Παρέμβαση της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών για το νερό: «Δύο γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα». Επίκαιρη λαϊκή παροιμία.



Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Δήμο Ξηρομέρου ξεπερνάει και την πιο αχαλίνωτη φαντασία. Δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, η κ. Κουμανδράκη-Σαμαρά και ο κ. Γαλούνης, των οποίων η υποψηφιότητα από μόνη της αποτελεί μνημείο θράσους και ύβρεως απέναντι στον κόσμο του Ξηρομέρου, εκτοξεύουν πυροτεχνήματα ο ένας εναντίον του άλλου με αφορμή την νέα δειγματοληψία της Διεύθυνσης Υγιεινής.
Ξαφνικά λοιπόν ο κ. Γαλούνης θυμήθηκε την ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης που τον χαρακτήριζε σ´ολη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας και δημοσιοποίησε την έκθεση της Υγιεινής για το νερό που παρέχει ο Δ. Ξηρομέρου στους δημότες του.
Τα τέσσερα περίπου χρόνια της θητείας του ο κ. Γαλούνης δεν είχε επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την ποιότητα του νερού που παρείχε ο Δήμος ούτε όταν πριν από δυο χρόνια είχε διαρρεύσει για πρώτη φορά η έκθεση της Υγιεινής, όπου τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας ήταν περίπου τα ίδια και αφορούσαν όλο τον Δ. Ξηρομέρου.
Τότε λοιπόν το Πάσχα τού 2012 ο ευαίσθητος κ. Γαλούνης αντί να πάρει την έκθεση και να την καταθέσει στον εισαγγελέα σφύριζε κλέφτικα, βλέπετε διήγε το μήνα του μέλιτος με τη σημερινή του αντίπαλο(;). Πού καιρός για ευαισθησίες, πού καιρός για να επιτελέσει το έργο για το οποίο τον έστειλε ο λαός του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ στο Δήμο. Τότε έτρωγαν συναγρίδες, θηράματα μαζί με τον κ. Σαμαρά και την Αντιδήμαρχο, την κυρία Ντίνα, και δεν του έμενε καιρός να ασχοληθεί με ευτελή θέματα όπως η υγεία των πολιτών.
Έτσι είναι, όταν έχεις φάει τον αγλέορα και οι αισθήσεις αρχίζουν να βυθίζονται, πού να σκεφτείς τον κοσμάκη και το χώμα που τρώει μαζί με το νερό που πίνει.
Επίσης στη συνεδρίαση που έγινε στο Δήμο με θέμα το νερό, συζήτηση που την είχε προκαλέσει η Κίνηση Πολιτών, ο κ. Γαλούνης δεν άνοιξε το στόμα του να πει δυο κουβέντες ή να κάνει μια ανακοίνωση όπως τώρα, παρότι ήταν γνωστά τα αποτελέσματα των νεώτερων δειγματοληψιών, που όπως είπαμε δεν διέφεραν από τα σημερινά. Ποιος ο λόγος να μην ανεβάσει τους τόνους τότε (Φθινόπωρο) για ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας και τώρα προσπαθεί να το κάνει σημαία; Ας δώσει ο ίδιος μια απάντηση, πειστική όμως.
Επιπρόσθετα, την Παρασκευή 21/3 εκδικάστηκε η μήνυση που είχαν υποβάλλει εναντίον του Δήμου τρεις συμπολίτες μας (Μπόνης Δ., Πέττας Χ., Μάντζαρης Λ.) για την ποιότητα του νερού και η απόφαση ήταν καταδικαστική για τους κατηγορουμένους Αντιδημάρχους. Ούτε τότε ο κ. Γαλούνης βρήκε να πει μια κουβέντα ή να βγάλει μια ανακοίνωση και ο λόγος είναι ότι ένας εκ των κατηγορουμένων αποτελεί στέλεχος του επιτελείου του.
Πίστεψε ο κ. Γαλούνης ότι μπορεί να παίξει εν ου παικτοίς και μάλιστα με τόσο σοβαρά θέματα. Πίστεψε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει με περίσσιο θράσος, προεκλογικά, θέματα όπως η προστασία της δημόσιας υγείας. Όταν όμως δεν πιστεύεις σε τίποτε βαθύτερο, τότε ευτελίζεις και τα σοβαρά θέματα με τα οποία ασχολείσαι. 
Αν θέλει να βοηθήσει ο κ. Γαλούνης αρκεί με τα έγγραφα της Υγιεινής να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα και να καταθέσει νέα μηνυτήρια αναφορά, συμπεριλαμβάνοντας αυτή τη φορά και νέους κατηγορουμένους και όχι να έρχεται τώρα και να πιάνει το νήμα από το τέλος κάνοντας φτηνή πολιτική και βάζοντας και τη φωτογραφία του μη τυχόν και τον δούμε και δεν τον γνωρίσουμε.
Για την κ. Σαμαρά ότι και να γραφτεί είναι αδύνατον να αποδώσει το μέγεθος της ανεπάρκειας και της υποκρισίας που την χαρακτηρίζει.
