Ντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά: «κ. Γαλούνη είστε ο πρώτος διδάξας στην έννοια του πάρτι».


Σχετικά με τα όσα ελέχθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον Δήμαρχο και τις καταγγελίες του περί άστατης διαχείρισης του Δήμου, από την πρώην Δημοτική Αρχή, απαντάμε ότι τον προτρέπουμε να κάνει αναδρομή στη δική του «χρηστή» διαχείριση, όπως αυτή αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από τις οφειλές που μας κληρονόμησε επί θητείας του και τις οποίες άλλες τις εντάξαμε στα ληξιπρόθεσμα προς εξόφληση και αποπληρώνονται σταδιακά βάση της επιχορήγησης που έχουμε λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Άλλες έχουν ήδη πληρωθεί την τριετία αυτή από πόρους του Δήμου, ενώ άλλες πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης, πρακτική που έρχεται τώρα να κατηγορήσει εμάς, που πρώτα αυτός την εφάρμοσε.
Αναφέρουμε ορισμένα έργα.
  • Οφειλή για αποζημίωση μελών δημοτικού συμβουλίου και δημαρχιακής επιτροπής Δήμου Αλυζίας ετών 2006-2010. Από αυτά πληρώθηκαν το 2012, 4.392,26€  και εκκρεμούν 42.637,15€. 
  • Οφειλή για αποζημίωση Αντιδημάρχων και Προέδρων δημοτικού συμβουλίου ετών 2006 και 2010. Πληρώθηκαν το 2012, 15.913,10€ και εκκρεμούν 18.117,90€. 
  • Οφειλή ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΔΕΛΤΑ για καταχώρηση συνέντευξης Δημάρχου Αλυζίας ποσού 2.141,32€. 
  • Οφειλή Στάθης Τζέφριος για παραστάσεις στο εφετείο σε υποθέσεις: α) Περικλή Φράγκου κατά Δήμου Αλυζίας και β) σε υπεράσπιση Δημάρχου έτους 2006. Ποσό 1532,00€. 
  • Οφειλή Μ. ΣΙΔΕΡΗ ΑΕ για επισκευή απορριμματοφόρου Αλυζίας 2006.  Ποσό 2.380,28€. 
  • Οφειλή Δημήτριου Παπαδόπουλου για διερευνητική γεώτρηση στο Δ.Δ. Βάρνακα έτους 2002. Ποσό 10.620,00€. 
  • Οφειλή Κ/Ξ ΑΡΕΘΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ για εξόφληση 5ου λογαριασμού έργου «Ύδρευση Δ.Δ. Αρχοντοχωρίου Αλυζίας». Ποσό 6.562,00€. 
  • Οφειλή Πέτρος Κουφογέωργος για προμήθεια καροτσιού περισυλλογής απορριμμάτων Αλυζίας ποσού. Ποσό 259,60€. 
  • Οφειλή ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΝΤΟΥΛΑ για προμήθεια φωτιστικών σωμάτων για Δ.Δ. Μύτικα Αλυζίας έτους 2006. Ποσό 1.029,35€.
  • Οφειλή Πέτρου Κουφογέωργου για προμήθεια δοκαριών ποδοσφαίρου γηπέδου Δ.Δ. Βάρνακα έτους 2006. Ποσό 1.190,00€. 
  • Οφειλή Νεκτάριου Ασημακόπουλου και ΣΙΑ ΟΕ για προμήθεια ειδών σημαιοστολισμού και φωταγωγήσεων ετών 2005 και 2007. Ποσό 1.429,66€. 
  • Οφειλή Νεκτάριου Ασημακόπουλου και ΣΙΑ ΟΕ για προμήθεια ειδών ένδυσης Αλυζίας έτους 2005, Ποσό 899,97€. 
  • Οφειλή ΑΛΗΦΡΑΓΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ για προμήθεια εφεδρικού υδραυλικού υλικού Αλυζίας έτους 2006. Ποσό 799,80€ 
  • Οφειλή Νικολάου Σαραλιώτη για «Διαμόρφωση παραλίας Παλιόβαρκα - Λύσιμος Δ.Δ. Αρχοντοχωριου 1ος και 2ος λογαριασμός ΤΥΔΚ έτους 2002 - 2003» με βάση την 259/2010 απόφαση του εφετείου Πατρών. Ποσό 12.120,32€.
  • Οφειλή Νικολάου Σαραλιώτη για «Διαμόρφωση παραλίων Δ.Δ. Μύτικα 1ος και 2ος λογαριασμός ΤΥΔΚ έτους 2002- 2003» με βάση την 259/2010 απόφαση του εφετείου Πατρών. Ποσό 12.120,32€.
  • Οφειλή Δημητρίου Σολδάτου για επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κανδήλας Αλυζίας έτους 2006 με βάση την 3/2010 διαταγή πληρωμής του ειρηνοδικείου Σολλίου. Ποσό 9.881,00€.
Σας θυμίζουν κάτι αυτά κύριε Γαλούνη;
Κάνατε λόγο ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ασφαλώς. Πολύ σωστή παρατήρηση. Μόνο που αυτός ο χαρακτηρισμός σας ταιριάζει γάντι. Γιατί είστε ο πρώτος διδάξας στην έννοια του πάρτι. Βοά η τοπική κοινωνία της ΔΕ Αλυζίας για τα έργα επί των ημερών σας.
Όσον αφορά τα περί εθνικών εργολάβων, ναι να βγούνε όλα στο φως. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εξάλλου υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής που έχουν εγκριθεί από τον έλεγχο νομιμότητας και η νόμιμη δαπάνη τους έχει θεωρηθεί από την αρμόδια υπηρεσία επιτρόπου Ν .Αιτ/νίας.
Κύριε Δήμαρχε μην προστατεύετε τους «φίλους σας».
Βγάλτε στη δημοσιότητα την κατάσταση με όλους τους προμηθευτές.
Αναφέρετε επίσης ότι τα μηχανήματα του Δήμου, κατά τη θητεία μας τα δούλευαν ιδιώτες. Η έλλειψη προσωπικού και οι ανάγκες του δήμου μας είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα. Δεν βλέπω όμως να κάνετε κάτι διαφορετικό. Πως προσελήφθη το προσωπικό που έχει αναλάβει από 1/9/2014 να κάνει την περισυλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων της ΔΕ Αστακού; Με ποιες διαδικασίες πληρώνεται;
Ποιος χειρίζεται τα μηχανήματα του Δήμου από την ανάληψη των καθηκόντων σας; Mε τι πτυχία, τι προδιαγραφές; Πότε πάρθηκε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για έγκριση των ενεργειών σας στους τομείς αυτούς;
Να το θυμάστε πάντα και να το έχετε ως οδηγό.
Ο Λαός μας κατέταξε στη θέση της αντιπολίτευσης. Το ρόλο αυτό θα τον τιμήσουμε στο έπακρο και τα κακώς κείμενα θα τα καταγγέλλουμε.
Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί δημότες και δημότισσες.

