Νέα «βόμβα» από Μ. Βαρβιτσιώτη: «Καταργούνται οι άδειες ερασιτεχνικής αλιείας».


Ούτε και με ψάρεμα δεν θα μπορεί κανείς να ζήσει…
Το νέο οργανόγραμμα το υπουργείου Ναυτιλίας παρουσίασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος τόνισε ότι επιδιώκεται η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία, τόσο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, όσο και του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).
Με τον νέο οργανισμό, ο οποίος θα σταλεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έγκριση, ομογενοποιούνται οι λειτουργίες.
Όπως ανέφερε, θα υπάρχουν, τρεις γενικές γραμματείες με σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες. Η γενική γραμματεία του υπουργείου, η γενική γραμματεία Λιμένων και η γενική γραμματεία Αιγαίου. Οι κλάδοι από οχτώ θα γίνουν τέσσερις, οι γενικές διευθύνσεις από δύο θα γίνουν τρεις, οι διευθύνσεις από 53 θα γίνουν 30 και τα τμήματα από 181 θα γίνουν 111.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι θα ενισχυθεί το γραφείο του υπουργού, ώστε να γίνει επιτελικό και θα έχει, εκτός των άλλων, απευθείας έλεγχο στην υπηρεσία εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, με στόχο την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, κάτι που δεν γίνεται μέχρι τώρα. Θα υπάρχει μόνο μία διεύθυνση για τις άγονες γραμμές, ενώ δημιουργείται τεχνική υπηρεσία, η οποία τώρα δεν υπάρχει.
Για τη νέα διάρθρωση των υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, τον «Λιμενικό Καλλικράτη» όπως τον χαρακτήρισε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ανέφερε ότι με αυτή θα αξιοποιηθούν περίπου 700 εργαζόμενοι, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία. Πρόσθεσε ότι καταργούνται οι άδειες ερασιτεχνικής αλιείας, και για τους πολίτες και για τα σκάφη, καθώς και η υποχρέωση δήλωσης απόπλου και κατάπλου των μικρών σκαφών αναψυχής στη λιμενική Αρχή.
Έτσι, απελευθερώνονται πολλοί υπάλληλοι που απασχολούνταν με αυτά και επιτυγχάνεται, στην ουσία, μία αύξηση του προσωπικού κατά 10%, χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη. Για τις άλλες αλλαγές, είπε ότι θα υπάρξει αύξηση των λιμεναρχείων ώστε σε κάθε νομό να υπάρχει λιμενάρχης, θα μειωθούν οι λιμενικοί σταθμοί σε 41 από 104 που είναι τώρα, και από τους οποίους κάποιοι θα αναβαθμιστούν και κάποιοι θα καταργηθούν, ενώ θα διπλασιαστούν τα λιμενικά τμήματα και τα λιμενικά φυλάκια.
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι λύθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα του προσωπικού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που δεν μπορούσε να αγοράσει φάρμακα, καθώς το υπουργείο χρωστούσε και τα φαρμακεία δεν έδιναν φάρμακα. Αυτές οι ληξιπρόθεσμες υγειονομικές δαπάνες, που ανέρχονται στο ποσό των περίπου 6.000.000 ευρώ «ενταλματοποιήθηκαν» όπως υπογράμμισε, και έτσι λύνεται το πρόβλημα.

4 σχόλια:

  1. Φιλε μηπως εισαι προκατελημενος?
    Δεν ειπε οτι απαγορευεται η ερασιτεχνικη αλιεια ΑΛΛΑ οτι καταργουνται ο αδειες.
    ΤΙ θελεις να τρεχουμε καθε δυο χρονια για ανανεωση για να πιασουμε ενα σπαρο?
    Κατα εμε οι αδειες πρεπει να παραμεινουν και να εκσυγχρονιστουν π.χ. αυξημενο αντιτιμο και διαρκεια 10 ετη, ποσοτητα επιτρεπομεμης αλιειας ψαριων, απαγορευση καποιων τεχνικων ψαρεματος, μηνες απαγορευσης κλπ κλπ., ετσι ωστε να μην υπαρχουν εραστεχνες που πιανουν με συρτη η ψαροντουφεκο 10-20 κιλα ψαρια και μερικοι τα πουλανε φορα καμπανα στους μαναβηδες.
    Ειδικα οι ψαροντουφεκαδες που ολοι τους εχουμε δει να ξεφορτωνουν στο λιμανι γυρνωντας απο νυκτερινο με φακο.
    ενας ερασιτεχνης νομοταγης ψαρας της καθετης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω μαζι σου φιλε. σε καποιους αλλους τοπους τους κανονες τους βαζουν οι ιδιοι οι ερασιτεχνες. και επιτελους θα πρεπει να προστατευθουν και οι επαγγελματιες αλιεις. για τους οποιους θα πρεπει να μπουν αλλοι κανονες. οχι οτι μας βολευει επειδη ετσι μαθαμε. οτι πρεπει να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τεθούν κανόνες και για τις ανεμότρατες και για τα γρι γρι. Και αυτά με τον τρόπο που ψαρεύουν δημιουργούν πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.