Γραφείο τύπου Δήμου Ξηρομέρου: Τον κ. Γαλούνη ως Δήμαρχο Αλυζίας δεν τον ενδιέφερε και τόσο η ποσότητα και η ποιότητα του νερού, αλλά πως θα εισπραχτούν καλύτερα τα τέλη ύδρευσης, και τα κατάφερε περίφημα.


Αστακός 25/03/2014 

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την καταλληλότητα των νερών στην Δ.Κ Αστακού και στις Τ.Κ Καραΐσκάκη και Βασιλόπουλο μετά το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, από την Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής:
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας δεν ενημέρωσε ποτέ, όπως επανειλημμένως κάνει πάρα τις σχετικές διαμαρτυρίες μας, την Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου για την ακριβή ημερομηνία που θα γίνει η δειγματοληψία, έτσι ώστε να παραστεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή υπάλληλος του Δήμου. Συνεπώς δεν γνωρίζουμε πότε πάρθηκαν τα δείγματα και τα σημεία από τα οποία ελήφθησαν. 
ΑΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει συνάψει από την αρχή του 2013 σύμβαση με την εγκεκριμένη εταιρεία ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΗ η οποία πέραν ότι πραγματοποιεί συνεχείς δειγματοληψίες για την καταλληλότητα των νερών, είναι υπεύθυνη για τους χλωριωτές αλλά και για την χλωρίωση του νερού (αύξηση-μείωση).
Όπως όλοι γνωρίζουν η χλωρίωση επηρεάζεται κάθε φόρα από διάφορους παράγοντες όπως η κατανάλωση του νερού, και οι ζημιές στο δίκτυο (σπασίματα). Μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση που είναι συνηθισμένη στο δίκτυο του Αστακού λόγω παλαιότητας απαιτείται αύξηση της ποσότητας του χλωρίου στο νερό. Και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να λαμβάνεται δείγμα τις ημέρες που δεν έχει αποκατασταθεί η ζημιά, διότι οδηγεί σε εσφαλμένα αποτελέσματα. Δυστυχώς η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας δεν ειδοποιεί την Δημοτική Αρχή για τις ημερομηνίες δειγματοληψίας έτσι ώστε η τελευταία με την σειρά της να την ενημερώσει αν υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο.
Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει από την ΒΙΟΑΛΑΛΥΣΗ να πάρει δείγματα και να κάνει τις δικές της αναλύσεις. Όπως θα ζητήσει ξανά από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, η οποία δείχνει μια…… ιδιαίτερη σπουδή με τα νερά του Δήμου Ξηρομέρου, να πραγματοποιήσει ξανά δειγματοληψίες.
Επίσης ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι από την αρχή τους έτους έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός όλων των δεξαμενών υδρεύσεως του Δήμου, όπως μπορεί να βεβαιώσουν όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου παρά τα προβλήματα και πολλές φορές τα λάθη και τις παραλήψεις κάνει μια μεγάλη προσπάθεια στο θέμα της διαχείρισης του νερού. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίζουμε τη Δημόσια Υγεία όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Όσο αναφορά τον κ. Γαλούνη και τον συνδυασμό του, αποτελεί πράγματι μνημείο υποκρισίας να εμφανίζεται ο πρώην Δήμαρχος Αλυζίας, και μάλιστα θλιμμένος, ως ο άνθρωπος, που ο ίδιος δεν κατάφερε επί 20 χρόνια (8 χρόνια Δήμαρχος και 12 Κοινοτάρχης) να εξασφαλίσει ποιοτικό νερό στο χωριό του το Αρχοντοχώρι, να κόπτεται για την δημόσια υγεία των δημοτών του Ξηρομέρου.
Αλλά ξέρουμε ότι τον κ. Γαλούνη ως Δήμαρχο Αλυζίας δεν τον ενδιέφερε και τόσο η ποσότητα και η ποιότητα του νερού, αλλά πως θα εισπραχτούν καλύτερα τα τέλη ύδρευσης, και τα κατάφερε περίφημα. ΤΗΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ.
Αν νομίζετε κ. Γαλούνη ότι για λόγους ψηφοθηρικούς ενόψει των εκλογών του Μαΐου θα κερδίσετε κάτι βάζοντας στην μέση της προεκλογικής αντιπαράθεσης ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η Δημόσια Υγεία είστε γελασμένος.
Γιατί ειδικά εσάς και την διαχείριση σας ως Δήμαρχος ο κόσμος την γνωρίζει…. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.

16 σχόλια:

  1. Ωραιος ο τιτλος και συμπληρωνω και οτι αφου εισπρατανε σωστα τα τελη τωρα συμπορευονται.
    Σε υγεια σας ξηρομεριτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλος συμπορευεται κι αλλος εκτιθεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΝΕ...........

