Επισφαλές το μέλλον του Κ.Υ. Μύτικα.


Μαύρα σύννεφα πάνω από το Κ.Υ. Μύτικα. Σύμφωνα με πληροφορίες κρίνεται επισφαλές το μέλλον και η λειτουργικότητα των Κέντρων Υγείας με την αποσύνδεσή τους από τα νοσοκομεία. Όλοι γνωρίζουμε ότι στο Μύτικα εδώ και καιρό το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα έχει σταματήσει στον σκελετό του και επ' αυτού ουδεμία πληροφόρηση έχουμε.
Σε μία περιοχή σαν την Αλυζία, που το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται κατά πολύ και με τα γειτονικά νησιά Κάλαμο και Καστό, ένα κλείσιμο του Κ.Υ. Μύτικα θα είναι καίριο πλήγμα στην περιοχή.

Το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα σταματημένο στον σκελετό του. Γιατί;
Πρέπει τοπική κοινωνία, φορείς και τοπικές αρχές να δράσουμε να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζετε που λέει και το όμορφο τραγουδάκι. Να παλέψουμε μήπως κρατήσουμε το Κ.Υ. Μύτικα, αν και εμείς με όλα αυτά που μαθαίνουμε θεωρούμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει. Την προσεχή Πέμπτη θα έχουμε το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Υγείας και πρέπει η τοπική κοινωνία να εκφράσει την αντίθεση της στο ενδεχόμενο λουκέτου του Κ.Υ. Μύτικα. Ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν θα κλείσει κανένα Κ.Υ. που εξυπηρετεί νησιωτική περιοχή. Αυτό πρέπει να είναι και το δικό μας επιχείρημα, το οποίο έχει και πραγματική βάση. Κάλαμος και Καστός καλύπτονται υγειονομικά από το Κ.Υ. Μύτικα.
Πρέπει άμεσα το θέμα να έρθει σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο και να παρθεί απόφαση εναντίωσης στο κλείσιμο του Κ.Υ. Μύτικα. Πρέπει όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να πάρουν δημόσια θέση. Επίσης το ίδιο και οι φορείς. Πρέπει να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας γιατί αλλιώς το Κ.Υ. Μύτικα σύντομα θα είναι παρελθόν.
Τουλάχιστον να αγωνιστούμε και αν δεν μπορέσουμε να παραμείνει Κ.Υ., να μείνει σαν ένα καλό, πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό Περιφερειακό Ιατρείο με ένα ασθενοφόρο γιατί με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας ούτε αυτό δεν θα μας μείνει στο τέλος με την αδράνεια μας. Πρέπει κατά την γνώμη μας κάποιες ενέργειες να γίνουν σύντομα πριν μας έρθουν τα μαύρα μαντάτα και κατόπιν τρέχουμε. Ήδη πριν λίγες ημέρες μία νοσηλεύτρια έφυγε με απόσπαση. Στο ήδη αποψιλωμένο Κ.Υ. Μύτικα άλλο ένα χτύπημα. Γιατί; Είναι ώρα η τοπική κοινωνία να δράσει για το σημαντικότερο αγαθό. ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ....

10 σχόλια:

  1. μηπως σαν π.ιατρειο θα εξυπηρετουμεθα καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι δεν θα εξυπηρετηθούμε καλύτερα σαν περιφερειακό ιατρείο και δεν το λέω για την αντιπαράθεση. Εάν θέλουμε να δώσουμε μια συνέχεια σε ότι κινήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών και αν θέλουμε να πούμε ότι στ' αλήθεια μιλάμε για ένα καλύτερο μέλλον, με καλύτερες και πιο ελπιδοφόρες προοπτικές, θα πρέπει να επιδιώξουμε και να κινητοποιηθούμε και προς την διατήρηση του Κέντρου Υγείας και προς την στελέχωσή του και προς την ολοκλήρωση του καινούριου. Αν θέλουμε να πιστεύουμε αυτά που λέμε για το μέγεθος και την προοπτική ου τουρισμού στον τόπο μας. Δύσκολα πράγματα σε μια δύσκολη χρονικά οικονομική συγκυρία (και θεσμική και ηθική θα έλεγα). Γνωρίζω πολύ καλά ότι το κριτήριο διατήρησης και συντήρησης είναι οικονομικό κυρίως. Αν βγαίνουν τα νούμερα θα διατηρήσουν το Κέντρο Υγείας. Αν δεν βγαίνουν τα νούμερα θα το κλείσουν. Αυτή όμως είναι μια γενική διαπίστωση. Η πραγματικότητα έχει να κάνει με το τι θα κάνουμε εμείς. Έστω για την τιμή των όπλων. Είμαστε οι μεγαλύτεροι ξεφτίλες. Κρατάμε ένα πεζόδρομο ανοιχτό μόνο και μόνο για όχι περισσότερους από 5 επαγγελματίες. Μας φτιάχνουν ένα καινούριο Κέντρο Υγείας και αν ήταν δυνατό θα το γκρεμίζαμε πάλι για 5 άτομα. Η δικτατορία της βλακείας βασιλεύει σ' αυτό το χωριό. Και στα γειτονικά. Γιατί δεν βλέπω να δραστηριοποιείται κανένας και ποτέ για το Κέντρο Υγείας της περιοχής. Ακριβώς γιατί και σ' αυτά τα χωριά, 5 "τύποι" έχουν πείσει ένα ολόκληρο χωριό ότι το θέμα του Κέντρου Υγείας είναι θέμα ποδοσφαιρικό. Τόσο κομπλεξικοί. Ας κινηθούμε όσοι θέλουμε να κινηθούμε για το θέμα του Κέντρου Υγείας και οι υπόλοιποι ας κάτσουνε στα κονάκια τους. Μπλόγκερ δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά πρέπει να βγεί ανακοίνωση για συνάντηση και γι' αυτό το θέμα. Κι επειδή δεν βλέπω να το κάνει κανένας, κάντο εσύ κι εμείς ξέρεις ότι θα έρθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση και τα σχόλια της. Έχει ενδιαφέρον! http://mytikaspress.blogspot.gr/2013/11/blog-post_108.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο καλαμος ανοικει στην λευκαδα υγειονομικα εδω και κατι χρονια και τα περιστατικα εξυπηρετουνται με το εκαβ να λεμε και την αληθεια και εχει παντα γιατρο!τον καλαμο μην τον ανακατευεται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις τη διάβασα και μεταφέρω το πιό ενδιαφέρον κατά γνώμη μου τμήμα της. Κάποιοι πρόβλεψαν αλλά δε ξέρω τι αποτελέσματα είχαν.

