Απάντηση απερχόμενης Προέδρου Νομικού Προσώπου Δήμου Ξηρομέρου, στον νυν Πρόεδρο.


Αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έκτακτη επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου και τις καταγγελίες του νυν Προέδρου για κατάρρευση του Νομικού Προσώπου και άστατη διαχείριση έχουμε να απαντήσουμε τα εξής; 
Κύριε Μουρκούση φαίνεται ότι έχετε πολύ ασθενή μνήμη.
Έχω να σας απευθύνω μερικά ερωτήματα:
Ήρθατε σε επαφή μαζί μου για την κατασκευή παταριού στην αίθουσα Μακρυγεώργου στο χώρο του πρώην Γυμνάσιου-Λυκείου Κανδήλας. (Απόφαση 34/2012 ΔΣ Νομικού Προσώπου).
Ήρθατε σε επαφή μαζί μου για την αγορά μέσω του Νομικού προσώπου για την αγορά βιβλίων αρχαία ΑΛΥΖΙΑ; (απόφαση 57/2011 ΔΣ Νομικού Προσώπου). 
Καλύψαμε τα έξοδα μέσω του Νομικού Προσώπου σε ημερίδα με θέμα «6η Συνάντηση για την Υγεία» τις επιδράσεις του ήλιου στην οποία τελετή και βραβευτήκατε; (Απόφαση 92/2012 ΔΣ Νομικού Προσώπου. Στη συνεδρίαση αυτή το μέλος και νυν Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Γαλούνης Ερωτόκριτος, ψήφισε παρών και αναφέρθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του κυρίου Μουρκούση).
Προχωρήσαμε σε τελετή και καλύψαμε τα έξοδα για την μουσική παράσταση προς τιμή του αείμνηστου Καρναβά ύστερα από δική σας εισήγηση; (Απόφαση 46/2013 ΔΣ Νομικού Προσώπου).
Αμφισβητείτε την εκτέλεση των έργων-εκδηλώσεων αυτών που έγιναν κατόπιν δικών σας εισηγήσεων-προτάσεων και αφού λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις από το ΔΣ του Νομικού Προσώπου;
Ως νυν δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλω την προσχεδιασμό της έντεχνης επίθεσης εναντίον μου με τη συνδρομή ιστολογίου που δραστηριοποιείται στο Αγρίνιο.
Ερωτώ με ποιο δικαίωμα και με ποια αδειοδότηση δημοσιεύονται δημόσια έγγραφα χωρίς προγενέστερη αίτηση. Προφανώς για δημιουργία εντυπώσεων.
Το ξέρω ότι σας πληγώνει που με δικές μου ενέργειες και με την αρωγή του Νομικού Προσώπου λειτούργησε ο παιδικός σταθμός στην ΑΛΥΖΙΑ μετά από 20 χρόνια απραξίας. Η αλήθεια πονάει και για αυτό προσπαθείτε να εκμηδενίσετε το έργο μας σκορπώντας τη λάσπη σας. Είτε σας αρέσει είτε όχι.
Αγαπητοί δημότες και δημότισσες επαναλαμβάνω και πάλι τη θέση μου. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Είμαι εδώ κύριε Μουρκούση και θα σας ανοίξω διάπλατα εγώ την είσοδο προς το γραφείο του εισαγγελέα.
Είστε ο τελευταίος άνθρωπος από τον οποίο θα δεχτώ μαθήματα ήθους.
Δεν μπορεί τώρα να έρχεστε και να καταδικάζετε πρακτικές στις οποίες εσείς ήσασταν υπέρμαχος.
Σας υπενθυμίζω την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 30/09/2012 στην οποία προεδρεύσατε με θέμα «Λήψη απόφασης περί νομικών ενεργειών για απόδοση ευθυνών στο Τµήµα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του τέως ∆ήµου Αλυζίας σχετικά µε την είσπραξη ή µη Δημοτικών Τελών».
Υπήρξατε και εισηγητής του εν λόγω θέματος.
Η εισήγηση σας σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της υπ’αριθμ 149/2012 σχετικής απόφασης ήταν η ακόλουθη και την παραθέτουμε αυτούσια:
«Ο Δήμος Ξηρομέρου µε το υπ’ αριθ. πρωτ. 2745/9.3.2011 είχε προβεί σε ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Δ/σης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας για βάσιμες υπόνοιες άτακτης διαχείρισης στον πρώην Δήμο Αλυζίας. Με το έγγραφο αυτό ζητούσε όπως προέβαινε στις δικές του ενέργειες ελέγχου.
Με την 43/23.03.2011 Απόφαση του περί «Έλεγχος Σ∆ΟΕ στον πρώην Δήμο Αλυζίας για την τελευταία τετραετία» το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία τον έλεγχο από το ΣΔΟΕ στον πρώην Δήμο Αλυζίας. 
Με την 4/23.01.2012 Απόφαση του περί «Διαγραφή οφειλών από τέλη ύδρευσης και λοιπά Δημοτικά τέλη, προς τον πρώην Δήμο Αλυζίας», το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε ομόφωνα την διαγραφή οφειλών από τους χρηματικούς καταλόγους των ταμειακώς βεβαιωμένων απαιτήσεων του Δήμου έναντι των αναφερομένων στο διατακτικό μέρος της προσώπων- κατοίκων. Η ανωτέρω απόφαση δεν έγινε δεκτή από την Αποκεντρωμένη Δ/ση Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, διότι δεν ελήφθη σύμφωνα µε τις κείμενες διατάξεις.
Μέχρι και σήμερα, για το σημαντικό αυτό θέμα, δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια.
Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η συγκάλυψη αδικήματος οδηγεί µε μαθηματική ακρίβεια σε καταλογισμό ευθυνών.
