Οι τζαμπατζήδες, τα κορόιδα και τα χαμένα τέλη της Αλυζίας που βγάλανε πόδια και το σκάσανε!


Γράφει ένας δημότης κορόιδο.

Αρκετά διαφωτιστικός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τζαχρήστας. Τι μας είπε εν ολίγοις; Ότι 2,8 εκατομμύρια ευρώ είναι η θετική ζημιά του Δήμου Ξηρομέρου, δηλαδή ανείσπρακτα τέλη που αφορούν κυρίως παρελθόντα έτη. Τουτέστιν κάποιοι δημότες τα χρωστάν αυτά εξαιρώντας βεβαίως τους πολύπαθους δημότες του τέως Δήμου Αλυζίας, που πλήρωσαν..., έχουν τις αποδείξεις..., αλλά βρίσκονται χρεωμένοι γιατί τα λεφτά τους έγιναν καπνός, κοινώς υπεξαιρέθηκαν παρότι ένας τέως Δήμαρχος και νυν υποψήφιος ανέφερε σχετικά με το θέμα ότι «δεν πρέπει να μιλάμε για υπεξαίρεση, η λέξη υπεξαίρεση θα πρέπει όχι απλά να εννοείται η να υπάρχει υπόνοια, δεν είμαι νομικός, αλλά θα πρέπει να έχει αποδειχτεί πλήρως με στοιχεία».
Δεν είναι υπεξαίρεση με απόδειξη και στοιχεία όταν κάποιος κύριε τέως Δήμαρχε πλήρωσε, έχει τις αποδείξεις και τα χρήματα δεν μπήκαν στον Δήμο και εμφανίζεται χρεωμένος; Αν αυτό δεν είναι υπεξαίρεση πως ονομάζεται; Χρήματα βγάλανε πόδια και το σκάσανε;
Είναι υπεξαίρεση κύριε τέως Δήμαρχε που δεν γνωρίζουμε το ύψος της και από ποιους. Περιμένουμε τον Εισαγγελέα να μας πει απ' ότι μαθαίνω διαβάζοντας τα διάφορα τοπικά μπλοκς και αυτά που αναφέρετε να μην μιλάμε για υπεξαίρεση δεν στέκουν στην λογική.
Το ρεζουμέ ποιο είναι; Ότι από την έναρξη των Καποδιστριακών Δήμων μέχρι και σήμερα, κάποιοι ήταν και είναι τα κορόιδα που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και πληρώνουν, και κάποιοι είναι οι έξυπνοι που δεν πληρώνουν και απ' ότι φαίνεται δεν έχουν και καμία επίπτωση.
Πρόταση: Οι υποψήφιοι για την νέα δημοτική αρχή οφείλουν να υποσχεθούν ότι αυτό το αίσχος θα λάβει τέλος. Ότι θα πράξουν τα δέοντα για να εισπράξουν μέχρι του τελευταίου σεντς τα χρωστούμενα, δείχνοντας κατανόηση μόνο στους έχοντες πραγματική αδυναμία συμπατριώτες μας, που χτυπημένοι από την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων πραγματικά αδυνατούν. Κάποιοι δημότες δεν ανέχονται άλλο πλέον να είναι μονίμως τα κορόιδα.

