Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου.


Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ καταγγέλλει την απεργοσπαστική και απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής που την χθεσινή μέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας (Τρίτη 16 Ιούλη), έβαλε για άλλη μια φορά πλάτη για να περάσουν τα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής, το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Η στάση τους αυτή έρχεται να συμπληρώσει την αντιλαϊκή πολιτική που κρατάνε στα Δημοτικά Συμβούλια για όλα σχεδόν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Ο κόσμος να βγάλει συμπεράσματα, να σκεφτεί και να θυμηθεί τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον ρόλο του αντιλαϊκού-αντιδραστικού «Καλλικράτη».
Η κυβέρνηση των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με αποφάσεις και διαδικασίες εξπρές ξεθεμελιώνουν κάθε δικαίωμα, που έχει απομείνει. Στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους, χιλιάδες οικογένειες. Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσαν απολύουν είτε με διαθεσιμότητα, είτε με κινητικότητα χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, άλλους δημοσίους υπαλλήλους, συμβασιούχους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα κ.α.. Απολύουν 4.500 τώρα μέσα στον Ιούλιο, 8.500 τον Σεπτέμβρη και συνεχίζουν…
Από κοντά και οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, που αποδέχονται επί της ουσίας τις απολύσεις, αφού συμφωνούν με την κινητικότητα και την αξιολόγηση, ανεξάρτητα αν τις στολίζουν με αντικειμενικότητα και αξιοπιστία !!!
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις - διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Οι απολύσεις αυτές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο και αυτές τις ανεπαρκείς κοινωνικές δομές που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, θα ανοίξουν παραπέρα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια.
Για όλες αυτές τις εξελίξεις και για τα μεγάλα προβλήματα που καίνε η Δημοτική Αρχή έπρεπε ήδη να έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να αποπροσανατολίζει και να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου και τους εργαζόμενους του Δήμου. Και είναι και προκλητικοί γιατί σήμερα μακριά από τα κύρια προβλήματα των εξελίξεων στους Δήμους συγκαλεί «έκτακτο» Δημοτικό συμβούλιο με ένα θέμα που αφορά την «αστική ανάπλαση» που μόνο «έκτακτο» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τούτη τη στιγμή. Έκτακτη να γίνει τώρα η συζήτηση, ο αγωνιστικό σχεδιασμός και η απόφαση να μην περάσουν οι απολύσεις, να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο, να μην διαλυθεί καμία δομή στους Δήμους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να παλέψουν, να μην σκύψουν το κεφάλι. Να αγωνιστούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε απολύσεις - διαθεσιμότητες, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση.
Αντίθετα, είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με πλήρη μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους.
Ζητάμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου ΤΩΡΑ.
Καλεί τους εργαζόμενους να μην εμπιστευτούν τον αγώνα τους στις συνδικαλιστικές ηγεσίες τύπου ΠΟΕ ΟΤΑ, που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, που στήριξαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που συμμαχούν με τους δημάρχους, κρύβοντας τις ευθύνες τους και το ρόλο τους, που ακόμα και σήμερα λένε μόνο ένα ξερό «ΟΧΙ στις απολύσεις», χωρίς να λένε μέσα από ποιο δρόμο, με τι κίνημα θα το πετύχουμε. Παλεύουμε και διεκδικούμε:
  • Όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
  • Καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα». Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 
  • Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση.
  • Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.
  • Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
(που στηρίζει το ΚΚΕ), στο Δήμο Ξηρομέρου,

Βότσης Μάκης


Αστακός 17 Ιούλη 2013

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.