Παναγιώτης Στάϊκος: Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία του κου Κουρουμπλή για τα φάρμακα.


Αγαπητέ κύριε Κουρουμπλή και «παλιέ μου Σύντροφε, το πάλαι ποτέ».
Αληθινά δεν πίστευα στα μάτια μου και στα αυτιά μου, όταν σας έβλεπα από την τηλεόραση να απαντάτε στον Υπουργό Υγείας κύριο Γεωργιάδη (που ξέρετε πολύ καλά πως ούτε τον ψήφισα, ούτε ανήκω στην παράταξή του). Αυτά που λέγατε για κάποιο γνώστη του θέματος, δημιουργούσαν την εντύπωση ότι ήταν είτε προϊόντα άγνοιας, ασχετοσύνης, σύγχυσης ή προϊόντα βλακείας. Όμως εγώ που ξέρω ότι είστε πανέξυπνος και ούτε σε σύγχυση βρισκόσασταν, ούτε άσχετος είστε ή ότι είχατε άγνοια, αφού έχετε διατελέσει και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, γνωρίζω ότι απλά κάνατε στείρα και Λαϊκίστικη -Δημαγωγική Αντιπολίτευση.
Τότε που οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Κρεμαστινός, Παπαδόπουλος, Μαριλίζα παρίσταναν τους Υπουργούς, αλλά δεν ήταν Υπουργοί, εσείς τι κάνατε;
Τουλάχιστον ο κύριος Γεωργιάδης είναι Υπουργός, γιατί έχει τα κότσια να σπάει αυγά και να κάνει οικονομία στα ταμεία με την μείωση τιμών με ποσόν πάνω από 500 εκατομμύρια ΕΥΡΩ και να εξασφαλίζει φθηνό και καλό φάρμακο και για αυτούς που δεν έχουν ασφάλεια όταν το αγοράζουν.
Αλήθεια ήταν Υπουργός ο πολύς κύριος Αλέκος Παπαδόπουλος, όταν διαπίστωνε ότι στο Υπουργείο Υγείας υπήρχαν πιράνχας. Ο Υπουργός δεν είναι για να κάνει διαπιστώσεις αλλά για να παίρνει αποφάσεις και να δίνει λύσεις.
Ξέρετε πως τιμολογούσαν οι Πολυεθνικές τα πρωτότυπα φάρμακα, όταν εσείς ήσασταν Γενικός Γραμματέας ή Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υπουργοί οι κύριοι που ανέφερα; Όπως γούσταραν!!!!!
Ξέρετε πως τιμολογούνται τα πρωτότυπα φάρμακα των Πολυεθνικών, που Υπουργός είναι ο κύριος Γεωργιάδης; Με βάση τον μέσο όρο των αντίστοιχων χαμηλότερων τιμών τριών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εδώ θα σας κλείσω το στόμα με ντοκουμέντα και φωτογραφίες.
Όπως προκύπτει από τον ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του 2011 (Δηλαδή ήταν οι ίδιες τιμές που ήταν και το 2010 που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και εσείς Βουλευτής του), το πρωτότυπο καρδιολογικό φάρμακο της Γερμανικής Πολυεθνικής BOEHRINGER ING PRADAXA 60X110 mg είχε λιανική τιμή 149,89 ΕΥΡΩ και σήμερα με Υπουργό τον κύριο Γεωργιάδη έχει φθάσει τα 89,55 ΕΥΡΩ (Το φάρμακο αυτό είναι ON PATEND, δηλαδή είναι πρωτότυπο, που δεν έχει λήξει η πατέντα του ).
Άλλο παράδειγμα το Ψυχοφάρμακο ZYPREXA VELO των 20 mg της Πολυεθνικής LILLY είχε Ιανουάριο του 2011 278,25 ΕΥΡΩ και σήμερα με Υπουργό τον κύριο Γεωργιάδη έχει 144,67 ΕΥΡΩ  και το γενόσημό του 115,74 ΕΥΡΩ , στο οποίο θα μειωθεί με τον νέο νόμο η τιμή του ακόμη 35%!!!!
Άλλο παράδειγμα το ευρέως διαδεδομένο φάρμακο για το στομάχι της Πολυεθνικής ASTRA-ZENECA NEXIUM των 40 mg x28 τον Ιανουάριο του 2011 είχε 32,6 ΕΥΡΩ και σήμερα με Υπουργό τον κύριο Γεωργιάδη έχει 16,02 ΕΥΡΩ και το γενόσημο του HELIDES των 40 mg x30 tablets έχει 12,82 ΕΥΡΩ και δεν το κατασκευάζει καμιά εταιρεία από τις Ινδίες ή το Μπαγκλαντές, αλλά η Πολυεθνική SANOFI.

Ξέρετε κύριε Κουρουμπλή πως οι περισσότερες Πολυεθνικές κατασκευάζουν τα πρωτότυπα φάρμακά τους σε εργοστάσια Ελληνικών Εταιρειών, οι οποίες παράγουν συγχρόνως και τα δικά τους γενόσημα φάρμακα.
Άρα ντροπή σας κύριε Κουρουμπλή να λέτε αυτές τις μπούρδες στην Βουλή.
Τελικά υπηρεσία στην πατρίδα και το Ελληνικό Λαό, που τόσο δοκιμάζεται δεν προσφέρετε εσείς, αλλά ο Υπουργός Υγείας με αυτό τον νόμο που έφερε στην Βουλή και θα εξοικονομήσει πάνω από 500 εκατομμύρια ΕΥΡΩ στα ταμεία.
Εσάς όμως το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες της Βουλής, που δεν διστάζετε να τις αλλάζετε σαν πουκάμισα.


Και όλος αυτός ο λαϊκισμός, ο δικός σας και πολλών έχουν κάνει ασθενείς να αρνούνται να πάρουν γενόσημα φάρμακα, καλών Ελληνικών Εταιρειών, με αποτέλεσμα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία (ο χρωματιστός κυκλικός δίσκος) από τον Υπολογιστή μου, μέσα από ένα υπερσύγχρονο Ιατρικό Λογισμικό Πρόγραμμα τα ON PATEND φάρμακα είναι το 42,6% αυτών που έχω αναγράψει, τα OF PATEND το 39,6 και τα γενόσημα μόνο 17,6 % , όταν σε χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ισπανία και Σουηδία, ξεκινάνε από 60% και φθάνουν μέχρι και 80% των αναγραφόμενων φαρμάκων.


Με τέτοια κρίση που υπάρχει, αν δεν λέγατε τέτοιες μπούρδες θα είχατε ποσοστά πάνω από το 48% του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 ή το 54% του ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ Καραμανλή το 1974.
Τέτοια να λέτε και κάτι ακόμη πιο όμορφα για βιζιτούδες και αν ξεκολλήσετε από το 21% να μου γράψετε.

Αστακός 22/11/2013 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

2 σχόλια:

  1. Σωστός ο κ. Στάικος. Ο κ. Γεωργιάδης ειίναι ενημερωμένος, τολμηρός, λογικός, επιτέλους ένας σοβαρός Υπουργός Υγείας. Από τον κ.Κουρομπλή δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, είναι ο ορισμός του βαθέως Πασοκ που θέλει να μας ξαναδυναστέψει δια της πλαγίας οδούς. Εφιαλτικό σενάριο η νεοκομουνιστική+βαθύ Πασοκ- κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΤΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.