Μεγάλη σημασία δίνουν οι Ιταλοί στο θέμα που έχει ξεσπάσει με τις ιχθυοκαλλιεργέργιες στην περιοχή.


Νέο δημοσίευμα του Ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AGI δίνει συνέχεια στο μεγάλο θέμα με την επικείμενη εγκατάσταση μεγάλων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή Καλάμου-Καστού-Μύτικα-Αστακού. Το θέμα είναι φυσικό να ενδιαφέρει τους γείτονες μας, μιας και η περιοχή αποτελεί προορισμό γι αυτούς μέσω των αναρίθμητων ιστιοπλοϊκών, μικρών ταχύπλοων, θαλαμηγών κάθε μεγέθους που κάνουν την εμφάνιση τους το καλοκαίρι.
Επίσης ως γνωστό, πολλοί Ιταλοί έχουν αγοράσει ακίνητα στην περιοχή και είναι φυσικό να ενδιαφέρονται. Οι άνθρωποι βλέπουν μια περιοχή πανέμορφη, με τουρισμό και με εξαιρετικό μέλλον, να οδηγείται στην καταστροφή. Φίλος και αναγνώστης του blog παρακολουθεί τι αναφέρουν τα Ιταλικά μέσα για το θέμα και μας ενημερώνει (τον ευχαριστούμε) και επίσης φίλος και αναγνώστης του blog μεταφράζει τα σχετικά κείμενα (επίσης τον ευχαριστούμε). Ακολουθεί το δημοσίευμα του AGI και η μετάφραση του.

IN ISOLE GRECHE ANCHE STRANIERI E TURISTI CONTRO FISH-FARM = (AGI) - Roma, 28 ago. - La rabbia degli abitanti delle isole si e' anche moltiplicata non solo per il fatto che la comunita' europea avrebbe, in una sua recente direttiva, vietato la realizzazione di "fish-farm" in luoghi ambientalmente riconosciuti ma anche perche' i progetti presentati non garantirebbero l'apporto di specifiche e richieste tecnologie di riciclaggio. E sabato prossimo nel porto di Episkopi, sull'isola di Kalamos, si riuniranno in segno di protesta tute le barche dei pescatori, con residenti e turisti dell'area interessata dal progetto di costituirvi fish-farm. (AGI)

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟYΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ FISH-FARM = (AGI) - ΡΩΜΗ, 28 Αυγ. - Ο θυμός των κατοίκων των νησιών αυτών πολλαπλασιάστηκε όχι μόνο από το γεγονός ότι η ΕΕ σε μια πρόσφατη οδηγία της απαγορεύει την πραγματοποίηση fish-farm σε χώρους περιβαλλοντολογικά αναγνωρισμένους, αλλά και από το γεγονός ότι τα σχέδια που παρουσιάστηκαν δεν εγγυώνται εκείνες τις εξειδικευμένες και απαραίτητες τεχνολογίες για την ανακύκλωση.
Το προσεχές Σάββατο στο λιμάνι της Επισκοπής, στο νησί το Καλάμου θα συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν όλες οι βάρκες των ψαράδων με κατοίκους και τουρίστες που διαμένουν στο τόπο που προβλέπεται να κατασκευαστούν τα fish-farm. (AGI)

13 σχόλια:

  1. δημος ξηρομερου

    υπνε που παιρνεις τα παιδια ελα παρε και τουτα

    αμα εχει πουθενα κλαρινα και προβατινα και να κατεβασετε ουισκακια τοτε θα ξυπνησετε να πατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GREEN LIFO O Νίκος Μάργαρης (που πέθανε σήμερα) για τις αλήθειες τους μύθους της ελληνικής οικολογίας Πηγή: www.lifo.gr
    http://www.lifo.gr/mag/features/2145