      Διαγραφή
  3. Ξαναβαλε εκεινο του Σαλτογιαννη για την αξιοπρεπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι αναγνώστες μην στέλνετε σχόλια όπου αναφέρεστε σε συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένες πράξεις για μία υπόθεση που εκκρεμεί. Δεν πρόκειται να τα αφήσουμε να αναρτηθούν. Δεν θα ξανά επανέλθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν πάθαιναν τίποτα τα παιδιά μας από τα νερά αυτά που μας λέγατε ότι ήταν πόσιμα τότε να δεις τι θα γινόταν! Έναν έναν θα τους έβαζα μέσα! Η αμέλεια της χλωρίωσης είναι έγκλημα! Εδώ μιλάμε για την υγεία των πολιτών! ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Κατα τ' άλλα ο Γαλούνης σας φταίει που σας συκοφαντεί για να μαζέψει ψήφους όπως λέτε και εσείς στο γραφείο τύπου! Βρε σα δεν ντρεπόμαστε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι φιλοι του μυτικα πρεσσ να προσεχουν τι λενε γιατι η συκοφαντια δε ζει για να γερασει ουτε τα ψεματα των αντιπαλων του γαλουνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΕΤΕ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΣΧΕΤΟ ; ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΧΑΖΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΒΛΕΠΕ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχασε την ψυχραιμία της η κυρία Ντίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ti me noiazei emena kuria ntina gia tn galouni;;;esu ti ekanes edw wste na mn uparxei provlima;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι απαράδεκτο το γραφείο τύπου του Δήμου Ξηρομέρου να αναφέρεται και να ειρωνεύεται το Γαλούνη και τον οποιονδήποτε Γαλούνη με αυτό τον τρόπο. Η απάντηση του Δήμου θα έπρεπε να σταματά στην αναφορά των ενεργειών που έκανε για το νερό και τίποτα παραπάνω. Αν η κυρία Σαμαρά θέλει να κάνει κριτική και να σχολιάζει το έργο άλλων(κάτι που δεν θα τη συμβούλευα να κάνει...ας κοιτάει το δικό της έργο φάντασμα των τεσσάρων τελευταίων χρόνων) να το κάνει μέσω του γραφείου τύπου της παράταξής της... Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τα χρωστουμενα ποιος θα μας τα πληρωσει;;;;;; πληρωσαμε και χρωσταμε. γιατι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας κοροιδεύεις φίλε μου? Εγώ πλήρωνα και δηλητηριαζομουν...Και εγώ και τα παιδιά μου και η οικογένειά μου... Εσύ όμως στον κόσμο σου. Μην φοβάσαι... Απ' όσο γνωρίζω η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη. Όταν βγει πόρισμα θα μάθουμε ποιος φταίει και γιατί. Μέχρι τότε περίμενε!

      Διαγραφή
  12. Συμφωνώ.Θα διαφωνήσω όμως σε κάτι.Η κα Σαμαρά δεν ασκούσε εξουσία στην Αλυζία προ την 4ετία. Αυτή τη 4ετία εξουσία δεν ασκούσε και ο κος Λιβάνης , ο κος Γαλούνης , ο κος Λυμπεράτος και και και ....Αν τώρα θέλουμε να φορτώσουμε την ανεπάρκεια του συμβουλίου σε ένα πρόσωπο ,τότε ναι η κα Σαμαρά φταίει.Φταίει που έδειξε εμπιστοσύνη στη διοίκηση σε Λιβάνη και Γαλούνη .Πλήρωσε και πληρώνει την ανεπάρκειά τους,γιατί πέρα από το προσωπικό τους συμφέρον δεν είδαν τίποτε άλλο.Όταν ο κος Λιβάνης ήταν Αντιδήμαρχος ήταν ο κολλητός της Κας Σαμαρά και μολυγκα.Όταν ο κος Γαλούνης παρακαλούσε την κα Σαμαρά να μπεί υποψήφια μαζί του ,τότε αυτή ήταν καλή.Μη γελιόμαστε γίναν λάθη ,έκανε και η κα Σαμαρά λάθη,αλλά δεν ήταν όλα δικά της.Τις αμαρτιές του Πυθαγόρα και της ομάδς του δεν είναι σωστό να τις φορτώσουμε σε αυτή.Τώρα όμως έχει ευθύνη η κα Σαμαρά.Ευθύνη για τις επιλογές στα πρόσωπα,ευθύνη γαι την διατήρηση ήθους στη πολιτική σκηνή.Αντίπαλος την κας Σαμαράς δεν είναι ο Γαλούνης,αλλά η κακή λειτουργία του Δήμου.Δήμαρχος θα είναι η ΝΤΊΝΑ ,γιατί η κοινωνία ξέρει τι δεν θέλει.Δεν θέλει Γαλούνη.Έτσι απλά .Τώρα όμως η Κα Σαμαρά θα έχει τεράστια ευθύνη στη διαχείριση της εξουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΠΡΕΣΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΦΑΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΤΙΝΑ ........ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΦΕΡΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολοι ειναι ιδιοι....... μονο το συμφερον ,τι κανανε ολοι αυτοι τοσα χρονια? και πιο κριμα ειναι αυτοι που κανουν αγωνα για να περνανε καλα οι μεγαλοι. τρωγεστε μεταξυ σας και αυτοι σας γραφουν ....κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.