3 σχόλια:

  1. Aντί να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον δεν κάνετε κάνα έργο της προκοπής να σας θυμόμαστε ότι αφήσατε κάτι πίσω σας;Εν μέρει συμφωνώ με την κυρία Κουμανδράκη ότι πρέπει να γίνει καταγραφή ονομάτων γιατί είναι πολλά τα λεφτά,απ την άλλη δε μπορούμε να ασχολούμαστε συνέχεια με αυτά,ούτε με τις καταγγελίες που γίνονται στο δημοτικό συμβούλιο.Ο δήμος έχει μείνει πολύ πίσω σε έργα.Ναι στην εποικοδομητική κριτική αλλά μέχρι ένα σημείο,απαιτείται κυρίως συνεργασία γιατί ο τόπος είναι παρατημένος.Ξέρουμε ότι κανένας δεν είναι τέλειος,άλλωστε-μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλό μας-ποιος να πει όχι στο εύκολο χρήμα σε τέτοιες εποχές;Όσο για τα χρωστούμενα λεφτά,βγαλτε προυπολογισμο για κανένα αντιπλημμυρικο έργο και πηγαίντε τον δωράκι στους υπαίτιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου μπαμπάκο!!!
    Γειά σου οικογένεια!!!

    Ε, ρε γλέντια!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΝΤΙΝΑ ΕΙΠΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΑΛΟΥΝΗ???
    ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΛΩΣΤΕ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΑΚΗ ΤΡΩΓΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ??ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.