Ειδικότερα θα πρέπει να κινηθούν διαδικασίες (νόμιμες) εναντίον των υπευθύνων για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία ( άρθρο 258 Π.Κ.) σε συνδυασμό µε το άρθρο 246 Π.Κ. µε το οποίο υπ έχει ευθύνη ο υπάλληλος που κατά την παράδοση χρημάτων ή άλλων πραγμάτων παρακρατεί εν γνώσει και µε πρόθεση όλα ή μέρος από τα χρήματα που πρέπει να παραδώσει.
Συγκάλυψη των ανωτέρω αδικημάτων,δια µέσω αδράνειας και αποσιώπησης, οδηγεί σε παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.). 
Επίσης θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες για διαγραφή οφειλών των Δημοτικών Τελών σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 32.1 του Ν. 1080/80 και του άρθρου 174 του Ν.3463/06 (Κ.Δ.Κ.) 
Υπάρχει κίνδυνος δε σημερινοί (τωρινοί) υπάλληλοι της Ταμειακής Υπηρεσίας να κατηγορηθούν από Διοικούμενους για παράβαση του άρθρου 244 Π.Κ. αφού υπέχει ποινική ευθύνη ο υπάλληλος που εν γνώσει του εισπράττει φόρους, δασμούς, τέλη ή άλλα φορολογήματα, δικαστικά έξοδα ή οποιαδήποτε δικαιώματα που δεν οφείλονται. 
Στην συνέχεια ανέγνωσε την έκθεση του Ανεξάρτητου Ελεγκτή του Σώματος Ορκωτών Λογιστών περί «Έλεγχος της συνημμένης κατάστασης απογραφής έναρξης του ∆ήµου Ξηρομέρου της 31ης Δεκεμβρίου 2010» µε ημερομηνία 11.04.2011 (αριθ. πρωτ. εισερχ. 4328/14.04.2011).»
Τάδε έφη ο κύριος εισηγητής του θέματος. 
Κύριε Μουρκούση τα χαρτιά μένουν και αυτά είναι αδιάψευστα. Μάλιστα όπως αναφέρεται σε άλλο απόσπασμα την εν λόγω απόφασης. «Ο κος Φραίμης Αλέξανδρος δικηγόρος, λαμβάνοντας τον λόγο, ανέφερε ότι του ζητήθηκε εκ μέρους του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η νομική του συνδρομή και σημείωσε ότι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο δεν καλείται να αποφασίσει περί ευθυνών, αλλά να παραπέμψει το ανωτέρω θέμα προς διαλεύκανση στην Δικαιοσύνη.»
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά οι εισπράξεις γινόντουσαν με σύμβαση μεταξύ του τέως Δήμου Αλυζίας και των ΕΛΤΑ έπειτα από απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Αμελείτε μάλλον το γεγονός ότι η απόφαση αυτή του συμβουλίου ουδέποτε εγκρίθηκε από τον έλεγχο νομιμότητας. Και παρόλα αυτά οι εισπράξεις γινόντουσαν κανονικά.
Ερωτώ:
Πως εσείς που καταγγέλλατε τα τεκταινόμενα στον τέως Δήμο Αλυζίας και ζητούσατε να παραπεμφθεί η υπόθεση στον εισαγγελέα και που μάλιστα ζητήσατε νομική συμβουλή, τώρα είστε αντιδήμαρχος του κύριου Γαλούνη;
Εσείς, που όπως εξηγηθήκατε στον εν λόγω θέμα, στον τέως Δήμο Αλυζίας, γινόταν άτακτη διαχείριση στο τμήμα εσόδων και ενώ γνωρίζετε ότι για 8 χρόνια μάλιστα διετέλεσε Δήμαρχος ο κύριος Γαλούνης τώρα φτάνετε στο σημείο να συμπορεύεστε μαζί του;
Κύριε Μουρκούση φαίνεται ότι η καρέκλα της εξουσίας είναι γλυκιά, για αυτό και 2 χρόνια που δεν είχατε αξίωμα σας έκανε να βλέπετε θολά.
Τώρα όσον αφορά τη μισθοδοσία του προσωπικού εντέχνως αποκρύπτεται ότι η συνολική ετήσια επιχορήγηση του ΕΣΠΑ επαρκεί σχεδόν για να πληρωθεί μόνο ένα τρίμηνο από τους έντεκα που είναι η σύμβαση του προσωπικό ΙΔΟΧ. Οι υπόλοιποι πόροι για τη μισθοδοσία και του μόνιμου προσωπικού είναι από την τακτική επιχορήγηση του Δήμου. Όπως και η σίτιση και οι δαπάνες για τις σχετικές αρμοδιότητες του Νομικού που πηγάζουν από το υπ’ αριθμ 1249/14-06-2011 ΦΕΚ που εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και τυπώθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο, το οποίο εσείς το είχατε ψηφίσει όταν συμπορευόσασταν με την τότε πλειοψηφία.
Όσον αφορά την τηλεφωνική σύνδεση του παιδικού σταθμού Κανδήλας έχω να αναφέρω ότι παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις μας ποτέ δεν επισκέφθηκε συνεργείο του ΟΤΕ τον παιδικό σταθμό Kανδήλας ενώ για τις χρεώσεις ψεύδεστε γιατί ποτέ δεν προσκομίστηκε λογαριασμός.
Τέλος να αναφερθώ ότι όταν εισήχθησαν στο δημοτικό συμβούλιο που προεδρεύατε, θέματα για την έγκριση του απολογισμού ετών 2011 και 2012 του νομικού προσώπου δεν τα καταψηφίσατε. Ενώ είχατε τη δυνατότητα γιατί δεν το πράξετε;
Εγώ εμπιστεύομαι απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη. Θα είμαι εδώ και θα περιμένω. Το ποιος έχει βάλει το χέρι στο μέλι θα το δείξουν τα γεγονότα. Και τότε κάποιοι άλλοι θα είναι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

