ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Όταν η εξουσία τρίζει, ο αυταρχισμός περισσεύει.


Ένας πολίτης (εν προκειμένω ο Παναγιώτης Χολής) ασκεί μια συνολική κριτική στη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου μέσω ενός μπλογκ, στο οποίο ο καθένας γράφει τη γνώμη του ακόμα και ανώνυμα και καλά κάνει.
Η κριτική του εστιάζεται στην Ανάπτυξη και Διαχείριση του Δήμου και σε δυο θεσμικά ζητήματα:
Α) - στον Καλλικράτη, ως μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θεωρεί αποτυχημένο,
Β) - στην έλλειψη απολογισμού της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες για τα πεπραγμένα του Δήμου επί τριετία.
Προφανώς σ’ αυτό τον απολογισμό, ο οποίος νοείται ως δημόσιος ανοικτός διάλογος (σύμφωνα και με τον ίδιο το νόμο) και όχι ως κλειστή διαδικασία στους τέσσερις τοίχους του δημοτικού συμβουλίου, θα εξηγούνταν στους πολίτες εκτός των άλλων και η απόλυτη απόκλιση των πεπραγμένων απ’ τις προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής. Προς επιβεβαίωση ας ανατρέξει κανείς απλούστατα στα προεκλογικά φυλλάδια της παράταξης.
Σ’ αυτό τον απολογισμό θα μπορούσαν να δοθούν πειστικές απαντήσεις και για τα υπόλοιπα θέματα που θέτει ο Παναγιώτης Χολής (βιολογικός καθαρισμός, σφαγεία, τουρισμός, μαρίνα, σχολικά κτήρια, οδοποιία, παιδικές χαρές).
Επίσης, θα είχαμε έναν ενδιαφέροντα διάλογο δημόσιο για την οικονομική κατάσταση των τέως Καποδιστριακών Δήμων και τον τρόπο που το «χρέος» αυτό ενσωματώθηκε στον Kαλλικρατικό Δήμο Ξηρομέρου.
Ωραία! Ο απολογισμός δεν έγινε και ο πολίτης εκφράζει δημόσια και τις απορίες και την κριτική του για όλα αυτά. Και τότε συμβαίνει τι; Παρεμβαίνει το γραφείο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου!!! Αλλά όχι για να απαντήσει στην ουσία, αλλά για να καταλήξει στην εκτόξευση της απειλής για δήθεν συκοφαντίες!!
Ησυχάστε κύριοι! Όταν αντιδράτε έτσι στην κριτική ενός πολίτη τι θα κάνετε όταν εκδηλωθεί το ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής της εξουσίας σας; Θα κατεβάσετε τα ματ να μας δείρουν όλους; 
Από πού ξεφυτρώσατε εσείς που θα τσαμπουκαλευτείτε δημόσια με τον οποιοδήποτε πολίτη, με την απειλή της δικαιοσύνης;
Όψιμα χύνετε τα δάκρυα για τον «Καλλικράτη» και το μνημόνιο, τα οποία τώρα ανακαλύψατε ως προβλήματα, που σας έφραξαν τον αναπτυξιακό δρόμο και σας στέρησαν τη δυνατότητα να υλοποιήσετε το μεγαλόπνοο πρόγραμμά σας!
Όταν σας τα λέγαμε εμείς και για τον «Καλλικράτη» και το μνημόνιο, ήσασταν Καλλικρατικότεροι του Παπακωνσταντίνου και μνημονιακότεροι του Σόιμπλε.
Ξεκάθαρα πράγματα: Απ’ το Δημαρχείο, ως κέντρο εξουσίας, ξεκινάει ένας πολυπλόκαμος μηχανισμός διαπλοκής εμμίσθων, εξαγορασμένων, εργολάβων κι υπεργολάβων, ευνοούμενων κ.τ.λ. Μια ευρύχωρη «Αυλή» που περιλαμβάνει και μεγάλα «μαγαζιά» - επιχειρηματικά συμφέροντα, που ελέγχουν δια της προσφοράς και της υπόσχεσης εργασίας συνειδήσεις και ψήφους.
Και ως γνωστόν απ΄ τις «Αυλές» δε λείπουν ούτε οι αυλοκόλακες ούτε οι γελωτοποιοί. Αυτός ο πολυπλόκαμος μηχανισμός εξαρθρώνεται σε δυο επίπεδα.
Στο πολιτικό και στο νομικό. Και για τα δύο προϋπόθεση είναι ένα ευρύ μέτωπο των πολιτών που, πέρα από τις δημόσιες δηλώσεις του οποιουδήποτε χαλκείου, βλέπουν ξεκάθαρα την τραγική πραγματικότητα του Δήμου Ξηρομέρου. Το έλλειμμα πολιτικής παιδείας, πολιτικής βούλησης και το περίσσευμα πελατειακής λογικής και προσωπικών μηχανισμών.
Τα υπόλοιπα και πιο ενδιαφέροντα θα τα πούμε προσεχώς.
Υ.Γ.: Σύμφωνα με τους Νόμους και το Σύνταγμα η οικονομική νομιμότητα ελέγχεται απ’ τα θεσμικά ελεγκτικά όργανα και κρίνεται από τη Δικαιοσύνη. Είναι αξιοπερίεργο και χρειάζεται ερμηνεία και διερεύνηση ότι σε μία και μόνη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου στις 18/6/2013 έγιναν απευθείας αναθέσεις έργων 365.000 ευρώ (για του λόγου το αληθές αποστέλλουμε και τη σχετική παραπομπή της ανάρτησης στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»). Δεδομένου ότι οι απευθείας αναθέσεις δημιουργούν απευθείας σχέσεις εξάρτησης, η εν λόγω απόφαση της επιτροπής είναι ο ορισμός της πολιτικής διαπλοκής.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 18/6/2013 ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ 365.000 ΕΥΡΩ.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: ΝΤΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ-ΣΑΜΑΡΑ.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ - ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.

ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΔΟΘΗΚΑΝ 26 ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 365.000€ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ.
·ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΒΛΥΖΑΝΩΝ 12,600€
·ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ Δ.Ε. ΦΥΤΕΙΩΝ 11.366,64 €
·ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Τ. Κ ΑΡΧΟΝΤΩΧΩΡΙΟΥ 11.403,28€
·ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΦΥΤΕΙΩΝ 12,600€
·ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ Τ.Κ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
·ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗΣ, ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ Δ.Ε ΑΛΥΖΙΑΣ 9.000€
·ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Ε ΑΛΥΖΙΑΣ 15.000€
·ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Ε ΑΣΤΑΚΟΥ 20.000€
·ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Ε ΦΥΤΕΙΩΝ 10.836,36€
·ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 8.998,36 €
·ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 12.000€
·ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 15.000€
·ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ 4.000€
·ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΥΤΕΙΩΝ 15.000€
·ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 15.000€
·ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ 2.000 €
·ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ 8.801€
·ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ 10.000€
·ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΑΣΤΑΚΟΥ 10.000€
·ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΣΥΛΙΟΥ Δ.Ε. ΦΥΤΕΙΩΝ 9.000€
·ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΣΥΛΙΟΥ Δ.Ε. ΑΣΤΑΚΟΥ 9.000€
·ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ 12.600€
·ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ 15.000€
·ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 4.000€
·ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΦΥΤΕΙΕΣ 15.000€

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.