Σκληρή απάντηση από την δημοτική αρχή του Δήμου Ξηρομέρου προς τον κ. Παναγιώτη Χολή ρίχνοντας του και το γάντι ταυτόχρονα. ''ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. Αν πάλι ψάχνετε «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ» με ιδεολογικό μανδύα, σας ευχόμαστε καλή τύχη...''


Σκληρή απάντηση μέσω δελτίου τύπου από το γραφείο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου προς τον κ. Παναγιώτη Χολή, ο οποίος με άρθρο παρέμβαση του πριν δύο ημέρες (δείτε εδώ), άσκησε σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή. Δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου.


Αστακός, 10/07/2013

Το να ασκεί κάποιος πολίτης κριτική και να λέει δημόσια την γνώμη του, σε μια Δημοκρατία, είναι θεμελιώδες δικαίωμά του. Πόσο μάλλον όταν με την ψήφο του, εκλεγεί τους άρχοντες, και έχει ασφαλώς κάθε δικαίωμα να τους ελέγχει. Όταν όμως η κριτική του είναι επανειλημμένως κακόπιστη και μηδενιστική τότε αυτό δείχνει εμπάθεια, μικροψυχία και κυρίως εξυπηρέτηση άλλων σκοπών και στόχων.
Ο κ. Παναγιώτης Χολής λοιπόν «ξαναχτύπησε». Καθισμένος στο «θρόνο» του, και όπως λέει και ο λαός μας «έξω από το χορό» ασκεί κριτική σε όλους και σε όλα και έχει γνώμη επί παντός επιστητού.
Σε ότι αφορά την σημερινή δημοτική αρχή ο κ. Χολής θεωρεί την θητεία της «χαμένα χρόνια» και με ύφος ιεροεξεταστή ζητεί απολογισμό, τον οποίο η Δημοτική Αρχή έχει πολλές φορές κάνει, και έχει ανακοινώσει, αλλά μάλλον ο κ. Χολής δεν μας παρακολουθεί η μάλλον παρακολουθεί ότι τον βολεύει….
Αλήθεια κ. Χολή δεν γνωρίζετε ποιο ήταν το χρέος που άφησαν οι τρεις πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Ξηρομέρου;
Ξέρετε πόση οικονομική βοήθεια έχει λάβει αυτά τα δυόμισι χρόνια από την επίσημη πολιτεία ο Δήμος Ξηρομέρου σε σχέση με τους πρώην Δήμους Αλυζίας, Αστακού και Φυτειών; 
Ασφαλώς και είστε γνώστης αυτών των σημαντικών παραμέτρων αλλά σκόπιμα δεν τους αναφέρετε, για να δημιουργήσετε την εντύπωση στους δημότες ότι όλα τα κακά ξεκίνησαν τα τελευταία αυτά χρόνια.
Παρόλο αυτά σας τα ξαναθυμίζουμε: χρέος (από δάνεια, προμηθευτές, εργολάβους) 2 εκατομμύρια ευρώ (2.000.000) !!!!
Θα έχετε ακούσει κ. Χολή για μνημόνιο στους Δήμους, για σημαντικές μειώσεις τον πόρων στους Ο.Τ.Α. Επίσης για έλλειψη προσωπικού στο Δήμο Ξηρομέρου, κυρίως στην Τεχνική Υπηρεσία.
Από τα γραφόμενα σας κύριε Χολή μας δίνετε την εντύπωση ενός ενεργού πολίτη, ενός δημότη που ζει και εργάζεται διαρκώς ανάμεσα μας (αν και δεν σας έχουμε δει ποτέ σε καμιά εκδήλωση του Δήμου Ξηρομέρου)… Τότε σίγουρα θα έχετε επισκεφτεί και προ διετίας τις παραλίες μας. Νομίζουμε ότι δεν τις καταστρέψαμε εμείς τα δυο αυτά χρόνια αλλά αντίθετα τις βελτιώσαμε. και φέτος ειδικά με την τοποθέτηση ομπρελών.
Τώρα όσο αναφορά το έργα μας, κ. Χολή σας λέμε ότι καταφέραμε με πολύ κόπο και προσπάθεια να εντάξουμε τον Δήμο Ξηρότερου σε πολύ σημαντικά προγράμματα όπως:
- ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015», ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ (ΑΡΙΘ. 321/12.07.2012) ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».
- Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι παιδότοποι στον Αστακό και στο Μύτικα και έχουν γίνει παρεμβάσεις σε όλες τις παιδικές χαρές των Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.
- ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.
Αν όλα πάνε καλά το έργο αυτό θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο.
- Προχωράει το έργου του βιολογικού στον Αστακό και στο Μύτικα.
- Όσο αναφορά την Mαρίνα στον Αστακό o Δήμος Ξηρομέρου έχει υπογράψει σύμβαση με την Δνση Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με την παραχώρηση στο Δήμο Ξηρομέρου. της χρήσης και εκμετάλλευσης του χωροθετημένου καταφυγίου τουριστικών σκαφών (90 θέσεις).
- Σχετικά με το λιμάνι στο Μύτικα, γίνετε προσπάθεια να συνεχιστεί το έργο μέσω της νέας απόφασης του Υπουργείου, και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα.
- Καταβάλετε προσπάθεια να ολοκληρωθεί το έργο που αφορά την υδροδότηση της «Παλιόβαρκας».
- Oι σημαντικές ενισχύσεις στους συλλόγους, ιδιαίτερα της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών.
- Το έργο που αφορά τον οδικό άξονα Κουβαράς – Φυτείες, ενός οδικού έργου που ουσιαστικά αλλάζει τον οδικό χάρτη στο Ξηρόμερο.
- Επίσης το σημαντικό έργο του ΝΠΔΔ όπως με την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζει τον παιδικό σταθμό της Κανδήλας, και την λειτουργία του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού για πρώτη φορά την προηγούμενη χρόνια, και την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού στο Καραϊσκάκη.
Σημαντικές παρεμβάσεις σε όλες της Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας που αφορούν την αγροτική οδοποιία, καθαριότητα, Σχολικά κτίρια, Πλατειές, Αθλητικοί χώροι.