4 σχόλια:

  1. Και για την αγορά βιβλίων , απ τον Σύλλογο που εξέδωσε το βιβλίο , έπρεπε κ. Κουμανδράκη - Σαμαρά να ρθεί σε επαφή μαζί σας ο π. Πρόεδρος Δ.Σ ; Είναι αυτονόητο ότι οι φορείς του τόπου μας όταν παράγουν έργο πρέπει να επιβραβεύονται από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και ΟΧΙ να σας παρακαλούν έμμεσα για όποια; την αρωγή σας ; έλεος πιά , δεν κάνατε και καμία ιδιαίτερη χάρη με το που αγοράσατε ως Νομικό Πρόσωπο π.χ 100 ; βιβλία από έναν Σύλλογο ; Να αναλύσετε κ. Κουμανδράκη αναλυτικά και κατά έργο που χορηγήθηκαν στα 4 ετη της θητείας σας τα ποσά των 1.370.000 ευρώ που διαβάζουμε στα μπλόκς. Ολοι μας έχουμε νου και γνώση και όταν θα τα διαβάσουμε θα κρίνουμε. περιμένουμε να ανακοινώσετε αναλυτικά και κατά έργο με τα αντίστοιχα ποσά. και να μας μας πείτε επι τέλους αυτό το Νομικό Πρόσωπο αν θα έπρεπε να υπάρχει ή όχι. Γνώμη μας είναι ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα μικρό Δήμο όπως αυτόν του Ξηρομέρου με 12.000 περίπου ψηφοφόρους. Τέτοιου είδους Νομικά Πρόσωπα και Αναπτυξιακές βούλιαξαν πανελλαδικά όλους τους Ο.Τ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και με τον χωροφυλαξ και με τον αστυφυλαξ ο μπιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι λέει;;; τα αυτονόητα κάνατε κ.Κουμανδράκη. Αφου αφήσατε να περασουν 2 χρόνια για τα νερά της Αλυζίας σας πήρε ο πόνος μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρθρο που διάβασα πριν λίγο στο protagon.gr! Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στο ΄΄Μαυροκορδατισμό΄΄ που αποπνέουν τα δημοτικά δρώμενα στην περιοχή μας.