16 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα ξέρετε ποιό είναι? Οτι δήμαρχο βγάζουν οι έξυπνοι που δε πληρώνουν, δυστυχώς, και όχι τα κορόιδα που πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κιρ υποψιφιε. ιγο πλιρωσα εχο αποδιξι αλλα χρουσταω.
    τα λιφταμ που πιγανε?
    δεν ειν υπιξερεση αυτινη?
    αμ τι ειν τοτεσ?
    δεν μας τα κρενισ καλα μφενεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν μπορουμε να μιλαμε για υπεξαιρεση. εχει δικιο ο υποψηφιος δημαρχος.
    μπορει εκει στο δημαρχειο της αλυζιας να ξεχασανε κανενα παραθυρο ανοικτο να σχηματιστηκε ρευμα απο τον μαιστρο και ουπ πεταξανε τα λεφτα μας. καλα τα λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσημη δήλωση επί λέξη με δελτίο τύπου πριν λίγες ημέρες του κου Γαλούνη.
    Όσον αφορά τα περί ''σκανδάλου'' στο Δήμο Αλυζίας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία σχέση με οποιοδήποτε τυχόν σκάνδαλο στο Δήμο αυτό.
    Πατριώτες καταλάβατε τι σας λέει. Την λέξη σκάνδαλο την έχει σε εισαγωγικά. Δηλαδή το ότι εσείς πληρώσατε και είστε χρεωμένοι και δεν μπορείτε να πάρετε φορολογική ενημερότητα δεν είναι σκάνδαλο!!! Το ότι χρήματα που πληρώσατε και έχετε τις αποδείξεις, αλλά ουδέποτε μπήκαν στα ταμεία του Δήμου δεν είναι σκάνδαλο σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο αλλά του βάζει εισαγωγικά. Άρα τα χρήματα σας μάλλον όπως λέει και ο τίτλος της ανάρτησης βγάλαν πόδια και το σκάσανε!!!
    Επίσης αναφέρει δεν έχει καμία σχέση. Συμφωνούμε εν μέρει με αυτήν την θέση. Τους υπευθύνους θα τους βρει ο εισαγγελέας και ένοχοι εκ των προτέρων και ανθρωποφαγία σε μία ευνοούμενη Πολιτεία δεν πρέπει να υπάρχουν.
    Αλλά κύριε πρώην Δήμαρχε μία σχέση θέλεις δεν θέλεις έχεις. Ξεχνάς ότι ήσουν Δήμαρχος σε αυτόν το Δήμο; Ως γνωστόν προΐσταται.
    Όχι στο θυμίζω γιατί οι παρθενογενέσεις είναι στην μόδα τώρα τελευταία και κάποιοι πολιτικοί αυτήν την επιλεκτική αμνησία την έχουν πάθει ομαδικά διαπιστώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα βρε παιδιά ο Τριποτσέρης ήταν τότε δημαρχος όχι ο Γαλουνης μην τα ισοπεδώνετε όλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τους αφορα και τους δυο μιας και υπαρχουν αποδειξεις πληρωμης και απο των δυο τις θητειες. ομως ο Γαλουνης ειχε 8 χρονια δημαρχος και επισης εκτος απο το να μας λεει οτι δεν υπαρχει κανενα σκανδαλο και υπεξαιρεση εχει κανει και κινησεις τους τελευταιους μηνες.
      ματια και αυτια εχουμε. θα δειτε στις εκλογες το αποτελεσμα των κινησεων του.

      Διαγραφή
    2. Για μαθε ομως σε ποιανου τη θητεια ειναι το μεγαλο ελλειμα και μετα βγες και κατηγορα! Γιατι και η βλακεια (και η ελλειψη ενημερωσης) εχει και τα ορια της!

      Διαγραφή
    3. απευθυνομαι στον κυριο-κυρια 7:47

      Διαγραφή
    4. 1. το υψος του ποσου του ελλειματος και ποια περιοδο αφορα θα το δειξει ο διαχειριστικος ελεγχος απο την αποκεντωμενη οταν επιτελους γινει και η εισαγγελικη ερευνα.
      2. ενας ηταν αυτος που μιλησε και μας ειπε για σκανδαλο σε εισαγωγικα και για μην μιλαμε για υπεξαιρεση. καλο ειναι να μην καταδικαζουμε εκ των προτερων αλλα καλο ειναι και καποιοι να μην βιαζονται να αθωωνουν εκ των προτερων γιατι και σκανδαλο υπαρχει και υπεξαιρεση. το ξερουν αυτο πολυ καλα οι ανθρωποι που εμφανιζονται να χρωστανε ενω πληρωσαν. ενας μαλιστα απο το μυτικα πηγε και τα εκανε γης μαδιαμ στο δημαρχειο παλαιοτερα.
      3. επισης ειναι γνωστο στην κοινωνια τι εχει συμβει γιατι καποιοι μιλησαν εξω αλλα για δικους τους λογους αποφασισαν να μην μιλησουν καπου αλλου.
      αρα φιλε μου εσυ μην μιλας γιατι η κοινωνια και οι παθοντες ξερουν τι εχει συμβει αλλα αυτο δεν σημαινει και τιποτα αν δεν αποδειχτει. αυτο αναμενουμε.