    "Επίσης σας αναφέρω ότι ουδέποτε αδιαφόρησα για το Κέντρο Υγείας του Μύτικα. Αντιθέτως συμφωνήσαμε με το τότε Αντιδήμαρχο Αλυζίας κύριο Λύτρα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλάμου κύριο Κανδηλιώτη και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μύτικα κύριο Χρόνη και κάναμε έγγραφο στην 6η ΥΠΕ να μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Μύτικα στο Νοσοκομείο Λευκάδας με την ελπίδα ότι μόνο έτσι θα διασωθεί και προκαλώ όσους αναφέρω να με διαψεύσουν.

    Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥ

    ΦΩΤΗΣ ΣΩΛΟΣ

    Αναρτήθηκε: Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013
    22 Νοεμβρίου 2013 - 11:58 μ.μ.

    Ως ένας εκ των ΄΄προκαλουμένων΄΄ από τον κ. Σώλο, είμαι υποχρεωμένος να επιβεβαιώσω τα όσα αναφέρει στην τελευταία παράγραφο της παρέμβασής του. Πράγματι, πριν από δυομιση περίπου χρόνια ως νεοπαραλαβών αντιδήμαρχος Αλυζίας, έλαβα γνώση της απόφασης για υπαγωγή του αγροτικού ιατρείου Καλάμου στο ΚΥ Βασιλικής Λευκάδος. Μετά από συζήτηση και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Σώλου και των υπόλοιπων που αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του, έστειλα έγγραφο σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με το οποίο εξηγούσα γιατί η ανωτέρω απόφαση ήταν λάθος και δεν εξυπηρετούσε τους κατοίκους του νησιού. Ζητούσα την ακύρωσή της και την υπαγωγή του ΚΥ Μύτικα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδος, με βάση το κριτήριο της απόστασης, αφού στο θέμα της διακομιδής ασθενών και τα πέντε λεπτά ακόμη μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμα για τη ζωή τους. Βέβαια, ο λόγος δεν ήταν μόνο αυτός. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι στη διατήρηση του ΚΥ στο Μύτικα, πέραν της διατήρησης των περιφερειακών ιατρείων Καλάμου και Καστού στη δύναμή του, που είναι ζωτικής σημασίας, θα συμβάλει και η υπαγωγή του στο ΓΝ Λευκάδος.

    Σπ. Λύτρας
    Δημ. Σύμβουλος Αλυζίας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια ειναι τα συμπερασματα? Να εξηγησει καποιος γιατι αισθανομαι πολυ χαζος. Οτι δεν κυνηγησε ποτε κανενας την παραμονη στο Μεσολογγι? Οτι θελει ενας αντιδημαρχος να παμε Λευκαδα? Με ποιες διεργασιες? Να πουνε οι Προεδροι των τοπικων συμβουλιων αν γνωριζαν κατι. Αν γνωριζαν και δεν εβγαλαν αυτη την προταση προς τον κοσμο, εχουν ευθυνη. Αν δεν γνωριζαν, να λαβουν θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφηστε τις αμπελοσοφιες και οσοι ασχολειστε φροντιστε να γινει ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Εκει ειναι το μελλον.
    ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περιφερειακό ιατρείο Μύτικα θα ειναι καλύτερα για ολους μας, οπως παλιά!!! θα βρίσκουμε γιατρό να γράφουμε τα φάρμακα μας και οπως βρισκαμε οταν τον ειχαμε ανάγκη.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.