Στην Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όλα γίνονται.


Γράφει μια αναγνώστρια.

Σημασιολογία της λέξης αργομισθία: Η κατοχή μιας θέσης που συνεπάγεται μισθό..., αλλά δεν απαιτεί την πραγματική προσφορά εργασίας.
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μία μακρινή χώρα που φύτρωναν πολλά πορτοκάλια, ονομαζόταν η Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Ήταν λοιπόν ένας Δήμαρχος που εκλεγόταν για πολλά χρόνια και όπως προέβλεπε ο νόμος δεν πήγαινε στην δουλειά του.
Κάποια στιγμή όμως ο λαός αποφάσισε να μην τον εκλέξει. Έφτασε λοιπόν η ώρα να επιστρέψει στην δουλειά του. Αμ δε… Αμ δε… Τόσα χρόνια που είχε να πατήσει στην δουλειά του, είχε ξεχάσει ότι υπάρχει και αυτή η υποχρέωση του. Το σύστημα λοιπόν κινήθηκε και πήρε απόσπαση σε μία ωραία θέση ειδικού συμβούλου 350 χιλιόμετρα μακριά, νομιμότατα βέβαια, αλλά αμφιβάλλουμε αν πάτησε το πόδι του ποτέ εκεί…, αλλά ο μισθός για τέσσερα περίπου χρόνια από το δημόσιο ταμείο, έπεφτε κανονικά.
Τόσοι άνθρωποι, τόσα μάτια από τον τόπο του τον έβλεπαν να μην έχει σπαράξει. Τόσοι άνθρωποι, τόσα μάτια απ’ εκεί δεν τον ήξεραν ούτε κατ' όψη.
Βέβαια το σύστημα μπορεί να δουλέψει και να μας παρουσιάσει κανένα έγγραφο με βούλες, βουλοκέρια και υπογραφές που να λέει ότι σκοτώθηκε στην δουλειά και να βγούμε όλοι τρελοί… τι να κάνουμε… στην Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όλα γίνονται…
Στις επόμενες εκλογές ο Δήμαρχος μας, εκλέχτηκε απλός σύμβουλος μιας και η παράταξη του δεν κέρδισε τις εκλογές. Έτσι και πάλι έπρεπε να επιστρέψει στην δουλειά του μιας και το ειδικός σύμβουλος μας τελείωσε. Αμ δε… Αμ δε… Τόσα χρόνια που είχε να πατήσει στην δουλειά του, είχε ξεχάσει ότι υπάρχει και αυτή η υποχρέωση του. Το σύστημα λοιπόν κινήθηκε πάλι και πήρε μία δεύτερη ωραία απόσπαση αυτήν την φορά στην Περιφέρεια, όπου έχουμε και υψηλές γνωριμίες με Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, νομιμότατα βέβαια και πάλι, αλλά αμφιβάλλουμε αν πάτησε το πόδι του ποτέ εκεί…, αλλά ο μισθός για τριάμισι περίπου χρόνια από το δημόσιο ταμείο, έπεφτε κανονικά.
Τόσοι άνθρωποι, τόσα μάτια από τον τόπο του τον έβλεπαν να μην έχει σπαράξει. Τόσοι άνθρωποι, τόσα μάτια απ’ εκεί δεν τον είδαν ποτέ.
Βέβαια το σύστημα μπορεί να δουλέψει και να μας παρουσιάσει κανένα έγγραφο με βούλες, βουλοκέρια και υπογραφές που να λέει ότι σκοτώθηκε στην δουλειά και να βγούμε όλοι τρελοί… τι να κάνουμε… στην Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όλα γίνονται…
Το αποτέλεσμα;;; 7,5 χρόνια επί 12 μήνες επί 1400 ευρώ περίπου μηνιαίο μισθό (λίγα βάζω) = 126000 ευρώ δημόσιο χρήμα για παραγωγή μηδέν έργου!!!
Όλα τα παραπάνω βέβαια ο Δήμαρχος που όλοι αγαπήσαμε τα έκανε με νόμιμο τρόπο, καμία παρανομία, αλλά υπάρχει ένα αλλά…, ένα μεγάααααααλο αλλά….
ΠΟΙΟ;
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...

6 σχόλια:

  1. Σου διαφεύγει κάτι αγαπητή αναγνώστρια. Πριν εκλεγεί δήμαρχος και νόμιμα απέχει από τη δουλειά του, είχε εκλεγεί πρόεδρος κοινότητας για πολλά χρόνια, και πάλι δε σπάραξε όπως εύστοχα επισημαίνεις. Ο μισθός , όμως μισθός.Κι αυτό ήταν το λιγότερο. Η κοροιδία ήταν το χειρότερο.Κι ύστερα σου λέει ο πασοκτζής θα τον ψηφίσω γιατί είναι ΠΑΣΟΚ. Είναι από αυτούς που ΘΑΨΑΝΕ το ΠΑΣΟΚ. Η σειρά τους να ΘΑΦΤΟΥΝ. Βγείτε όλοι και πείτε όσα ξέρετε για το παλικάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συκοφαντικά άρθρα και μάλιστα από ανώνυμους αναγνώστες δεν θεωρώ σωστό ότι πρέπει να δημοσιεύνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι με το Γαλούνη ασχολείστε? Έλεος ποια! Φόβος και τρόμος έχει γίνει που προσπαθείτε να τον πολεμήσετε με κάθε τρόπο? Όλοι εσείς που βγαίνετε και το παίζετε ηθικοί γιατί δεν λέτε πόσες φορές έχετε πάρει παράνομες επιδοτήσεις? Γιατί δεν λέτε πόσα έχετε βάλει στην τσέπη σας ενώ δεν θα έπρεπε? Αλλά δεν φταίτε εσείς! Το σύστημα φταίει και ο εγωισμός του κάθε ανθρώπου! Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και μετά να βγει και να σκορπά κατηγορίες αριστερά και δεξιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί είναι συκοφαντικό το κείμενο; Πραγματικά γεγονότα παραθέτει. Εσύ ανώνυμε 10.18 δεν τα ξέρεις; Βοά το Ξηρόμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ίδια λογική μπορώ κι εγώ να γράψω άρθρο για την κυρία Σαμαρά, για το πως κατάφερε να γίνει αντιδήμαρχος και για τα 'λεπτα' αισθήματα που τρέφει προς τους ψηφοφόρους της που επίσης βοά το Ξηρόμερο. Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα μου το δημοσίευαν ποτέ ως ανώνυμη γιατί κατά τους υπεύθυνους των μπλογκ θα ήταν συκοφαντία! Σωστά? Σωστά! Αλλά για να 'θάψουν' το Γαλούνη μια χαρά εξαιρέσεις γίνονται από τους μπλογκερς. Αυτή βέβαια είναι δική μου άποψη!

      Διαγραφή
    2. Το ξέρεις εκείνο που λέει: τα δικά μου δικά μου και τα ξένα δικά μου?

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.