Κύριε Χολή.
Όταν ζητάτε από κάποιους ένσημα από την ελεύθερη αγορά, μάλλον δεν εννοείται τον Δήμαρχο κ. Πυθαγόρα Σαμαρά, ο οποίος δουλεύει από 15 ετών, γιατί τότε μας προκαλείται πραγματικά θυμηδία….
Όσο αναφορά το ιδεολογικό σας μανιφέστο σχετικά με τις εκλογές μπορείτε ελεύθερα να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε τα πιστεύω σας. Δηλαδή να είστε υποψήφιος, και δη υποψήφιος Δήμαρχος. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.
Αν πάλι ψάχνετε «ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ» με ιδεολογικό μανδύα, σας ευχόμαστε καλή τύχη..
Tέλος, στο υπαρξιακό σας πρόβλημα (όπως και άλλων σχολιαστών) δεν έχουμε τη λύση, αφού απ΄ότι φαίνεται αναζητάτε εναγωνίως το νέο σας ρόλο.
Ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ πιστεύουμε ότι έχουμε μπροστά μας έργο να επιτελέσουμε. Στην σημερινή δύσκολη εποχή οι δημότες μας δεν έχουν ανάγκη από κούφιες υποσχέσεις και ιδεολογικά οράματα, αλλά από ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, και αυτό ακριβώς θα πράξουμε.

Υ.Γ.: Εκτός από την ΙΣΗΓΟΡΙΑ υπάρχει και η ΙΣΟΝΟΜΙΑ και το κράτος δίκαιου. Όταν λοιπόν κάποιος συκοφαντεί και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για κάποιον άλλο το λόγο θα έχει η πάντα η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
(grafeiotipouxiromerou@gmai.com)

7 σχόλια:

  1. Απ την πρωτη μέρα της εκλογής της η δημοτική αρχή δεν μπορεί να δεχτεί οτι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις... Μπορεί να μας πεί το λαλίστατο Γραφείο Τύπου γιατι το Αρχοντοχώρι δεν πίνει νερό ΑΚΌΜΗ απ το υδραγωγείο της Κανδήλας , ναι αυτό το εργο που κάποιοι(π.δημοτικη αρχή) το είχαν εγκαινιάσει με παρουσία και του Περιφερειάρχη κ. Σπυρίδων ΣΠΥΡΙΔΩΝ ; Τρια χρόνια που βρίσκονται στη διοίκηση δεν είναι πολλά να διψάει ένα χωριό ; Επειδη λέμε την άποψή μας (για το νερό ) θα μας πάτε κι εμας στο δικαστήριο όπως απειλείτε τον κ. Χολή;Κρίμα...και πιστευαμε οτι θα πρευσβεύατε το διαφορετικότερον απο τους πρώην !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΥΖΙΑΣ. ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ; ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ;
    ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγραψες... αν γινει αυτο που φημολογειται το σημερινο δελτιο τυπου στο σημειο που μιλα οτι παραλαβαμε χρεη θα εχει ιστορικη σημασια.

      παραλαβαμε χρεη αλλα συνεργαζομαστε με αυτους που τα δημιουργησαν!!! εχει την πλακα του

      Διαγραφή
  3. ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΚΥΡΙΕ ΧΟΛΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ....ΦΙΛΕ 3:33 . ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ. Ζούλας σήμερα στην Καθημερινή άλλα γράφει για τον Αστακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.