      Διαγραφή
  6. Άσε που τελευταία το παίζουν και όλοι ανεξάρτητοι. Στο τέλος θα αρχίσουμε κι εμείς στο Ξηρόμερο να τρώμε γαλοπούλα και να γιορτάζουμε το Independence Day. Δυστυχώς οι εκλογές προβληματίζουν λίγους αλλά ψηφίζουν πολλοί. Ο αείμνηστος πολιτικός άνδρας, την είχε πεί την αλήθεια του. Όποιος βγεί από το μαντρί τον τρώει ο λύκος. Και ήξερε πολύ καλά ότι μίλαγε για πρόβατα. Όπως και για βόδια. Σύμφωνα με έναν άλλο αείμνηστο πολιτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε σκάνδαλο, ούτε υπεξαίρεση υπάρχει. Φαντασιόπληκτοι είναι ο κόσμος. Δεν πλήρωσαν και δεν το θυμούνται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χοντρο λαθος υποψηφιε δημαρχε να μας λες για ''σκανδαλο'' και μην λετε για υπεξαιρεση χωρις αποδειξεις.
    οι αποδειξεις ειναι ο κοσμος που χρωστα ενω πληρωσε και ειναι πολλοι και καποιοι εχουν και μεγαλο προβλημα.
    πολυ πρεμουρα βλεπω εκ μερους σου να βγαλεις λαδι το ολο θεμα. δεν ειναι τοσο απλο. κανε υπομονη λοιπον και περιμενε. ο εισαγγελεας προχωρα και θα εχουμε νεα συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν πρέπει να μιλάμε για υπεξαίρεση, η λέξη υπεξαίρεση θα πρέπει όχι απλά να εννοείται η να υπάρχει υπόνοια, δεν είμαι νομικός, αλλά θα πρέπει να έχει αποδειχτεί πλήρως με στοιχεία

    Γλωσσοπλαστικές ΠΑΣΟΚικες εκφρασεις

    Μετάφραση για όσους δεν κατάλαβαν.

    Πληρώσατε και παρόλα αυτά χρωστάτε. Κάτι τρέχει στα γύφτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να μην ξεχνάμε. Στοιχεία και αποδείξεις γι άλλο θέμα του πρώην Δήμου Αλυζίας.
    http://mytikaspress.blogspot.gr/2012/07/blog-post_20.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Σοβαρότατες οι ευθύνες των εκάστοτε διοικούντων στην Αναπτυξιακή Δημοτική επιχείρηση του πρώην Δήμου Αλυζίας! Πολλά τα αναπάντητα ερωτηµατικά!
      Έγγραφο-βόμβα απεκάλυψε το πρώτο σε ενημέρωση blog της περιοχής μας xiromeronews. Το έγγραφο είναι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, το οποίο σαφώς αναφέρει ότι κατά τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησαν σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Αναπτυξιακής Δημοτικής επιχείρησης Τοπικής Κοινωνικής Πολιτιστικής και Αθλητικής ανάπτυξης του πρώην Δήμου Αλυζίας δεν ανευρέθηκαν καταχωρημένοι προϋπολογισμοί-απολογισμοί όλων των ετών λειτουργίας από ιδρύσεως μέχρι και το έτος 2009!!...
      Το Πόρισμα - βόμβα εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εκάστοτε διοικούντες της Αναπτυξιακής Δημοτικής επιχείρησης του πρώην Δήμου Αλυζίας, ρίχνει βαρύτατες ευθύνες με πραγματικά απίστευτες αποκαλύψεις!
      Εδώ και τώρα ας βγουν όλα στο φως και ας ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με όσα επιτάσσει ο Καλλικράτης για τις “προβληματικές” Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων. Ως εδώ... αρκετά η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των Δημοτών. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει ο Ξηρομερίτικος λαός για να ξεχρεώσει μια Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, χωρίς να γνωρίζει από που προήλθαν αυτά τα χρέη."

      Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, η παραπάνω ανάρτηση και αναρωτιέμαι αν τελικά πληρώθηκαν και πως κάποιοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, που ο τέως δήμαρχος Αλυζίας τους είχε και δούλευαν απλήρωτοι επί ένα χρόνο σχεδόν και ενώ ο δήμος είχε απενταχθεί από το πρόγραμμα με δική του ευθύνη! Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιός πλήρωσε ή θα πληρώσει τελικά τους εργαζόμενους.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.