    ΄΄Αλλάζουν τις απόψεις όπως τα πουκάμισά τους. Κοροϊδεύουν το πόπολο ανάλογα με τη συγκυρία. Χτες υποστήριζαν με πάθος ό,τι (πρόσωπα και καταστάσεις) σήμερα αντιμάχονται. Και πάντα βρίσκουν στέγη. Είναι οι καταφερτζήδες.

    Και δεν είναι μόνον αυτό. Αντί να είναι μαζεμένοι, αφού ξέρουν ότι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, ξεσπαθώνουν κι από πάνω, καταχεριάζοντας άλλους, που στο κάτω- κάτω δεν έχουν να επιδείξουν τη δική τους καπατσοσύνη (ή ξετσιπωσιά).

    Ας δούμε δύο παραδείγματα των ημερών:

    1. Ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και με την επαγγελματική ιδιότητα του εργατολόγου υπερασπίζεται με πάθος κάθε τι που έχει γίνει στο ελληνικό δημόσιο και έχει σχέση με συμβάσεις εργασίας. Χτες, όμως, αποκαλύφθηκε στη Βουλή ότι πριν από μερικά χρόνια, ως εργατολόγος, είχε χαρακτηρίσει παράνομη τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Και το είχε πει ρητά τόσο στον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όσο και σε εργαζομένους, που επιδίωκαν τη μετατροπή αυτή (εδώ). Μόλις έγινε η αποκάλυψη, ο Μητρόπουλος άλλαξε πέντε χρώματα και άρχισε κάτι να λέει περί «κατακτητών» που επιβάλλουν απολύσεις κτλ. Λες και το 2005, που γίνονταν όλα αυτά τα ωραία, είχαμε «κατακτητές», που επέβαλαν στον ίδιο να τα χαρακτηρίσει «παράνομα».

    Ο Μητρόπουλος, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι παλαιός σοσιαλιστής, που υποστήριξε με πάθος τον Γιώργο Παπανδρέου και είχε πάρει μέρος στο Καστρί σε «βραδιές σοσιαλισμού». Περιέργως, ο Παπανδρέου δεν τον έβαλε υποψήφιο το 2009, αν και είχει αυτοπροταθεί, και εκείνος βρήκε αργότερα το φως του στον ΣΥΡΙΖΑ.

    (Στο μόνο που συμφωνώ σήμερα μαζί του είναι ότι δεν πρέπει να απολυθούν -ΣΗΜΕΡΑ, δέκα χρόνια μετά- οι εργαζόμενοι, επειδή τότε υπουργοί και δήμαρχοι παρανόμησαν).

    2. Ο καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ένθερμος υποστηρικτής σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πολλές δραστηριότητες στο πρόσφατο παρελθόν. Πρώτα-πρώτα ήταν πρύτανης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, που για βδομάδες είχε καταντήσει σκουπιδότοπος από απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας. Είδε κι απόειδε ο τότε πρύτανης και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγειλε και του ζήτησε να παραιτηθεί (εδώ όλα αυτά τα ωραία). Σήμερα ο Μυλόπουλος κατακεραυνώνει (εδώ) τον συνάδελφό του, του Αθήνησι, κ. Φορτσάκη, επειδή -άκουσον, άκουσον- προσπαθεί να αποτρέψει τους μπαχαλάκηδες να μπουκάρουν όποτε θέλουν στο Ίδρυμα.

    Αλλά ο Μυλόπουλος δεν είναι μόνον αυτό. Δηλαδή, δεν είναι μόνο πρώην πρύτανης, αλλά και πρώην ΠΑΣΟΚος. Και δη πρώην βενιζελικός. Είχε υποστηρίξει με πάθος την υποψηφιότητα του Ευάγγελου για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Δείτε εδώ πώς (το όνομά του στη θέση 123, ρίξτε μια ματιά και στη θέση 165).

    Τι δηλοί ο μύθος; Ότι οι «πρώην» στην πολιτική είναι οι πιο προκλητικοί. Ακριβώς επειδή αισθάνονται «ξένοι» στο νέο στέκι τους, προσπαθούν να δίνουν διαρκώς διαπιστευτήρια στους «αυτόχθονες», που τους κοιτάζουν λοξά.
    ένα άρθρο των πρωταγωνιστών΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.