Χωρίς νερό κατακαλόκαιρο το Αρχοντοχώρι. Υπάρχει και ο εισαγγελέας.


Γράφει ο Παναγιώτης Κακούρης.

Κατακαλόκαιρο χωρίς νερό βρίσκεται το Αρχοντοχώρι, καθώς αδιαφορεί ο Δήμος Ξηρομέρου. Στους δυστυχείς κατοίκους, που βιώνουν συνθήκες υποσαχάριας Αφρικής, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, για το λόγο που έμειναν χωρίς νερό καλοκαιριάτικα (όχι πως το χειμώνα είναι λιγότερο επώδυνη η λειψυδρία) και ούτε πότε θα επανέλθει το νερό.
Καλοκαίρι, γονείς περιμένουν με λαχτάρα τα παιδιά και τα εγγόνια τους, βρίσκονται σε αδιέξοδο. Και να σημειώσω, για να πληροφορηθούν και οι κάτοικοι από άλλα χωριά του Ξηρομέρου, το νερό το οποίο κόπηκε, ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ, γιατί είναι ακατάλληλο, λόγω αυξημένης περιεκτικότητας σε άλατα, φυτοφάρμακα κ.λπ. Χρησιμοποιείται μόνο για πλύσιμο, ενώ πόσιμο νερό, οι κάτοικοι του Αρχοντοχωρίου είτε αγοράζουν εμφιαλωμένα, είτε από τα βυτία της Κορπής, που έρχονται στο χωριό.
Είναι και κάτι άλλο, που χρήζει της προσοχής του εισαγγελέα Λευκάδας και αφορά στους δημοτικούς άρχοντες.
Υπάρχει απόφαση του τμήματος ή Διεύθυνσης Υδάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που προβλέπει πως εάν το νερό των γεωτρήσεων του Αρχοντοχωρίου δεν επαρκεί, θα διατίθενται 500 κυβικά νερού από τις γεωτρήσεις της Κανδήλας, που υπάγεται στον ίδιο Δήμο.
Τι γίνεται όμως; Ο Δήμος δεν εφαρμόζει την απόφαση της Περιφέρειας, επειδή φοβάται κάποιους… καουμπόηδες της Κανδήλας, που με το έτσι θέλω, επιβάλουν να μη δοθεί νερό στο Αρχοντοχώρι, λες και τις γεωτρήσεις τις πλήρωσαν από την τσέπη τους.
Αστυνομία, με την κανονική έννοια του όρου στην περιοχή δεν υπάρχει, αλλά η υπόθεση δεν απλή. Είναι εξαιρετικά σοβαρή και αν κάποιοι εκλεγμένοι ή μη, δεν την κατανοούν, θα πρέπει να ψάχνουν από τώρα εξηγήσεις για τον εισαγγελέα, που θα τους καλέσει σύντομα.

12 σχόλια:

  1. δεν έχω καταλάβει ακόμα για ποίο λόγο δεν έχει νερό το Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΟΝΙΔΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥς ΦΙΛΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΙΕΣΗ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ .ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 !!!!!ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΕΣΠΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΧΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΠΧ ΜΕΓΑ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος έλεγε κ.7.59μ.μ οτι υπάρχει νερό στο ΜΕΓΑ ΔΕΝΔΡΟ ; ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει νερο μεσα στην περιφέρεια Αρχοντοχωρίου. Στο χωριό γεωτρήσεις έκαναν για νερό μέσα στο χωριο απο επί εποχής προεδρίας αείμνηστου Ανάστου Λιοπύρη αλλά μέχρι και σήμερα .ΟΥΔΕΠΟΤΕ ευερέθηκε νερό στο χωριό. Αυτες οι λύσεις είναι μεσοβέζικες με δήθεν γεωτρήσεις μεσα και πέριξ του χωριου... και λύσεις για κατανάλωση 12.000 ευρω για καθε απευθείας ανάθεση στον εργολάβο που θα κάνει ενέργειες για γεώτρηση.Δεν εβγαλαν θαλασσονέρι επί Γαλούνη στην τοποθεσία Αγ. προκόπιος ; Τι ισχυρίζεστε οτι ξέρετε... Τίποτα δεν γνωρίζετε για την ιστορία του νερού που έχει ονοματεπώνυμο και μεγάλη ιστορία...Για να ενταχθεί ενα εργο όπως λέτε στο ΕΣΠΑ , χρειάζεται Μελέτη και 2-3 χρόνια να ωριμάσει και να εγκριθεί τυχόν εκταμίευση ενος σημαντικου όπως αναφέρετε ποσού. Σήμερα τι γίνεται ; Το χωριο διψάει ! Και είναι λύσεις που σήμερα το απόγευμα η δημοτικήγ αρχή μοίραζε στο Αρχοντοχώρι από μια λάτα (τενεκέ) νερό στις οικογένειες ; Μας έφεραν στην εποχή των Σβάχων και στο στραγκολόϊ στα πηγάδια στα Σπηλιτάτα ,στο Νιό και στον Πρέτζα. Ντροπή τους ! τίποτα άλλο !

      Διαγραφή
    2. KAI TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ 10:51 ,ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ?? ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΑΝ ΕΙΧΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ?
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΕΓΑ ΔΕΝΔΡΟ" ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ

      Διαγραφή
    3. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ κ.2.52π.μ . ΙΣΑ ΙΣΑ , ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ; ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΣΕ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΔΕΝΔΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ ΠΡΟΣ ΠΟΣΙΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ. ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΝΟΥΝ π.χ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ... ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ...ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ !ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ.

      Διαγραφή
  4. Το λαλίστατο γραφείο τύπου τί έχει να μας πεί για την τριτοκοσμική κατάσταση που βιώνουν οι Αρχοντοχωρίτες με την έλλειψη νερού στο χωριό τους ; Μούγκα στην στρούγκα ;;; Τούς ενόχλησε η κριτική του κ. Παν. Χολή γιατί πόναγε... Απ΄ ο,τι φαίνεται δεν υδρώνει τ΄αυτί κανενός! Α, ξέχασα ... Αν δεν γνωρίζετε κ.κ του Γραφείου Τύπου του κ. Δημάρχου , Διένημαν χτες νερό με βυτία στο Αρχοντοχώρι και τους χορηγούσαν απο 15 κιλά νερό σε κάθε οικογένεια!!! Κατάντια , στα 2013!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ . ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ .ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα πράγματα δεν είναι σύνθετα:
    Αν έχει πρόβλημα το δίκτυο, ας αλλάξουν δίκτυο..
    Αν έχει πρόβλημα ο Δήμαρχος ας αλλάξουμε Δήμαρχο,
    Αν έχουν πρόβλημα οι αντιδήμαρχοι ας αλλάξουν αντιδημάρχους.
    Δε κατάλαβα γιατί ΕΓΩ πρέπει να σκεφτώ τι θα γίνει;;;
    Γι αυτό δε βγήκαν οι εκπρόσωποι; Για να δίνουν λύσεις!
    Εμένα απλά δουλειά μου είναι ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥς ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ γιατί ΔΙΨΑΩ!
    Τόσο απλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/07 ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύγε, εύγε!!
    Αυτό θα πει εξυπηρέτηση..
    Αφού έχουμε νερό, ΜΗ πόσιμο, ας σταματήσουμε να μιλάμε.. Μην είμαστε και αχάριστοι!!
    Μηπως πρέπει να αδειάσουμε το χωριό και να πάμε "σε άλλη γη σε άλλα μέρη" για να πιούμε νεράκι;;;
    Ντροπή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.