Ανοίξτε επιτέλους το λιμάνι του Μύτικα!


Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα που πρέπει να βροντοφωνάξουμε και να επιδιώξουμε να γίνει πράξη σύμφωνα με επιχειρηματία του Μύτικα που δραστηροποιείται στο τουρισμό. «Δεν μπορεί να δεχόμαστε και να ανεχόμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτα, να βλέπουμε τα ιστιοπλοικά να περνάνε κατά δεκάδες από την περιοχή μας και ούτε ένα να αγκυροβολεί στο λιμάνι του Μύτικα και να επιλέγουν Κάλαμο και Καστό»!!!
Όπως μας τόνισε αυτό συμβαίνει επειδή το λιμάνι του Μύτικα είναι κατειλημμένο από τα δεκάδες μηχανοκίνητα σκάφη ντόπιων και επισκεπτών και όχι επειδή απλά προτιμούν το Κάλαμο ή το Καστό. «Τα νησιά Κάλαμος και Καστός αυτοί με τα ιστιοπλοϊκά τα έχουν στα πόδια τους όλη τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ όμως θέλουν απλά ασφαλές καταφύγιο να αράξουν και το λιμάνι του Μύτικα είναι ιδανικό, αν όμως ήταν ανοικτό γι αυτούς κάτι το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει».
Ρωτήσαμε τον επιχειρηματία τι προτείνει και να η απάντηση που πήραμε: «Αν περιμένουμε τους νόμους, τον καθορισμό χερσαίας ζώνης στο λιμάνι, την νομιμοποίηση του βυθισμένου λιμανιού απλά θα βλέπουμε τα κότερα να περνάνε και θα κλαίμε την μοίρα μας. Η λύση είναι την περίοδο του καλοκαιριού να τοποθετούνται πλωτές είτε προς την Αγία Τριάδα είτε προς τα Σκαρογιανέϊκα στο κάτω Μύτικα και όλα τα μηχανοκίνητα σκάφη ντόπιων και επισκεπτών υποχρεωτικά να αράζουν εκεί. Οι ψαράδες του Μύτικα θα αράζουν όλοι στο αριστερό μπαστούνι του λιμανιού και όλο το άλλο λιμάνι να ανοίγει το καλοκαίρι για τα κότερα. Το λιγότερο 90-100 κότερα θα βρίσκονται κάθε μέρα αραγμένα μέσα στο λιμάνι του Μύτικα αν γίνει αυτό. Με 5 άτομα αν υπολογίσεις κάθε κότερο μιλάμε για 450-500 άτομα που θα κινούνται κάθε μέρα στο Μύτικα».
«Πρέπει όλοι εμείς που ζούμε από το τουρισμό αλλά και όλος ο Μύτικας, γιατί τα χρήματα πάνε σε όλους, στο ψαρά, στο μανάβη, στα σουπερ μάρκετ, σε αυτόν που ενοικιάζει ένα δωμάτιο, σε παιδιά άνεργα που αν ανοίξουν οι δουλειές θα βρουν απασχόληση, να βροντοφωνάξουμε και να απαιτήσουμε».


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ!

19 σχόλια:

  1. πέστα Χρυσόστομε....
    δεν έχει αυτός ο τόπος έναν άνθρωπο σαν τον μακαρίτη τον Αχείμαστο από την Πάλαιρο να βλέπει λίγο πιο πέρα από την μύτη του και να δώσει στο Μύτικα πραγματική ώθηση.
    κρίμα πραγματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Me tous katsapliades pou exoume ekei mesa pws na mpei estw ki ena istioforo. Pairnoun mia varka kai nomizoun oti i thalassa einai mono diki tous. Oute agkyra den kseroun na riksoun gia na araksoun tis varkes. Einai katsapliades re.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειναι θεμα κατσαπλιαδων και θαλασσολυκων. για να φυγουν ολα αυτα τα σκαφη και οι βαρκες το καλοκαιρι απο εκει καπου πρεπει να τους δωσεις την δυνατοτητα να πανε. η λυση ειναι πλωτες σκαλωσιες στην αγια τριαδα κατα την γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπαρχουν μεσα στο λιμανι σκαφη επισκεπτων μονιμα αγκυροβολημενα οι οποιοι ερχονται σαββατοκυριακο χωρις να αφηνουν τιποτα στο μυτικα και φευγουν. το λιμανι του μυτικα εχει γινει ενα απεραντο δωρεαν παρκινγκ.
    αυτη ειναι η διαπιστωση. η λυση ειναι
    πλωτες και υποχρεωτικα αραγμα εκει για τα σκαφη και με χρηματικο αντιτιμο. ολο το λιμανι ελευθερο το καλοκαιρι μονο για κοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα ατομα που σταματησαν το λιμανι γιατι δεν τα εκραξε κανεις? και τους λετε ακομα καλημερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tycoon'm России ... Я иду, но я буду MYTIKA через гавань ... Стало известно, что есть хорошие и сладкие блюда и кофе ..... отдам,,, Ваши собственные лотки можете получить Почему дросселя ..... ХОТИТЕ и ванная в ASROGIALI не поступают масличного дерева;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τη νομοθεσία επιτρέπεται η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας από ένα μαγαζί για 6 μήνες μάξιμουμ το χρόνο προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Εννοείται ότι απαιτείται αδειοδότηση, αλλά δεν στο απαγορεύει κανένας. Όσο γι αυτό που λέει ο 5.12 συμφωνώ απολύτως. Έρχονται οι ξένοι (που νοικιάζουν και κανένα δωμάτιο, τρώνε σε καμιά ταβέρνα, πίνουν καφέδες, ψωνίζουν σε χασάπηδες μανάβηδες κλπ) και ψάχνουν να βρούνε ποιόν θα πληρώσουν για το πάρκινγκ στο λιμάνι. Κι έρχονται και κάποιοι άλλοι και πουλάνε ιστορία περί παρανομίας και διάφορα άλλα παλαβά. Η λύση είναι μία. Να βγεί ο μπούζος γιατί μας τα έχουνε κάνει τσουρέκια. Και όποιο αυτοκίνητο παρκάρει στο λιμάνι να πέφτει στη θάλασσα. Χώροι υπάρχουνε στο Μύτικα για να παρκάρουνε. Ας έρθει ο Αντιδήμαρχος Καλάμου σε επαφή με τον Αντιδήμαρχό μας να βρούνε λύση. Οφείλουνε και οι δύο να δώσουνε λύση. Αλλά όχι πάρκινγκ το λιμάνι. Είπαμε να σεβαστούμε κάποιους επαγγελματίες που η δουλειά του έχει άμεση σχέση με το λιμάνι (και να τούς υποστηρίξουμε κιόλας) αλλά όχι τα δικά μου δικά μου και τα ξένα δικά μου. Είπαμε, αν δε βγεί ο μπούζος σωτηρία δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Einai katsapliades. Dn afinei kanenas tpt sto xwrio apo autous. Oloi ta fernoun apo ekei pou erxontai. Eksw oloi apo to limani mono ta alieutika mesa. Oloi oi alloi na plirwnoun thesi an theloun. Ola eleuthera gia ta istiofira. Einai sto mualo katsapliades. Na sevontai oi epaggelmaties kai na mn ta theloun ola dika tous. Ola ta autokinita sto xwro sto oikismo tis panagoulas pou einai gia parking kai apexei 2 lepta me ta podia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑσ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑΜΙΣΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΙΩΤΕς ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝΤΕς ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΟΥ ΣΟΥ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΤΟΚΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥς.
    ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΠΛΩΤΕΣ ΣΚΑΛΩΣΙΕς ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ.
    ΑΠΛΑ ΑΣΤΥΝΩΜΕΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
    ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ?
    ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ 90% ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.
    ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥς ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ,Ο ΚΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΘΑ ΕΛΚΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΑΦΑΤΟΥΣ .ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ ΤΟΥΣ.
    Π.Χ. Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΚΑΣΤΟ,ΚΑΛΑΜΟ, ΦΙΣΚΑΡΔΟ, ΠΑΧΟΥς ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι θέμα Καλαμισάνου ή Καστιώτη. Είναι θέμα δικό μας. Αν και σ' αυτό που λές για να αράξεις βάρκα στον Κάλαμο έχεις δίκιο. Γι' αυτό σου λέω φίλε μου. Βγάλε και κανένα μπούζο να πάει στα κομμάτια. Οι άλλοι είναι πιό μάγκες? Αλλά περισσότερο θα συμφωνήσω με τον 5.25. ¨Εχει το μεγαλύτερο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πριν δυο χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, υπήρχαν κάποιοι εκεί στο λιμάνι που ρύθμιζαν και επέβλεπαν που έδενε ο καθένας. Είχε μπει μια τάξη νομίζω. Αν οι αρμοδιοι δεν μπορούν ή δεν θέλοουν να κάνουν κάτι ας μαζευτείτε όλοι εσείς οι ανώνυμοι, επιχειρηματίες και μη, να βρείτε μια λύση. Εγώ ως επισκέπτης της περιοχής συμφωνώ ότι η κατάσταση στο λιμάνι είναι απαράδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ.διαχειριστή γιατί δεν δημοσιεύσατε χθεσινό μου σχόλιο που αφορούσε αυτούς που μπλόκαραν την κατασσκευή του λιμανιού; ούτε ονόματα έγραψα, ούτε πρόσωπα έθιξα, γενικά σχολίασα μιά κατάσταση και έγραψα την γνώμη μου.
    Αυτή την έννοια δεν έχει αυτή η σελίδα ή κάνω λάθος; Να γράφει ο καθένας την γνώμη του και την άποψή του για όλα τα θέματα που σχολιάζονται εδώ, χωρίς να θίγει πρόσωπα. αυτό έκανα.

    Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρες με να σου το εξηγήσω γιατί δεν το έβαλα. Άμα το ξαναδιαβάσεις μπορεί να το καταλάβεις.

      Διαγραφή
  14. Οχι ανοιξτε αλλα "Κλειστε το λιμανι " στην αυθαιρεσια θα πρεπει να ειναι ο τιτλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. KAI TA ΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΗ ΕΝΑ Η ΔΥΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΖΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΝΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΜΑΓΓΕΣ ΑΓΡΗΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΕ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΛΕΥΚΑΔΑ Κ Τ Λ ΚΑΙ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΥΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ 5 ΠΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΠΑΤΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΘΟΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.