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι είμαστε τρελοί και ο Νίκος ο Μάργαρης ο λογικός.
    Πρόταση.
    Όλοι οι ιχθυοκαλλιεργητές να τοποθετήσουν πλωτές εξέδρες, ξαπλώστρες και ομπρέλες και να κάνουν ωραίους τόπους για κολύμβηση. Να βάλουν σχτικές επιγραφές καθοδήγησης που να λένε προς παραλία Πόρτο Λαυράκι, προς Παραλία Κάθισμα της Τσιπούρας. Από αισθητικής άποψης δεν υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με τον καθηγητή, έργα τέχνης, γερανοί, δίχτυα, μοτερ, τσουβάλια, όλα καλά. Από μόλυνση επίσης κανένα πρόβλημα σύμφωνα με την μελέτη του κ. Μάργαρη (των άλλων οι μελέτες να πεταχτούν, αυτός τα λέει καλά), χώρια που μπορεί να σκάσει και καμία έρευνα ότι είναι και ευεργητικό κιόλας. Κύριοι τότε η επένδυση σας θα αποδίδει από δύο μεριές. Και στον πρωτογενή τομέα και στον τουριστικό!!!
    Βέβαια υπάρχει μία λεπτομέρεια ότι μπορεί να μην πατά άνθρωπος, α ξέχασα εκτός αν είναι Νορβηγός!!!
    Βέβαια πάλι εμεις που δεν θα πατάμε θα είμαστε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια συλληπητήρια για τον Νίκο Μάργατη τον οποίο παρακολουθούσα αλλά διαφωνούσα σε πολλά μαζί του.
      Αυτός είχε πάθει από την ανάποδη αυτό που έχουν οι ψευτοοικολόγοι. Έντονη αντι ψευτοοικολογικότητα.

      Διαγραφή
  4. Με τις αυθεντίες γενικά είχαν μια επιφύλαξη. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο μακαρίτης ο Μάργαρης ποτέ δεν ανέφερε ότι είναι δυνατόν εκεί που υπάρχει ιχθυοκαλλιέργεια να αναπτυχθεί στο ίδιο σημείο τουρισμός. Υπάρχει περίπτωση να πας ιχθυοτροφεία στα Πόρτο Κατσίκι και να πεις όλα καλά και να συνεχίσει να πηγαίνει κόσμος εκεί για μπάνιο; Δεν θα ενοχλήσει όλους αυτό αισθητικά; Δεν θα κατακάτσουν τα υπολήματα τροφής στο βυθό και θα αλλάξει χρώμα και από καθαρό μπλε θα γίνει βαθύ πράσινο σαν σε λίμνη; Θέλετε κύριε ιχθυοκαλλιεργητά μελέτη Πανεπιστημίου γι αυτά τα απλά που σας αναφέρω;
    Εμείς δεν θέλουμε κλουβιά γιατί θέλουμε τουρισμό κύριοι. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΙΑΜΑΤΗΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕ. ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ANDREW HOLMS.

      Διαγραφή
  6. ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 22
    http://www.slideshare.net/JIMKON/ss-8616206

    ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΥΔΡΟΛΗΨΙΕΣ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΥΠΟΓΟΝΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ.

    ΑΚΟΥ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ.
    ΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΗ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ; ΣΚΙΣΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, ομάδα εξωγήινων επιχειρηματιών η οποία μελετά εδώ και καιρό την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα, αποφάσισε να επενδύσει στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Επέλεξέ μάλιστα την περιοχή μας για να επενδύσει γι'αυτο πέρα απο τις παραλίες που αναφέρετε, θα τοποθετήσουν κλουβιά ακόμη και σε πισίνες σπιτιών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ Ο 8.59 ΕΙΝΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 10,02 δεν μας λες και ποιος ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι γνωστό ότι οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν σημαντική πηγή μόλυνσης του υδάτινου περιβάλλοντος. Αυτό διαπιστώνεται από τον σημαντικότατο φορέα Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (United Nations Environment Program – Mediterranean Action Plan, www.unepmap.org) που λειτουργεί στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την προστασία της Μεσογείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.