Βασιλοπούλεια 2014.


Ο σύνδεσμος μας πραγματοποίησε και φέτος τις ετήσιες εκδηλώσεις του στο χωριό μας Βασιλόπουλο Ξηρoμέρου Αιτ/νίας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 8/08/2014 και ολοκληρώθηκαν στις 10/08/2014.
Αθλητικές εκδηλώσεις 8-9/8/14 με αγώνες δρόμου για παιδιά Δημοτικού - Γυμνασίου και Λυκείου.
Αγώνες ποδηλασίας για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.
Ποδοσφαιρικοί αγώνες 5x5 με την συμμετοχή 6 ομάδων.
Στο τέλος των αγώνων στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια.
Η συμμετοχή της νεολαίας του χωριού μας στα αγωνίσματα ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακή και συγκινητική.
Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια. Συγκινητική ήταν και η παρουσία, στους αγώνες, παιδιών από το γειτονικό και πάντα φιλικό χωριό Καραϊσκάκη.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν ένα δείγμα της συμμέτοχης και της επιτυχίας των αγώνων.
Νωρίς το πρωί στις 8/8/14 είχε τελεσθεί λειτουργιά στον παλιό Αϊ Γιώργη στο παλιό χωριό (βρύση) χωροστατούντος του ιερέα μας Θεόδωρου Τριάντη και του ψάλτη Χρύσανθου Σόμπολου με τη συμμέτοχη δεκάδων συγχωριανών μας που ανέβηκαν στο παλιό χωριό για να θυμηθούν την παλιά τους κατοικία και να τιμήσουν τον Αι Γιώργη.
Το εκκλησάκι , για την ιστορία χρονολογείται το 1865 (αναγράφεται σε πέτρα πάνω από την πόρτα εισόδου) και είναι εγκαταλελειμμένο στο χρόνο. Ευτυχώς που κάθε χρόνο ο σύλλογος τελεί λειτουργία και γίνεται κάποιος καθαρισμός . Η ανακαίνιση του είχε γίνει πριν από 20 χρόνια περίπου με δωρεές και προσπάθειες συγχωριανών.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
Στις 10/8/2014 βράδια με πανσέληνο πραγματοποιήθηκε η μουσική βράδια με το συγκρότημα του κλαρινιστα Κώστα Αριστόπουλο και τραγούδι την Αλέκα Φραγκούλη τον Δημήτρη Απόστολου και τον συγχωριανό μας Βασίλη Καταγή.
Από νωρίς ο κόσμος άρχισε να γεμίζει τον μεγάλο περίβολο του Δημητρούκειου δημοτικού σχολείου ώσπου κατά τις 12 το βράδυ δεν υπήρχε σπιθαμή ακάλυπτη και φυσικά καμία καρέκλα από τις 2300 που είχαν στρωθεί, ελεύθερη.
Οι 33 ψημένες προβατίνες που ήταν δωρεά αντίστοιχων συγχωριανών μας και φίλων κάλυψαν τις γαστρονομικές απαιτήσεις των καλεσμένων μας οι οποίοι ανέβασαν το κέφι τους δημιουργώντας μια συγκινητική ευχάριστη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.
Το γλέντι κράτησε μέχρι τις 7 το πρωί και ήταν η μεγαλύτερη σε παρουσία εκδήλωση του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια και για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς μας που δεν έλειψε κανείς. Όλοι τίμησαν την εκδήλωση και με το παραπάνω.
Ευχαριστούμε επίσης τους αδελφούς συνδημότες μας, Καραϊσκακιώτες και Αστακιώτες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και τους φίλους από τα άλλα γειτονικά χωριά.
Ευχαριστούμε επίσης τους κτηνοτρόφους που μας πρόσφεραν τα κρέατα, τους μικροδωρητές συνδημότες μας και φυσικά τους νεολαίους εθελοντές του χωριού μας που βοήθησαν όταν τους ζητήθηκε.
Υποσχόμαστε του χρόνου να είναι καλύτερα και με περισσότερα δρώμενα
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Λιβάνης, Απόστολος Σόμπολος, Κώστας Λαινάς, Κώστας Κυριάκος, Κώστας Γεωργούλας, ο Πρόεδρος του χωριού μας Δημήτρης Χολής και ο τοπικός σύμβουλος Κων/νος Χολής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ‘Η ΒΕΛΑ’


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΓΓΕΛΗΣ        ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.