Προσοχή στον βιολογικό καθαρισμό Μύτικα - Κανδήλας - Βάρνακα που έχει ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ παρουσιάζει δυσκολίες (overbooking).


Με σχετική μας ανάρτηση στις 21 Ιουνίου του 2012 (δείτε εδώ), σας είχαμε ενημερώσει για την πολύ θετική εξέλιξη της οριστικής ένταξης του έργου του βιολογικού καθαρισμού Μύτικα - Κανδήλας - Βάρνακα στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡιβάλλον - Αειοφόρος Ανάπτυξη) με κωδικό MIS 328489.
Την σημασία αυτής της υποδομής δεν χρειάζεται να την εξηγήσουμε. Καθένας καταλαβαίνει πόσο απαραίτητη είναι αυτή η υποδομή για να ξεκολλήσει ο Μύτικας, αλλά και γενικότερα όλη η Δ.Ε. Αλυζίας από την στασιμότητα και να πάρει επιτέλους την ανάπτυξη που θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει.
Εμείς όπως είχαμε υποσχεθεί παρακολουθούμε με προσοχή και από κοντά το θέμα και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, κυρίως προς την νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το έργο να απ' ενταχθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ.
Η αιτία που το έργο κινδυνεύει είναι ότι στο ΕΠΠΕΡΑΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί έργα που φτάνουν στο 220% του προϋπολογισμού του προγράμματος, δηλαδή έχουμε overbooking, και οι πιστώσεις που έλαβαν έγκριση για το τρέχον έτος για τα εκτελούμενα έργα του προγράμματος περιορίστηκαν μόλις στο 30% του προηγούμενου έτους και συγκεκριμένα στα 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό έχει συνέπεια να μην πληρώνονται εκτελεσμένες και πιστοποιημένες εργασίες πέρα του εγκεκριμένου για κάθε έργο ποσού.
Στο δια ταύτα τώρα και στα καθ' υμάς.... Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα έχουμε πολλές απ' εντάξεις περιβαλλοντικών έργων της Αιτωλοακαρνανίας από το πρόγραμμα, με προτεραιότητα τα έργα που είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να υλοποιούνται, είτε έχουν υλοποιηθεί κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό.
Εφιστούμε λοιπόν μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στην δημοτική αρχή που σύντομα θα αναλάβει, γιατί τυχόν απ' ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Μύτικα - Κανδήλας - Βάρνακα από το ΕΠΠΕΡΑΑ θα είναι μία πάρα πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.