Εγκρίνουν επέκταση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Κασσιόπη.


Το περασμένο Σεπτέμβριο βρεθήκαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Λευκάδα με αφορμή την ερώτηση του κ. Γαλιατσάτου (νέος Περιφερειάρχης) για την επέκταση που ζητούσε η μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στο Βαθυλιμιόνι στον Κάλαμο. Εκεί με μεγάλη και αγωνιστική παρουσία κόσμου, είδαμε μεγάλη ομοθυμία εκ μέρους όλων των συμβούλων εναντίον νέων ιχθυοκαλλιεργειών και επεκτάσεων υπαρχουσών στα νησιά του Ιονίου. Κάποιος που καθόταν δίπλα μας και γνώριζε καλά τα πράγματα μας είπε με νόημα: «Παιδιά σήμερα είδανε μαζεμένο κόσμο και το έργο άλλαξε. Χτες στο προσυμβούλιο άλλα λέγανε κάποιοι». Δείτε το παρακάτω δημοσίευμα.


Ακόμη και την τελευταία στιγμή, η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εξακολουθεί να γράφει στα «παλιά της τα παπούτσια» τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Την ίδια στιγμή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σπεύδει να κάνει αυτό που κάνει χρόνια τώρα: να λειτουργεί υπηρετώντας συμφέροντα που αντιμάχονται τα δίκαια των πολιτών του Ιονίου.
Συγκεκριμένα, και παρά την ξεκάθαρα αντίθετη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου για μη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης ΔΕ.Π.ΙΝ υπέγραψε την 03/04/2014 την σχετική απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων, με την οποία η μεν θαλάσσια έκταση αυξάνεται από 10 σε 25 στρέμματα η δε δυναμικότητα από 150 σε 540 τόνους!
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, παρά το ότι ενημερώθηκε εγγράφως, δεν αντέδρασε, ως όφειλε, μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους κατοίκους της περιοχής και ευτελίζοντας τον ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α:
Καλεί τον απερχόμενο Περιφερειάρχη να δώσει εντολή στην νομική υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να εξετάσει την δυνατότητα προσβολής της απόφασης.
Καλεί τους κατοίκους της περιοχής και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση του δίκιου τους.
Ενημερώνει ότι προτίθεται να θέσει με κάθε επίσημο τρόπο το θέμα της αναθεώρησης των διατάξεων του Ειδικού Χωροταξικού για τις Υδατοκαλλιέργειες.
Ενημερώνει ότι θα αγωνιστεί για την κατάργηση της Αποκεντρωμένης διοίκησης, μέσα από την προώθηση ενός νέου Αποκεντρωτικού σχεδίου, με δημοκρατία, συμμετοχή, αλληλεγγύη, πόρους και αρμοδιότητες.

Το Γραφείο Τύπου

4 σχόλια:

 1. Σε εκείνο το συμβούλιο ο απερχόμενος περιφερειάρχης είπε το αμίμητο: «και εγώ εναντίον είμαι, αλλά προχτές πήγα και έκανα μπάνιο σε μία παραλία δίπλα σε ιχθυοκαλλιέργεια και δεν έπαθα τίποτα!».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το πλέον αμίμητο σε εκείνη τη συνεδρίαση δεν το είπε ο κύριος Σπύρου. Το πλέον αμίμητο το έκανε ο κύριος Γαλιατσάτος. Έφερε το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών και την προηγούμενη ψήφισε υπέρ της επέκτασης ιχθυοκαλλιέργειας μέσα στον κόλπο της Κεφαλλονιάς. Βάλε το βίντεο εκείνης της συνεδρίασης στο σημείο που μιλάει ο κύριος Άνθης και θα φρεσκάρουμε όλοι τη μνήμη μας. Και αν θυμάμαι καλά, τα έχωσε και ο κύριος Γουλής αναλόγως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ενω ο νεος ( Γαλιατσατος) υπεγραφε για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειων του Γερουλανου στην Κεφαλοννια..να τα λες ολα οχι τα μισα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σωστά του Γερουλάνου. Γιατί έχει κανένας άλλος ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλλονιά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.