Η κ. Σαμαρά είναι η βασική υπεύθυνη και για την κατάσταση του δικτύου (δεν αναφέρομαι στην παλαιότητα του δικτύου) και για την ποιότητα του νερού και για την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης που εμφανίζει ο Δήμος. Και είναι η βασική υπεύθυνη γιατί τίποτε δεν γίνεται στο Δήμο χωρίς την έγκριση της, χωρίς την παρουσία της, χωρίς τη σφραγίδα της. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Δημαρχείο, μετά τη δημοσιοποίηση της τελευταίας έκθεσης της Δ. Υγιεινής, (όπου άκουσον-άκουσον, ζητάει από τις υπηρεσίες να την ενημερώνουν πριν κάνουν έλεγχο- προφανώς για να είναι προετοιμασμένη;!) αποτελεί μνημείο ελαφρότητας, ασχετοσύνης και εμπαιγμού.
Η ευθύνη των Αντιδημάρχων είναι βεβαιωμένη πλέον και δικαστικά. Όλη τους η ενέργεια, στο θέμα του νερού, εξαντλήθηκε στη απόκρυψη των εκθέσεων της Υγιεινής και στην παραπληροφόρηση σχετικά με τις δειγματοληψίες των ιδιωτικών εταιρειών οι οποίες ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με αυτές της Υγιεινής.
Ποτέ τόσα πολλά λεφτά δεν έφεραν τόσα πενιχρά αποτελέσματα. Έχουν κατασπαταληθεί πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ τα τελευταία δυο χρόνια για το νερό, τα περισσότερα σε έργα που δεν έγιναν, ενώ είναι γνωστό ότι με το ένα τρίτο των χρημάτων τα αντλιοστάσια θα είχαν μεταμορφωθεί από αχούρια σε σαλόνια.
Έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις στον κεντρικό αγωγό από τη Λάμπρα μέχρι τη δεξαμενή, οι οποίες είναι γνωστές στην Αντιδήμαρχο και είναι επίσης γνωστό ότι ενδέχεται να μολύνουν το δίκτυο. Είναι γνωστό όμως ότι κάθε μια παράνομη παρέμβαση στον κεντρικό αγωγό μεταφράζεται και σε δεκάδες ψήφους υπέρ της Αντιδημάρχου και υπέρ του κ. Γαλούνη, γιατί η πρώτη τις ανέχεται, ο δεύτερος δεν βγάζει μιλιά. Κατά τα άλλα ενδιαφέρονται και οι δυο για την ποιότητα του νερού.
Όλο το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου είναι ξεχαρβαλωμένο, ακόμη και στο Δήμο ΦΥΤΕΙΩΝ όπου δεν υπήρχε πρόβλημα κατάφερε η δημοτική αρχή να το δημιουργήσει. Κοινότητες όπου με μια απλή παρέμβαση το πρόβλημα θα λύνονταν σε λίγα λεπτά, έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους.
Στο χωριό του Δημάρχου η γεώτρηση για την ύδρευση δε λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο και η ύδρευση του χωριού εξυπηρετείται από τη γεώτρηση για την άρδευση χωρίς χλωρίωση.
Στα ΒΛΥΖΙΑΝΑ επίσης δεν γίνεται χλωρίωση, στο Καραϊσκάκη έπρεπε να μοιράζουν εμφιαλωμένα εδώ και χρόνια και ο Πρόεδρος της κοινότητος μετακομίζει από την Αντιδήμαρχο στο ΓΑΛΟΥΝΗ, για τις ευθύνες του όμως μούγκα ο κ. Γαλούνης λες και ο Πρόεδρος της κοινότητος είναι διακοσμητικό στοιχείο.
Σε όλη την επικράτεια του Δήμου αναδεικνύονται μικρότερα η μεγαλύτερα προβλήματα με το νερό και έχουν το θράσος και οι δυο υποψήφιοι να εμφανίζονται ενώπιον των πολιτών ζητώντας τη ψήφο τους.
Όσον αφορά το όψιμο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής με τα διάφορα μέτρα που εξήγγειλε για το νερό αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη καταδίκη που τους επιφύλαξε το δικαστήριο.
Και για να έρθουμε και στα μέτρα που εξήγγειλε ο Δήμος θέλουμε να τονίσουμε δυο παραμέτρους:
1) Όποιες παρεμβάσεις πραγματοποιεί ο Δήμος να έχουν την έγκριση και την συνδρομή της Υγιεινής.
2) Όπου ανακοινώνεται διακοπή παροχής νερού ή απαγόρευση χρήσης του νερού να δίνεται ταυτόχρονα δωρεάν εμφιαλωμένο νερό (σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία) και οι κάτοικοι να αποζημιώνονται.
Όπως και να έχει, είναι φανερό πως λογικές και πρακτικές του αυτοδιοικητικού ντουέτου Ντίνας- Γαλούνη αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τόσο σύνθετα θέματα όσο αυτό της ποιότητας και της επάρκειας του νερού.
Ως Συμπολιτεία, έχουμε κατανοήσει πως, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του νερού, απαιτείται υπηρεσία ύδρευσης με εξειδικευμένο προσωπικό, ολοκληρωμένη μελέτη για το δίκτυο και την υδροδότηση, στρατηγική εξοικονόμησης ύδατος, αντικατάσταση μεγάλου μέρους του δικτύου και «σπάσιμο» του πελατειακού μηχανισμού των παράνομων παροχών.
Ως τότε, εις Υγείαν των κορόιδων!

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.