω ένα μέρος της Προγραμματικής Σύμβασης).


Πήραμε και ένα δάνειο 1.000.000 ΕΥΡΩ με επιτόκιο 2,3% (και ποιος δεν θα έπαιρνε δάνειο με τέτοιο επιτόκιο), από το οποίο χρησιμοποιήσαμε τα 400.000 ΕΥΡΩ για την αντικατάσταση 7 χιλιομέτρων εσωτερικού δικτύου ύδρευσης την ώρα που σκαβόντουσαν οι δρόμοι για τον βιολογικό (στο ίδιο σκάψιμο, σε υψηλότερο επίπεδο, γιατί δεν είχε προβλεφθεί αυτό από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και έτσι εξοικονομήθηκαν πολλά χρήματα, αφού εάν σήμερα ο Δήμος αποφάσιζε να κάνει ξεχωριστά την αντικατάσταση 7 χιλιομέτρων, μαζί με τα φρεάτια διανομής και τις νέες παροχές θα πλήρωνε πολύ περισσότερα από 1.000.000 ΕΥΡΩ). Τα υπόλοιπα 600.000 ΕΥΡΩ τα διαθέσαμε για τα σφαγεία, τα οποία είναι έτοιμα με το κλειδί στο χέρι, αφού το Υπουργείο Γεωργίας δεν μας έστειλε ποτέ τα 600.000, τα οποία είχαν εγκριθεί. Τι θέλατε δηλαδή να μην φτιάχναμε τα σφαγεία; Τα οποία στοίχισαν 2.800.000 και είναι από τα πλέον σύγχρονα στην Ελλάδα.
Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια όποιοι μιλάνε για δήθεν χρεωμένο Δήμο και ας βρουν και καμιά διακοσαριά χιλιάδες ΕΥΡΩ, τα οποία χρειάζονται για να γίνει και ο προ-βιολογικός των σφαγείων, οποίος θα ρίχνει τα υγρά του στον βιολογικό της πόλης, ο οποίος τελείωσε, γιατί διαφορετικά τα σφαγεία δεν πρόκειται να πάρουν άδεια για να λειτουργήσουν. Όποιος θέλει ας παραθέσει ότι στοιχεία έχει περί του αντιθέτου.
Τώρα εάν η Δημοτική αρχή είναι ευχαριστημένη από το έργο της, εγώ δεν θέλω να τους στενοχωρήσω. Δεν έχουν παρά να πάνε μια βόλτα στα χωριά. Αλλά εκείνο τον δρόμο Κουβαρά - Φυτείες - Αστακός τι τον ήθελαν. Για Κάφρους μας περνάνε; Ο δρόμος αυτός δημοπρατήθηκε και ανατέθηκε το 2010, όταν Δήμαρχος Αστακού ήταν ο Παναγιώτης Στάϊκος, Δήμαρχος Φυτειών ο Παναγιώτης Τζαχρίστας και Νομάρχης ο Θύμιος Σώκος, με την αγαστή συνεργασία των οποίων το έργο αυτό θα είναι σύντομα πραγματικότητα. Απλά λόγω της οικονομικής κρίσης πάγωσαν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και δεν ξεκίνησε ακόμη.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αστακός 19/7/2013 
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

3 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι ένας καλός συνδυασμός θα ήταν με τον Στάικο επικεφαλής και όλες τις υγιείς δυνάμεις μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ (ΑΛΥΖΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΩΝ)ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ. ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΑΛΥΖΙΑΣ (ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ) ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΠΡΙΝ ΠΧ 2004 2007,2008,2009
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΛΑ ΕΓΚΡΙΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ BLOG MYTIKAS PRESS YΠΗΡΧΕ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2002 !!!!!!
    ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΥΖΙΑΣ ΑΠ 'ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΕ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ....
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΨΗΦΙΣΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ. ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ, ΤΗΣ ΒΓΑΖΩ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ.
    ΦΙΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ.
    ΩΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ.
    Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ... ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.